پرهام جانفشان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با پیگیری و تلاشهای سازمان میراث فرهنگی مقرر شد تا سردر این بنا ملی حفظ و با همان ابعاد و طرح اولیه در طرح جدید عیناً ایجاد شود.
وی با بیان اینکه پرونده خروج از ثبت و تخریب این بنا مربوط به سال ۹۵ بوده است خاطر نشان کرد: چندبار این موضوع از طریق مدیران وقت میراث در دادگاههای تجدیدنظر پیگیریها و مستندات لازم ارائه تا از این بنا حفاظت شود, اما دلایل میراث برای حفظ این اثر ثبت ملی در برابر تخریب کارساز واقع نشد.
مدیرکل میراث تهران تصریح کرد: مالک متعهد و قانع شده که در تخریب کلی بنا سردر این ملک را حفظ و در طرح معماری بنای جدید به عنوان نماد از میراث تاریخی بنا، دوباره آن را احیا کند.
به گفته وی سردر این بنا به لحاظ شیوه کار و عناصر معماری از دیدکارشناسان دارای اهمیت بوده که پس از تخریب این بنا با همکاری مالک برداشته شده و پس از تکمیل بنا جدید دوباره در طرح جدید با همان شیوه و متریال گذشته با رعایت اصول جانمایی شود.
جانفشان افزود: هم اکنون حکم نهایی دادگاه و تجدید نظر دیوان عدالت اداری صادر شده و باید به آن احترام گذاشت.
خانه تاریخی حسام لشگری در خیابان خیام، کوچه کربلایی، کوچه حسام لشگر واقع شده که دارای ۲ بخش شرقی و غربی به مالکیت کمیجانی و صنعتگر بوده است.
این اثر تاریخی سال ۱۳۸۴ با شماره ۱۳۷۳۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و در عین حال ضلع غربی آن خرداد سال ۹۳ به صورت کامل توسط مالک تخریب شده بود؛ برخی منابع گزارش دادهاند در ضلع شرقی این ملک نیز قرار است پاساژی تجاری و اداری احداث شود.
این درحالی است که در ابلاغیه سال ۹۵ دیوان عدالت اداری به شهرداری منطقه ۱۲ تهران علاوه بر حکم به خروج این اثر تاریخی دوره قاجاری از فهرست آثار ثبت ملی کشور، شهرداری به صدور مجوز تخریب و نوسازی بخش شرقی ملک نیز ملزم شده بود که به دنبال آن پرونده مذکور از طریق بخش حقوقی و اداره کل میراث فرهنگی استان مورد پیگیری قرار گرفت.
تهرام / ۷۲۴۷//۱۳۴۸
نظر شما