به گزارش سهشنبه ایرنا از نشریه اولتیماس نوتیسیاس ونزوئلا، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا با انتقاد از ۴۵۰ تحریم یکجانبه اعمال شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا، آنها را غیرقانونی و خیانتپیشه و از پیش طراحی شده برای تشدید بحران بشری خواند.
رئیس جمهوری ونزوئلا ضمن حضور در چهلوششمین نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، با «جنگ اقتصادی چندجانبه» خواندن تحریمهای واشنگتن و بروکسل در بحبوحه همهگیری، گفت: با جنگی چندبعدی روبرو هستیم که فراخوانی سازمان ملل متحد، ملت رنجدیده ونزوئلا را برای توقف این اقدامات قهری نادیده گرفته است.
مادورو با اشاره به مواجهه جهان با بحران همه گیری، تاکید کرد در این شرایط بیش از هرزمانی نیاز به تعهد رهبران جهان و رویکرد چندجانبه گرایی داریم.
رئیس دولت کاراکاس در ادامه خاطرنشان کرد: با وجود این تحریمهای گسترده از سوی واشنگتن و متحدانش، دولت ونزوئلا تمام توان خود را برای تضمین سلامت و رفاه مردم به کار گرفته و به لطف برنامه بهداشت عمومی خود در مهار پاندمی موفق شده است.
از سوی دیگر، «خورخه ارئاسا» وزیر امور خارجه این کشور در واکنش به تحریم ۱۹ مقام رسمی کشورش از سوی اتحادیه اروپا، آن را اقدامی «خودسرانه» و از نظر حقوق بینالملل بیاساس خواند.
شورای اروپا روز دوشنبه ۱۹ مقام برجسته ونزوئلا را با ادعاهای تکراری و بدون ارائه مستندات لازم، به لیست اقدامات محدودکننده خود افزود.
وزیر امور خارجه ونزوئلا در بیانیهای رسمی با انتقاد از این اقدام آن را «تصمیمات اشتباه» اتحادیه اروپا توصیف و اعلام کرد: این اقدامات حاکی از ناکامی این نهاد متشکل از ۲۷ کشور اروپایی است که در پیشبرد سیاست «مداخله جویانه» و «جنگ طلب» خود در این کشور آمریکای لاتین ناتوان ظاهر شده است.
ارئاسا همچنین در صفحه توئیتر خود نوشت: این «تصمیمات اشتباه» بی اثر بودن اقدامات اتحادیه اروپا برای فشار آوردن به ملت ونزوئلا در جهت تغییر دولت قانونی این کشور بوده است. این اقدام ناشی از تصمیمی ناشیانه است که تنها، هدف اروپا برای تاثیرگذاری منفی بر روند مذاکرات داخلی کاراکاس را آشکار میکند.
رئیس دیپلماسی کاراکاس همچنین با اشاره به بیانیه اخیر گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در حمایت از حقوق بشر در ونزوئلا تصریح کرد: این تصمیم غیرقانونی اتحادیه اروپا نمایانگر تحمیل خوی استکباری آنها بر اقدام سازمان ملل متحد است که در چند روز گذشته از طریق گزارشگر ویژه خود، خواستار لغو تحریم های یکجانبه علیه ونزوئلا شده و با انتقاد شدید از اقدامات قهری و یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا، در برابر اثرات مخربی که این تحریم ها بر حقوق بشر ملت ونزوئلا به جا گذاشته، هشدار داده بود.
گزارشگر مستقل حقوق بشر سازمان ملل که از ۳۰ ژانویه (۱۱ بهمن) به منظور ارزیابی تاثیرات اقدامات یکجانبه آمریکا علیه ونزوئلا در این کشور به سر میبرد، طی یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان بازدید رسمی خود از این کشور آمریکای جنوبی، با مرور تاریخی این تحریم ها، تحلیلی کامل از اقدامات ظالمانه واشنگتن و پیامدهای آن ارائه داد.
بروکسل، دوشنبه (۴ اسفند) در بیانیهای مدعی شد که این افراد در آنچه که اتحادیه اروپا، اقدامات و تصمیمات تضعیفکننده دموکراسی و حاکمیت قانون در کشور یا در نتیجه نقض جدی حقوق بشر نامیده، نقش داشته اند. در بیانیه این شورا آمده است که با این تصمیم اتحادیه، ۵۵ نفر از مقامات دولت نیکلاس مادورو شامل ممنوعیت سفر و مسدود شدن دارایی میشوند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز با استقبال از این تصمیم و همراهی بروکسل در جهت منافع سیاسی خود، آن را پیامی واحد برای هدف ادعایی و کذایی بازگرداندن دموکراسی به آن کشور دانست.
با این وجود، گزارشگر سازمان ملل، پیشتر ضمن درخواست "رفع تحریمها" گفته بود: من معتقدم این تنها راهی است که ما از طریق آن میتوانیم رفاه و حمایت از حقوق مردم ونزوئلا را تضمین کنیم.