با حضور «جو بایدن» در کاخ سفید و کنار رفتن «دونالد ترامپ» رییس جمهوری جنگ طلب آمریکا، کور سویی از امید برای توقف جنگ شش ساله در یمن ایجاد شده، هرچند نمیتوان به وعده و وعیدهای مقامات آمریکا امیدوار بود، اما سخنان بایدن در شماتت خاندان سعودی در ادامه جنگ یمن در دوره دو رییس جمهوری قبلی آمریکا یعنی «باراک اوباما» و ترامپ سابقه نداشته است.
با کنار رفتن ترامپ، برخی از مقامات بینالمللی همچون دبیرکل سازمان ملل متحد هم نگاه بهتری به مساله یمن و مردم مظلوم آن پیدا کردهاند، به حدی که «آنتونیو گوترش» دوشنبه گذشته در افتتاحیه نشست عالی درباره یمن که به میزبانی سوئد و سوئیس برگزار شده بود، اعلام کرد که «امروز، قحطی در حال نابود کردن یمن است و جنگ در این کشور باید متوقف شود».
وی همچنین با تاکید بر لزوم جلوگیری از گرسنگی و از دست رفتن جان میلیونها انسان در این کشور، تصریح کرد که «بیش از ۲۰ میلیون یمنی به کمک و حمایت بشردوستانه احتیاج دارند و زنان و کودکان بیشترین آسیب را در این جنگ دیدهاند و این بدان معنا است که از هر سه نفر، ۲ نفر در یمن به کمکهای غذایی، مراقبتهای بهداشتی یا سایر حمایتهای نجاتدهنده سازمانهای بشردوستانه نیاز دارند».
دبیرکل سازمان ملل متحد با پیشبینی گرسنگی بیش از ۱۶ میلیون نفر در سالجاری در یمن، ادامه داد که تقریباً ۵۰ هزار شهروند این کشور در شرایطی شبیه قحطی از گرسنگی در حال مرگ هستند و بدترین گرسنگی در مناطقی است که تحت تأثیر درگیری قرار دارند.
گوترش بدون اشاره به حدود ۶ سال تجاوز ائتلاف عربی – آمریکایی به سرکردگی آل سعود به همسایه جنوبی خود، اضافه کرد که «چهار میلیون نفر در سراسر یمن مجبور به ترک خانههای خود شدهاند و در این اوضاع همهگیری «ویروس کرونا» یکی دیگر از تهدیدات کشنده در این کشور شده که برای بیشتر مردم، زندگی در یمن اکنون غیرقابل تحمل است؛ دوران کودکی در این کشور نوع خاصی از جهنم است و کودکان یمنی گرسنه هستند و امسال تقریباً نیمی از کودکان زیر پنج سال این کشور از سوء تغذیه حاد رنج میبرند».
سازمان ملل متحد در نشست دوشنبه گذشته از کشورهای جهان خواست که برای جلوگیری از بحران گرسنگی و قحطی در یمن کمکهای مالی بشردوستانه حدقل به میزان ۳.۸۵ میلیارد دلار برای نیازهای بشردوستانه سال ۲۰۲۱ اختصاص دهند تا مقداری از آلام مردم این کشور کاسته شود.
دقیقا در زمانی که مقامات کشورهای جهان برای کمک به مردم جهان به طور مجازی گردهم آمده بودند، «عیدروس الزبیدی» رئیس شورای انتقالی جنوب یمن که از وابستگان تحت حمایت امارات میباشد، به جای تاکید بر اقدام سازمان ملل و کشورهای جهان به منظور کمک به مردم مظلوم یمن «از دولت جدید ایالات متحده خواست از تجزیه یمن حمایت کند!».
الزبیدی در حالی خواستار حمایت بایدن برای تجزیه یمن شده که رئیسجمهوری آمریکا بر توقف جنگ خانمانسوز در این کشور از سوی آل سعود تاکید دارد.
رئیس شورای انتقالی جنوب در گفت وگو با روزنامه انگلیسی «گاردین»، با مطرح کردن این استدلال که بریتانیا در هنگام برگزاری همهپرسی «برگزیت» (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا)، به کشورهای عضو اتحادیه اروپا اجازه مشارکت در این همهپرسی را نداد، مدعی شد که همهپرسی جدایی جنوب یمن از شمال این کشور از حمایت ۹۰ درصدی ساکنان بخش جنوبی برخوردار خواهد بود و این همهپرسی باید منحصراً در بخش جنوبی برگزار شود و ساکنان شمال یمن نباید در آن مشارکت داده شوند!.
به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، اقدام الزبیدی دقیقا در راستای اطاعت از دستورات «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی انجام میشود، چرا که این کشور به دنبال اشغال بخشهای جنوبی یمن همچون جزیره «سقطری» (سوکاترا) و استان «عدن» به کمک رژیم صهیونیستی و وابستگان یمنی میباشد.
یادآوری یک نکته و داستان تاریخی و مهم به الزبیدی و هر کسی که به دشمن دل میبندد و به مردم خود خیانت میکند و نتیجه آن، لازم است.
چنگیزخان مغول حدود هشتصد سال پیش وقتی بر بخارا هجوم آورد، ابتدا نتوانست آن را تسخیر کند؛ برای اهالی آن، نامه نوشت که هرکس با ما باشد، در امان است!
اهالی بخارا دو گروه شدند، یک گروه به چنگیز خان تن ندادند و مقاومت کردند و گروه دیگر با او همراه شدند؛ چنگیزخان برای آنانی که به او تن دادند، نوشت: با همشهریان مخالف بجنگید، هر چه غنیمت بهدست آوردید، از شما باشد و نیز حاکمیت شهر را به شما میدهم!، آنها پذیرفتند و آتش جنگ بین این دو گروه مسلمان و هم شهری شعلهور شد.
در نهایت، گروه مزدور پیروز شد، اما شکست بزرگ اینجا بود که چنگیزخان دستور داد که فاتحان خیانت کار، خلع سلاح و سربریده شوند!
چنگیزخان در آن زمان گفته مشهوری دارد که «اگر اینان وفا میداشتند، به خاطر ما بیگانگان، به برادران شان خیانت نمیکردند!، و این عاقبت خودفروشان هست».
حال که مزدوران یمنی حاضر هستند در راه منافع اماراتیها و سعودیها هرکاری بکنند، بهتر است داستان حمله مغول به بخارا و نتیجه آن را یکبار مطالعه کنند و از آن درس عبرت بگیرند.