«کیخسرو چنگلوایی» روز دوشنبه در مراسم رونمایی از سامانه قرنطینه گیاهی در سازمان حفظ نباتات برگزار شد، افزود: عوامل خسارتزا نه تنها باعث کاهش محصولات میشوند بلکه کیفیت محصولات را تحتتاثیر قرار می دهند، ضمن اینکه سالانه باید هزینه های هنگفتی برای مبارزه با آنها صرف شود.
رییس سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه سالانه چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تن سم در دنیا مصرف می شود و تجارت آفتکشها به عدد ۳۷ تا ۴۰ میلیون دلار می رسد، اظهارداشت: به کار بردن این حجم از آفت کش علاوه بر اینکه میتواند برای سلامت انسان و گیاهان مضر باشد، محیط زیست را نیز آلوده میکند.
به گفته وی کشورها ناگزیر به واردات بخشی از مواد غذایی مورد نیاز خود هستند که این اقدام احتمال ورود عوامل بیماری زا را به کشورها افزایش می دهد و اگر این آفت ها به موقع کنترل نشود می تواند محصولات صادراتی را هم آلوده کنند و موجودیت صادراتی یک محصول را خدشهدار کرده و اعتماد و بازار هدف را از بین ببرد.
چنگلوایی ضمن اشاره به استفاده از سلاح بیولوژیک در از بین بردن عوامل بیماریزا گفت: سازمان های قرنطینه ای می توانند نقش مهمی را در جلوگیری از ورود آفت ها و عوامل بیماری زا به کشور داشته باشد.
رییس سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه سابقه قرنطینه در کشور به حدود ۸۵ سال پیش باز می شود، اظهارداشت: از آن زمان تاکنون سیر تکاملی و رو به رشدی را در بحث قرنطینه داشتیم و در حال حاضر نیز در جایگاه تقریبا مناسبی هستیم.
چنگلوایی افزود: در سازمان سالانه حدود ۳۱ میلیون تن صادرات، واردات و ترانزیت محصولات کشاورزی در کشور انجام میشود و ۱۰۰ پست قرنطینه نیز وظیفه بررسی و کنترل و اعمال ضوابط قرنطینه ای این محصولات را بر عهده دارند.
به گفته وی، البته امکانات موجود متناسب با حجم کار این پست های قرنطینهای نیست و بایستی امکانات بیشتری برای آنها فراهم شود.
چنگلوایی گفت: با توجه به افزایش حجم مبادلات میان کشورها باید همگام با دنیا پیش برویم و به همین جهت سامانه های قرنطینه ای طراحی و رونمایی شدند که هدف آنها تاثیر و تسهیل در امور مربوط به قرنطینه گیاهان است از طرفی امکان جعل مجوز نیز وجود ندارد، وحدت رویه بین پست های قرنطینه ای صورت می گیرد و گزارش این پستها نیز رصد میشود.
به گزارش ایرنا، در این مراسم سامانه های واردات و ترانزیت محموله های کشاورزی و پلمپ قرنطیه ای رونمایی شد.