تهران- ایرنا- رییس کمیته المپیک گفت: اگر ورزشکاری در المپیک بدرخشد اما بن‌مایه اخلاقی نداشته باشد،‌ کار او بی‌ارزش است.

به گزارش ایرنا، سیدرضا صالحی امیری در آیین رونمایی از سند راهبردی تربیت بدنی و ورزش در محل آکادمی ملی المپیک به موضوع تمدن پرداخت و گفت: برای تمدن‌سازی به روند تاریخی بلندمدت نیاز داریم. تمدن در طول قرن شکل می‌گیرد نه یک دهه.

رییس کمیته ملی المپیک ادامه داد: برای تمدن‌سازی به جامعه و استفاده از ظرفیت اندیشمندی بر پایه گفتمانی نیاز است. برای این کار باید اجماع و عزم و اراده ملی شکل بگیرد. در تمدن نوین به دنبال بازسازی الگوهای گذشته نیستیم.

صالحی امیری گفت: گفتمان حاکم بر ورزش باید راهبردی و کلان‌نگری همه‌جانبه‌گرایی باشد. این گفتمان باید توسعه‌گرا و رویکرد آن انسان‌گرایی باشد.

وی افزود: باید انسجام‌گرا بودن و همه ظرفیت‌های ملی در این گفتمان دیده شود. یک ساختار ورزش در کشور داریم و حیات ورزش را باید در آموزش تعریف کرد.

مهین فرهادی‌زاد معاون توسعه ورزش زنان وزیر ورزش و جوانان هم در این آیین گفت: اگر رشد اخلاقی در ورزش بیشتر شود همه دست مادرانی است که فرزندان را تربیت می‌کنند. ما در بخش تامین نیازهای ورزشی زنان به تامین نیازهای زیرساختی در بخش همگانی نیاز داریم تا در گام دوم انقلاب قوی‌تر ظاهر شویم.

مهرعلی باران چشمه سرپرست فدراسیون زورخانه ای و پهلوانی نیز گفت: یکی از مولفه‌های بیانه گام دوم انقلاب تغییر سبک زندگی است که کارگروهی برای تدوین راهبردهای ورزش بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب تشکیل شده است.

وی ادامه داد: این سند راهبردی هشت ماده دارد و در مجموع ۴٨ راهبرد تدوین و پیشنهاد داده شد و در جهت تدوین این سند دستاوردهای ۴٠ ساله انقلاب در بخش‌های مختلف بررسی شد.

باران‌چشمه اظهار داشت: یکی از راهبرد این سند ارتقا سهم ورزش در فرهنگ عمومی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی و صیانت از ارزش‌های انقلاب در ورزش است. در تدوین سند، کمیته‌های المپیک و پارالمپیک و برخی فدراسیون‌ها کمک کردند.

صالحی‌امیری: در برنامه‌ریزی کلان نباید جزیره‌ای عمل کرد

رییس کمیته ملی المپیک همچنین در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نقد ما به مدیریت چهار دهه گذشته این است که سلیقه بر برنامه حاکم بود. تجربه آموخته که باید با نگاه راهبردی برنامه را تعریف کرد تا از سلیقه و جزیره ای عمل کردن بدور باشد. در چهار دهه گذشته با نقشه راه حرکت نکردیم. البته در این چهار دهه تلاش‌هایی شد تا یک نقشه راه جامع داشته باشیم.

«سیدرضا صالحی‌امیری» افزود: تجربه این چهار دهه به ما  آموخته که باید با نگاه راهبردی برنامه کلانی را تعریف کرد تا از سلیقه و جزیره‌ای عمل کردن بدور باشد. امروز باید تلاش کرد برنامه مدونی را برای حداقل ٢٠ سال آینده تدوینکرد که اکنون با دعوت از اصحاب دانشگاه و نخبگان ورزش در حال تدوین آن هستیم. در چند دوره تلاش کردیم برنامه مدون داشته باشیم برنامه با چشم‌انداز و آرمان متفاوت بوده و امروز در این سند درباره راهبردها بحث شده است. 

وی با اشاره به اهداف سند راهبرد توسعه ورزش گفت: در این سند تعیین شده که امروز در چه وضعیتی قرار دارم و در ٢٠ سال آینده در ورزش به کجا برسیم. البته دغدغه دایمی این است که با تغییر مدیران برنامه‌ها تغییر می‌کند که باید در سطح کلان این دغدغه رفع شود.

وی اضافه کرد: ورزش نمی‌تواند جزیره مستقل باشد مسایل فرهنگی در ورزش نگاه بلندمدت باید داشته باشد و نقطه آغاز از مدرسه است. وقتی چهار دهه در مسیر قهرمانی بر سکه و سکو حرکت کردیم نباید انتظار داشت حرکت از سکوی قهرمانی به پهلوانی در طی یکسال انجام شود حداقل ١٠ سال فرصت می‌خواهد تا فرهنگ در ورزش نهادینه شود.