تهران- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران گفت: با پیگیری حقوقی چند ساله میراث فرهنگی و رای نهایی دادگاه، مالک خانه تاریخی نصیرالدوله در محله عودلاجان به پرداخت ۲۷ میلیارد تومان غرامت به این اداره کل محکوم شد.

پرهام جانفشان روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هدف ما صیانت از آثار تاریخی تهران است که در هر جایی احساس خطری و تعرض به هویت تاریخی وجود داشته باشد، این موارد را با پیگیری حقوقی رسیدگی خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه علت این موضوع رهن گذاشتن سند این خانه در گرو بانک بوده است، تصریح کرد: پیش از این اقدام میراث فرهنگی این بنای تاریخی را خریداری کرده بود که مالک برای دریافت وام، سند آن را تحت اختیار بانک قرار داد.

وی بیان کرد که هیچ گونه تهدیدی در خصوص تخریب خانه تاریخی نصیرالدوله وجود ندارد.

این بنای تاریخی در چهار راه سرچشمه، خیابان امیر کبیر شرقی، کوچه شهید جاویدی(میرزا محمود وزیر) بن بست مدرس قرار دارد که در سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

براین اساس سال ۸۲ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بودجه‌ یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومانی در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار داد تا صرف خرید و مرمت خانه مدرس کنند که به اشتباه با سه پلاک فاصله خانه وزیر فرهنگ رضا شاه را خریداری و سرانجام مرداد ۸۸ نوه مدرس بیان کرد که خانه نصیرالدوله اشتباهی به جای خانه مدرس خریداری شده است و در نهایت پس از کش و قوس بسیار سال    ۹۳بخش خصوصی با قیمت ۴میلیارد تومان خانه مدرس را خرید.  

بدهی بانک در آن زمان به خانه وزیر فرهنگ پهلوی اول حدود ۳۰۰ میلیون تومان بود که بانک کشاورزی به دیوان عالی کشور شکایت کرد و دیوان به نفع بانک رای داد و تمام معاملات پیش از آن از جمله فروش ملک به میراث فرهنگی را ابطال کرد و به حالت رهن بانک در آورد.  

 میراث فرهنگی استان تهران از مالک درخواست پرداخت خسارت پولی که بابت ملک داده بود را داشت که دادگاه تجدید پس ازچند سال کش و قوس های فراوان مالک را محکوم به پرداخت خسارت کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی براینکه برخی از فعالان میراثی از تخریب حصار صفوی خبر می دهند، آیا چنین چیزی صحت دارد یا خیر؟ افزود: تخریب این حصار مطرح نیست بلکه تنها طبق گزارش های میدانی بخش از دیوار یک انبار در بازار مولوی دچار تخریب شده است که با انجام اقدامات مرمتی در صدد حفظ آن هستیم.

ساخت این بناها از صفویه با ساخت پنج دروازه در دوران شاه طهماسب برای نخستین بار انجام شد. در دوران افغان‌ها یک دروازه و در دوران محمدشاه قاجار یک دروازه دیگر ساخته شد. در دوران پادشاهی ناصر الدین شاه دروازه‌های صفوی جهت گسترش شهر ویران و سپس شهر دارای ۱۲ دروازه شد.

گفتنی است ۱۶ سال از زمان کشف رسمی باقی‌مانده حصار ۵۰۰ ساله طهماسبی در دل بازار تهران و نزدیک دروازه محمدیه یا همان اعدام سابق می‌گذرد که باقی‌مانده حصار ۵۰۰ ساله صفوی از یک سو و سه منار باقیمانده دروازه محمدیه در پایین‌دست بازار تهران را شامل می شود.

هتل های تهران در نوروز با رعایت پروتکل های بهداشتی پذیرش دارند

مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران افزود: یکی از برنامه های این نهاد فراهم شدن امکانات برای گردشگران نوروزی است که تمامی موزه ها و هتل ها برای ورود علاقه مندان باز است.

وی با بیان اینکه فعالیت های گردشگری با رعایت پروتکل های بهداشتی امکان پذیر است خاطر نشان کرد: در این ایام سفرهای مسئولانه و هدفمند در دستور کار ما قرار دارد چرا که در این سفرها توسط تورها نیز مبدا و مقصد مشخص است.

جانفشان ادامه داد: یکی از مشکلات ما در نوروز ،افرادی است که بدنبال برپایی چادر در فضای هستند که در حال رسیدگی به این موارد هستیم.

وی بیان کرد: هم اینک بسیاری از هتل ها با تخفیف ۳۰ درصدی به دنبال جلب نظر مشتریان هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی تهران با بیان اینکه این استان مقصد گردشگر پذیر نیست، گفت: باید برای گردشگر پذیری همه متولیان تلاش کنند چرا که امکانات و زیر ساخت های خوبی در تهران وجود دارد.

براین اساس بیش از ۳۴ هزار تخت هتلی، هتل آپارتمان، بوتیک هتل ها در سطح استان تهران وجود دارد.

جانفشان با بیان اینکه یکی از موارد مهم، رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی هتل داران است، گفت: در صورت تخلف توسط بازرسان و ناظران وزارت میراث با این واحدهای اقامتی برخورد قانونی خواهد شد.

وی همچنین از رونمایی کتاب راهنمای مسیرهای گردشگری تهران خبرداد و گفت: در این کتاب راهنما که توسط این اداره کل تهیه شده است نیز مسیرهای هشت گانه گردشگری تهران قدیم و نیز آثار و امکانات موجود در اختیار گردشگران قرار خواهد گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی تهران در پاسخ به این سوال که آیا در تعطیلات نوروز، برنامه ها و جشن های نوروزگاه همانند سالیان گذشته در سطح پایتخت برگزار خواهد شد؟ تصریح کرد: با توجه به ریشه کن نشدن کرونا، امکان برگزاری چنین برنامه هایی هنوز مطرح نیست.

 وی بیان کرد: امکان چنین گردهمایی های نوروزی در صورت کاهش کرونا و رعایت پروتکل های شدید بهداشتی در فضای باز احتمالا برگزار شود.

رایزنی با مالک سینما ایران همچنان ادامه دارد

مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران گفت: با توجه به واجد ارزش بودن بنای سینما ایران در صدد هستیم تا با تفاهم با مالک اثر و با طرح های ترکیبی از ساختار این سینما حفاظت کنیم.

جانفشان همچنین در خصوص اقدامات حفاظتی برای سینما صحرا نیز اشاره کرد و گفت این بنا به لحاظ ساختاری واجد ارزش است.

به گفته وی این کاربری شامل ایجاد کافه کتاب، بوتیک هتل، مراکز فرهنگی، گالری و مواردی مشابه است تا از تخریب این بناها جلوگیری به عمل آید.

هم اینک سینما ایران با یک هزار و ۲۰۰ صندلی در خیابان لاله زار و سینما صحرا با ظرفیت یک هزار و ۱۰۰ صندلی در سه‌راه طالقانی یکی از بزرگترین سینماهای ایران محسوب می شود.