مجتبی صدیقی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با اشاره به روند ارتقای خوابگاه ها در سال ۹۹، افزود: روندی قانونی برای ساخت خوابگاه ها با استفاده از تسهیلات بانکی وجود دارد. دانشگاه ها سعی میکنند زمین را برای ساخت خوابگاه در اختیار بگذارند و از تسهیلات بانکی استفاده کنند، البته صندوق رفاه دانشجویان هم در (پرداخت) سود تسهیلات مشارکت می کند.
وی گفت: دانشگاه ها در این روند پس از بررسی های انجام شده، مصوبه هیأت امنای خود را دریافت و به صندوق رفاه دانشجویان اعلام می کنند. صندوق هم بعد از جمع بندی و کارشناسی، موضوع را در کمیسیون دایمی هیأت امنا مطرح می کند و مجوز ساخت خوابگاه به دانشگاه داده می شود.
صدیقی ادامه داد: در بیشتر این موارد، چهار درصد سود تسهیلات از سوی دانشگاه و مابقی توسط صندوق رفاه پرداخت می شود که تاکنون برای ساخت ۴۰ خوابگاه موافقت اصولی صادر شده است.
معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد: تعمیر ۱۰۶ خوابگاه با کمک بخش خیرین در سال جاری در طرح ۴۰-۳۰-۳۰ دنبال شد، در این زمینه ۸۳ پروژه به بهره برداری رسید و ما بقی مراحل تکمیلی را طی می کنند.
رییس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: همچنین ۳۴ دانشگاه در این طرح خاص شرکت کردند که ۴۰ درصد هزینه ها را صندوق رفاه، ۳۰ درصد را خیرین و ۳۰ درصد باقی مانده را دانشگاه ها تقبل کردند و مشارکت داشتند.
وی گفت: امسال ۲۵ خوابگاه هم در طرح ارتقای سنواتی خوابگاه ها قرار دارند؛ در این زمینه ۵۰ درصد هزینه ها را دانشگاه ها و ۵۰ درصد آن را صندوق رفاه دانشجویان تقبل می کند.
به گزارش ایرنا، بهره برداری از ۸۳ خوابگاه یاد شده در آیین افتتاح طرح ارتقای خوابگاه های دانشجویی و تقدیر از خیرین آموزش عالی صورت گرفت.
ظرفیت کلی اسکان این خوابگاهها در طرح ۳۰-۳۰-۴۰، ۲۵ هزار و ۷۸۳ نفر است که ظرفیت ۱۷ هزار و ۵۲۸ نفر از این خوابگاه ها به بهره برداری رسید. همچنین میزان مشارکت دانشگاهها و خیرین در این طرح ۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و سهم صندوق رفاه دانشجویان هم ۲۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.
طرح مرمت سراهای دانشجویی بر اساس طرح ۴۰-۳۰-۳۰ که به عبارتی ۳۰ درصد از اعتبارات دانشگاه ها، ۳۰ درصد خیرین و ۴۰ درصد نیز سازمان امور دانشجویان است، صورت می گیرد.