ایرج مصطفوی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: از ابتدای مهر٩٩ تاکنون میانگین بارش در استان سمنان ۵۱ میلیمتر و در مدت مشابه سال زراعی قبل میانگین بارش ۱۳۷.۳ میلیمتر بود.
وی تاکید کرد: میزان بارش در استان سمنان به میزانی کم است که بعد از استانهایی مانند سیستان و بلوچستان در رده استانهای خشک قرار دارد.
مصطفوی بیان کرد: میانگین بارش استان سمنان در سال زراعی امسال نسبت به میانگین بلند مدت نیز کاهش چشمگیر داشته، در حالی که میانگین بارش در بلندمدت ۱۰۶.۵ میلیمتر است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه از لحاظ میزان کاهش بارندگی استان سمنان هفتمین استان خشک کشور است، ضرورت دارد مدیریت مصرف و چارهاندیشی برای جبران کمآبی مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان اضافه کرد: میانگین بارندگی کشور در سال زراعی جاری از ابتدای مهر ٩٩ تاکنون ۱۱۲.۶ میلیمتر است و این در حالی است که میانگین بارندگی در این مدت در استان سمنان ۵۱ میلیمتر بوده است.
وی تصریح کرد: تغییرات اقلیم و انتشار گاز گلخانهای مهمترین عامل کاهش بارندگی در استان است و در صورت بارندگی در روزهای باقیمانده از بهار باز هم کمآبی در استان سمنان جبران نمیشود.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان یادآور شد: افزایش گازهای گلخانهای، فعالیتهای انسانی و افزایش گرمایش زمین از عوامل اصلی تغییرات اقلیم است و البته این تغییر منحصر به استان و کشور نیست و جهان درگیر گرمایش زمین است.
اداره کل هواشناسی استان سمنان دارای ۹ ایستگاه سینوپتیک، ۱۵ ایستگاه اقلیم شناسی و ۵۰ ایستگاه بارانسنجی در نقاط مختلف است.
نظر شما