تهران – ایرنا - کارشناسان بخش گردشگری درباره پایین ماندن آمارهای سفر به کشورهای واقع در آسیای غربی به علت ادامه محدودیت‌های تردد ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا و نوع جهش یافته آن هشدار می‌دهند.

به گزارش ایرنا، پایگاه خبری «الحره» به نقل از تحلیلگران هشدار داد کسانی که امیدوار بودند سفرهای هوایی و گردشگری در سال ۲۰۲۱ به مقصد خاورمیانه رونق می گیرد، باید انتظارهای مثبت خود را کنار بگذارند.

«اولیویه پونته»، نایب رئیس شرکت «فوروارد کیز»، فعال در بخش تحلیل سفرهای گردشگری، تأکید می کند که چشم انداز پیش رو همچنان تاریک و بسیار دلسردکننده است.

به گفته وی، حتی بهترین مقاصد گردشگری در منطقه آسیای غربی اکنون و در شرایط همه گیری ویروس کرونا هیچ کس را جذب نمی کند.

پونته می گوید که آمار بلیت های رزرو شده برای سفر به مقصد کشورهای منطقه از ۹ فوریه تا ۶ ماه بعد از آن در مجموع معادل ۱۹ درصد زمان مشابه در سال گذشته است.

وی افزود که این آمار درمورد امارات متحده عربی ۱۱ درصد، قطر ۲۰ درصد و در مورد مصر ۲۳ درصد است.

این تحلیگر بخش سفر در منطقه یادآور شد که موانع اصلی سفر محدودیت های اعمال شده در پاسخ به همه گیری ویروس کرونا به ویژه اعمال قرنطینه است.

پونته تاکید کرد: بررسی ها نشان می دهد که این محدودیت ها و تصمیم دولت ها برای اجرای قرنطینه عامل اصلی و بازدارنده بسیاری از گردشگران برای انجام سفر به کشورهای منطقه است .

وی در عین حال پیش بینی کرد که استفاده از واکسن تأثیر مثبت بر رونق گردشگری و سفرهای هوایی داشته باشد.

شرکت انگلیسی «گلوبال دیتا» که آمار سفرهای گردشگری را منتشر می کند هم برآورد کرده که آمار سفر به خاورمیانه در سال ۲۰۲۱ همچنان در سطح بسیار پایین باقی بماند.

در همین پیوند فرودگاه دبی که از پرترددترین فرودگاه های جهان است در سال ۲۰۲۰ شاهد تردد ۲۵.۹ میلیون نفر بوده که نشان دهنده کاهش ۷۰ درصدی در همسنجی با سال ۲۰۱۹ است.

سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته اعلام کرد که گونه‌های جدید کرونا در ۱۳ کشور خاورمیانه گزارش شده است.

«احمد منظری» رئیس بخش شرق مدیترانه در سازمان جهانی بهداشت گفت که دستکم یک مورد از ۳ مورد جدید و جهش یافته ویروس کرونا در ۱۳ کشور منطقه گزارش شده است.

وی که در کنفرانسی خبری در قاهره سخن می گفت، اشاره ای به نام این کشورها نکرد.

منظری افزود که شمار مبتلایان به کرونا در منطقه در حال ثابت شدن است اما اوضاع همچنان حساس است.