ایرج مصطفوی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: زمان بارندگی برای اثر بخشی در تقویت سفره آبهای زیرزمینی موثر است و اکنون میزان بارندگی در استان سمنان از میانگین کشوری نیز کمتر است.
وی ادامه داد: مهر ماه آغاز سال زراعی گفته میشود و بهترین زمان بارندگی در همین بازه زمانی است که منجر به تقویت سفرهآبهای زیر زمینی میشود.
وی بیان کرد: زمانی که بارشها به صورت منجمد باشد فرصت نفوذ در زمین را پیدا میکند و در نتیجه موجب تقویت سفرهآبهای زیر زمینی میشود، اما بیشتر بارشها در بهار به صورت باران و مایع است و بیشتر جاری میشود و کمتر فرصت نفوذ در خاک دارد.
مصطفوی اظهار داشت: با توجه به کاهش بارندگیها، کم آبی در استان سمنان جدی است و باید مسوولان چارهاندیشی در زمینه جبران کمآبی داشته باشند.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان تصریح کرد: میانگین بارش استان سمنان در سالجاری از ابتدای مهر تاکنون نسبت به بلند مدت ۴۰ درصد کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای مهر تاکنون میانگین بارش در استان سمنان ۳۷.۵ میلیمتر و در مدت مشابه سال گذشته میانگین بارش استان بین ۶۷ تا ۶۸ میلیمتر بوده است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان تصریح کرد: تغییرات اقلیم و انتشار گاز گلخانهای مهمترین عامل کاهش بارندگی در استان و از پیامدهای کاهش بارندگی، خشکسالی و پدیده خاموش فرونشست زمین است.
پدیده فرونشست در شهرها مخاطراتی مانند شکسته شدن پلها، شکستگی لولههای انتقالی گاز و آب به خصوص لولههای فرسوده، از بین رفتن خانههای قدیمی و بافت فرسوده را به همراه دارد.
اداره کل هواشناسی استان سمنان دارای ۹ ایستگاه سینوپتیک، ۱۵ ایستگاه اقلیم شناسی و ۵۰ ایستگاه بارانسنجی در نقاط مختلف است.