جیرفت - ایرنا - معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان از آمادگی ادارات منابع طبیعی هفت شهرستان این منطقه در زمینه پیشگیری و اطفا حریق خبر داد و گفت: صیانت از منابع طبیعی جنوب کرمان با مشارکت جوامع محلی امکان‌پذیر است.

قاسم رحیمی نیا روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، وسعت عرصه های منابع طبیعی جنوب کرمان را سه میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: ۴۸۳ هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی این منطقه را جنگل و یک میلیون و ۹۴۱ هزار هکتار را مراتع تشکیل داده که با توجه به کاهش بارندگی در سال جاری و گرم شدن هوا خطر وقوع آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی بیشتر خواهد شد. 

وی ادامه داد: با توجه به این شرایط تمهیدات ویژه ای در زمینه پیشگیری و اطفا به موقع حریق در عرصه های جنگلی و مرتعی منطقه جنوب کرمان اتخاذ شده است.

معاون حفاظت اداره کل منابع طبیعی جنوب کرمان، تعامل و همکاری دستگاه های اجرائی را در زمینه حفاظت از عرصه های منابع طبیعی بویژه آتش سوزی های احتمالی، بسیار مهم و مؤثر دانست و بهترین حافظان جنگل ها و مراتع را مردم اعلام و بر مشارکت در این بخش تاکید کرد.

وی با بیان اینکه رفتارهای پرخطر منجر به آتش‌سوزی باید به مردم گوشزد شود، گفت: سازمان‌های مردم نهاد و رسانه‌ها باید در زمینه آموزش، اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی مردم نسبت به خطرات ناشی از وقوع آتش‌سوزی‌ در عرصه‌های طبیعی اقدام کنند.

رحیمی نیا تصریح کرد: اقدامات پیشگیرانه، آمادگی دستگاه های اجرایی و امدادی برای مقابله به موقع با آتش سوزی های احتمالی با توجه به وسعت زیاد عرصه های منابع طبیعی و امکانات و تجهیزات محدود در جنوب کرمان از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی گونه های منحصر به فرد منطقه جنوب کرمان را بنه، بادام کوهی، کیکم، ارس، کهور ایرانی، انواع آکاسیا، کنار، گزروغنی، کسور، اسکنبیل، انار شیطان یا گلپرک و همچنین در مناطقی از جالبارز گونه ذخیره گاهی شیشم اعلام کرد. 

وی ادامه داد: با توجه به غنای گونه های ذخیره گاهی جنگلی و مرتعی جنوب کرمان می طلبد تمام اقشار مردم منطقه ارزش و اهمیت این گونه ها را درک کرده و در راستای حفظ  و حمایت از آن ها با تمام وجود تلاش کنند.

رحیمی نیا حفاظت از جنگل ها و مراتع را وظیفه اصلی و اولیه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و به تبع آن ادارات کل منابع طبیعی دانست و بر مشارکت بیشتر مردم در این زمینه تاکید کرد.

وی جلب مشارکت‌های مردمی، استفاده از دانش و ظرفیت نیروهای بومی محلی را بسیار پر اهمیت و مؤثر در حفاظت از منابع طبیعی برشمرد و اظهار داشت: بهترین حفاظت کننده عرصه‌های منابع طبیعی خود مردم هستند که نقش اساسی و کلیدی در حفظ این مواهب الهی دارند.