یاسوج- ایرنا- بر اساس آخرین بررسی‌ها، افزون بر ۴۰ باب مدرسه با ۱۷۱ کلاس درس و دو هزار و ۳۰۰ دانش آموز در شهر سی‌سخت و روستاهای اطراف آن در شهرستان دنا در زلزله بهمن‌ماه به طور جدی تخریب شده و یا نیازمند تعمیرات است.

به گزارش ایرنا، زمین لرزه ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر شامگاه ۲۹ بهمن ماه شهر سی سخت را لرزاند و همچنان پس لرزه های آن ادامه دارد.

عمق خسارات وارده به فضاهای آموزشی در شهر زلزله زده سی سخت بالاست و این زلزله آسیب های فراوانی به اماکن آموزشی، منازل فرهنگیان شاغل و بازنشستگان وارد کرده است.

دوهزار و ۳۰۰  دانش آموزش در فضاهای آموزشی تخریب شده و یا نیازمند تعمیر شهر زلزله زده سی سخت و روستاهای اطراف آن مشغول تحصیل بوده اند و فرصت زیادی تا سال تحصیلی ۱۴۰۱ نمانده است.

با توجه به آغاز واکسیناسیون و واکسینه کردن عموم، احتمال می رود سال آینده مدارس حضوری برگزار شوند و با این اوصاف نباید این دانش آموزان از قافله علم آموزی عقب بیفتند.

چنانچه فکر اساسی برای تعمیر و تجهیز این مدارس اندیشیده نشود این دانش آموزان با بحران جدی برای ادامه تحصیل در سی سخت مواجه خواهند بود.

زلزله به ۴۰ فضای آموزشی در شهرستان دنا خسارت وارد کرد

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: زلزله ۵.۶ دهم ریشتری سی سخت به ۴۰ فضای آموزشی با ۱۷۱ کلاس خسارت وارد کرده است.

هادی زارع پور افزود: بلافاصله پس از وقوع زلزله اکیپ های تخصصی بررسی و ارزیابی میزان خسارات وارده به مدارس تشکیل شد و پس از آن نیز ۵ اکیپ تخصصی با حضور (معاون محترم سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور) در پی حادثه به استان عزیمت کردند.

وی ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش با صدور دستور صریح و مستقیم، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور را ملزم به نوسازی و مقاوم سازی مدارس و فضاهای آموزش و پرورش شهرستان دنا کرده است و مقرر شده اجرای این دستور در اولویت نخست اقدامات سازمان نوسازی قرار گیرد. 

زارع پور تأکید کرد: این میزان تخریب فضاهای آموزشی از سوی اداره کل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس استان جمع آوری ، تنظیم و  به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ارسال شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تعداد ۱۳۹ واحد مسکونی خسارت دیده شخصی مربوط فرهنگیان شاغل و منزل ۱۵۴ باز نشسته بازدید و آمار و اطلاعات مربوطه برای کمک به اداره کل امور رفاهی و پشتیبانی وزارت ارسال شده است.

وی بیان کرد: ۵ باب مدرسه شهرستان دنا در زلزله ۵.۶ ریشتری ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ شهر سی سخت تخریب شده و نیازمند بازسازی کامل است. 

زارع پور ابراز داشت: ۷۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان هزینه برآورد شده برای تعمیر و ساخت ۴۰ مدرسه آسیب دیده است.

 ۱۶۰ فضای آموزشی، پرورشی و ورزشی در شهرستان دنا وجود دارد. 

نیازمند کمک خیران برای تعمیر و تجهیز مدارس خسارت دیده از زلزله هستیم

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: حجم خسارت های وارده به مدارس شهرستان دنا بر اساس بررسی های این سازمان حدود ۸۴ میلیارد تومان است که نیازمند کمک خیران برای تسریع در روند تعمیر و تجهیز این مدارس هستیم.

پیروز کرمی افزود: به طور کامل بررسی فضاهای آموزشی خسارت دیده به پایان رسیده و حدود ۱۴ هزار متر مربع فضای آموزشی دچار خسارت شده است.

وی ادامه داد: هزینه های تعمیرات این مدارس بالاست و استفاده از ظرفیت خیران بسیار مهم است و امید است در بحث تعمیرات این فضاهای آموزشی به کمک ما بشتابند.

کرمی ابراز داشت: چنانچه زلزله ای با ریشتر بالاتر در این منطقه به وقوع بپیوندد بدون شک کلاس های درس بیشتری دچار خسارت خواهند شد.

بازسازی و تجهیز مدارس خسارت دیده نیازمند کمک و همدلی است

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: زلزله ۵.۶ دهم ریشتری سی سخت خسارت جانی نداشته اما به دلایل مختلف خسارت های مالی فراوانی به ویژه در حوزه مسکن وارد کرده است.

احد جمالی افزود: حجم خسارات جزئی و کلی به اماکن آموزشی اعلام شده به استانداری کهگیلویه و بویراحمد ۵۴ مورد بوده است.

جمالی ابراز داشت: استفاده از ظرفیت خیرین مدرسه ساز در بازسازی و تعمیر این مدارس بسیار مهم است که علاوه بر استفاده از کمک خیرین استان می توانیم از ظرفیت خیرین مدرسه ساز دیگر استان ها به ویژه استان فارس بهره ببریم.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: باید کار آغاز تعمیر و تجهیز مدارس آسیب دیده را سرعت ببخشیم و تا پیش از عید نوروز از همه ظرفیت ها استفاده کنیم.

زمین لرزه ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر شامگاه ۲۹ بهمن ماه شهر سی سخت را لرزاند و تاکنون بزرگترین پس لرزه آن ۴.۵ ریشتر بوده است که ظهر چهارشنبه ۶ اسفندماه شهر سی‌سخت مرکز شهرستان دنا را در استان کهگیلویه و بویراحمد لرزاند.

در پی وقوع زلزله ۵ و ۶ دهم ریشتری به ۳ هزار و ۷۰۰ واحد از منازل مسکونی خسارت وارد شد.۸۰۰ واحد به علت خسارت ۶۰ تا ۱۰۰ درصد نیاز به بازسازی دارد و از مجموع ۳ هزار و ۷۰۰ واحد نیز ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری هستند.

از مجموع ۸۰۰ واحد بازسازی ۴۲۰ واحد شهری و ۳۸۰ واحد روستایی و از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری هزار و ۵۰۰ واحد شهری و هزار و ۴۰۰ واحد روستایی است.

میزان خسارت زلزله به واحد های تعمیری بین ۲۰ تا ۴۰ درصد و بر اثر این زلزله به ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی خسارت معیتشی از جمله تخریب اسباب و وسایل منزل خسارت وارد شده است.۶۴ نفر در این زلزله دچار مصدومیت شدند.

 ۱۲ فروردین سال ۹۷ نیز زمین لرزه ۵.۲ ریشتری در شهرهای سی سخت و یاسوج خساراتی به بار آورد.در سال ۶۸ هم زلزله ای با بزرگی بیش از ۵.۲ ریشتر سی سخت را لرزاند و به یک هزار واحد مسکونی خسارت وارد کرد.

شهرستان ۴۲ هزار نفری دنا در ۳۵ کیلومتری غرب یاسوج قرار دارد.