آخرین جزئیات از مدارس تخریب شده در زلزله سال ۹۹ سی سخت

یاسوج- ایرنا- زمین لرزه ۵.۶ ریشتری بهمن ماه ۱۳۹۹ در سی سخت خسارت زیادی به ابنیه، زیرساخت ها، مدارس و منازل مسکونی این شهر وارد کرد و از ۱۰۷ فضای آموزشی که در کانون زلزله بود ۴۵ مورد دچار آسیب و تخریب جدی شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در خصوص آخرین وضعیت مدارس زلزله زده شهر سی سخت، اظهار کرد: ۱۰۷ فضای آموزشی در کانون زلزله بیست و نهم بهمن ماه ۱۳۹۹ سی سخت بود و یکی از دستگاه های اجرایی که از صبح وقوع زلزله وارد عمل شد، سازمان نوسازی مدارس استان بود و حتی معاون سازمان مرکزی در سی سخت حضور یافت.

"سید رضا حسینی نیک" افزود: تمامی مدارس ۱۰۷ گانه ای که در کانون زلزله بود بازدید و ارزیابی شد و کار از تعمیرات ضعیف، تعمیرات اساسی، مقاوم سازی و تخریب و بازسازی ها آغاز شد.

وی تاکید کرد: خیران وارد کار شدند و سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس هم حمایت کرد و در مجموع ۴۵ مدرسه آسیب دیده برای بازسازی در نظر گرفته شد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: از این ۴۵ مدرسه ۱۲ مدرسه در رده ای بود که نیاز به مقاوم سازی و تخریب داشتند و با تعمیرات جزئی و اساسی نمی شد مورد استفاده مجدد قرار گیرند.

حسینی نیک عنوان کرد: تعمیرات مابقی مدارس در منطقه زلزله زده سی سخت آغاز شد و در مهرماه ۱۴۰۰ تکمیل و تحویل آموزش و پرورش داده شدند.

سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس برای ۱۲ مدرسه ای که دچار بحران شده بوند تصمصم بر این گرفت که از ظرفیت استان های معین استفاده کند. استان های آذربایجان شرقی(تبریز)، فارس(شیراز) و خوزستان (اهواز) ساخت ۱۰ مدرسه و کهگیلویه و بویراحمد هم احداث ۲ مدرسه را تقبل کردند.

حسینی نیک ابراز کرد: با تغییر دولت و جابه جایی مدیران کل متاسفانه چند استان مدارس را رها کردند و پیشنهاد دادیم و از استان های معین تحویل گرفته شدند.هزینه های بالایی هم این مدارس برای بازسازی نیاز داشتند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: خانواده چهار تن از جانباختگان سانحه هوایی سال ۱۳۹۶ پرواز تهران به یاسوج تقبل کردند که دیه فرزندان خود را در فصل آموزش سی سخت هزینه کنند.

وی تصریح کرد: دیه این جانباختگان برای تکمیل و نوسازی مدرسه ۱۲ کلاسه شهید مطهری سی سخت هزینه شد و اکنون این مدرسه آماده تحویل شده است. در هفته پیش رو این مدرسه تجهیز و در اختیار آموزش و پرورش قرار خواهد گرفت.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: اتاق بازرگانی استان و کمیته امداد امام خمینی (ره) ساخت مجتمع هنرستانی حضرت امام خمینی (ره) را قبول کردند و قرار است با حضور مسئولان کشوری افتتاح رسمی شود.

وی تاکید کرد: مابقی پروژه ها تحویل موقت شده اند و اعلام می شود هیچ پروژه آموزشی نیمه کاره در شهرستان دنا وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، زمین لرزه ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر شامگاه ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ شهر سی سخت را لرزاند.عمق خسارات وارده به فضاهای آموزشی در شهر زلزله زده سی سخت بالا بود و این زلزله آسیب های فراوانی به اماکن آموزشی، منازل فرهنگیان شاغل و بازنشستگان وارد کرد.

۲ هزار و ۳۰۰ دانش آموزش در فضاهای آموزشی تخریب شده و یا نیازمند تعمیر شهر زلزله زده سی سخت و روستاهای اطراف آن مشغول تحصیل بوده اند.

بیش از ۱۷۲ هزار دانش آموز پسر و دختر در مقاطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم در کهگیلویه و بویراحمد مشغول به تحصیل هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha