نورالله نیکبخت روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این در حالی است که این بیمه دارای مزایایی نظیر بیمه کاری و بیمه تکمیلی نیست.
وی با بیان اینکه با در فصل سرد سال ۸۰ درصد کارگران ساختمانی استان که به کارگران فصلی نیز موسوم هستند، بیکار میشوند، اظهار داشت:هماینک ۳۳ هزار کارگر ساختمانی در استان شناسایی شده است که به جز تعداد معدودی از استادکاران که توکاری ساختمانها را انجام میدهند مابقی کارگران تا اردیبهشت سال آینده بیکار هستند.
نیکبخت با بیان اینکه در فصول بیکاری کارگران ساختمانی هیچ حمایتی نمیشوند و یا شغل جایگزینی برای آنها وجود ندارد، تصریح کرد: برخی از کارگران به استانهای دیگر نظیر اصفهان و استانهای جنوبی مهاجرت کرده و فصل پاییز و زمستان را در آنجا مشغول به کار میشوند.
رییس انجمن صنفی کارگران ساختمانی چهارمحال و بختیاری تلاش برای اصلاح قوانین موجود در خصوص وضعیت کارگران ساختمانی را از مهمترین اقدامات این حوزه برشمرد و گفت: کارگران ساختمانی با توجه به سختی و مخاطراتی شغلی که دارند اما هنوز در گروه مشاغل سخت و زیانآور دیده نشدهاند و از سوی دیگر بسیاری از کارگران همچنان از بیمه تامین اجتماعی محرومند از همین رو تلاشها در وهله نخست بر پیگیری برای اصلاح این قوانین متمرکز شده است.
نیکبخت خاطرنشان کرد: هرچند در خصوص ایجاد مشاغل جایگزین برای کارگران ساختمانی در فصل زمستان و یا راهکارهایی نظیر افزایش دستمزد و یا اختصاص بستههای معیشتی برای این قشر پیشنهاداتی ارائه شده اما تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص انجام نشده است.
به گزارش ایرنا، بنا بر اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری این استان در پاییز سال گذشته ۱۶.۱ درصد بود که این نرخ در پاییز امسال به ۱۱.۹ درصد کاهش یافته است.
بر این اساس استان از رتبه ۳۰ نرخ بیکاری در کشور در پاییز ۹۸ به رتبه ۲۳ در پاییز امسال رسیده است.