خسرو بهرامینژاد روز چهارشنبه به رسانهها اعلام کرد: مهم ترین ذخیره گاههای ژنتیکی درخت بادام کوهی منطقه چهارده روستا در بخش سندرک است و در سایر میناب از جمله ارتفاعات بخش هشتبندی به صورت پراکنده مشاهده میشود.
وی ادامه داد: بادام کوهی درختچهای پرشاخه با شاخه تَرکهای و راست است که برگهای آن بیشتر در بهار دیده میشود، از هر درختچه بادام کوهی حدود ٣ کیلوگرم محصول برداشت میشود.
به گفته رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میناب، بادام کوهی به دلیل تلخ بودن برگ و دانه، بوسیله گوسفندان خورده نمیشود و از مقاومت بالایی برخوردار است و ارزش دارویی دارد.
بهرامینژاد افزود: درخت بادام کوهی خواص دارویی و صنعتی داشته و از میوه بادام کوهی برای روغن گیری استفاده میشود.
وی اضافه کرد: بادام کوهی اولین گیاهی است که در فصل بهار قبل از درختان دیگر در این منطقه شکوفه میدهد و محصول آن در اواخر اردیبهشت تا تا پایان تیر قابل برداشت است.
بادام کوهی در شرق استان هرمزگان به نام "کَسُودَنگ" و در غرب این استان به نام "اَهلُوک" و در منطقه شمال هرمزگان در حاجی آباد به نام "ˈ الوک" میشناسند.
مواد موجود در بادام کوهی شامل آب، انرژی، پروتئین، روغنهای اشباع نشده، نشاسته، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم و ویتامینهای B۳, B۲, B۱ در آن تشخیص داده شده است.
خوردن بادام کوهی در درمان تنگی نفس، سرفه و ورمهای سینه و ریه موثر است اما باید به یاد داشته باشید مصرف حالت خام و تلخ بادام کوهی به دلیل وجود سیانید در آن خطرناک بوده و ممکن است مسمومیت شدید به دنبال داشته باشد، بنابراین در صورتی که تمایل به مصرف خوراکی این میوه طبیعی را دارید از محصول فرآوری شده آن استفاده کنید.
این درختچه در خاک های عمیق و نیمه عمیق، سنگ ریزه دار و روی تشکیلات آهکی، سیلیسی در شیب های ملایم کوهستان ها رویش دارد و در دهه ۷۰ منابع طبیعی و آبخیزداری اهمیت و جایگاه این درختچه را شناخته و برای اصلاح و احیا مراتع کوهستانی اقدام به بذرکاری و نهال کاری آن کرده است.
شهرستانهای حاجی آباد، بندرعباس، میناب، بستک و بشاگرد از رویشگاههای مهم درختچه بادام کوهی در هرمزگان است.