احمد حسین زادگان روز چهارشنبه در جلسه حمایت از شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور استان که با حضور دکتر علی وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در ساری برگزار شد، افزود: در حالی که این صندوق در ارائه تسهیلات هیچ محدودیتی ندارد، اما همچنان به دلیل ناهماهنگیهای مدیران استانی، نتوانسته ایم از این ظرفیت برای حل مشکلات استان به ویژه پسماند استفاده کنیم.
وی با ذکر این نکته که باید بپذیریم اگر پیگیر مسایل و مشکلات استان با همکاری یکدیگر نباشیم، نمی توانیم از ظرفیت ها و فرصت های ملی در گرفتن تسهیلات ارزان قیمت بهره مند شویم، ادامه داد: اگرچه با همکاری دولت در حوزه ایجاد کارخانه زباله سوز ساری و نوشهر و همچنین طرح های کمپوست در شهرستان های مختلف استان اقدامات جدی و بسیاری انجام شد، اما کاهش حجم زباله، حل مشکلات شیرابه ، حمل و نقل اصولی و تفکیک زباله از مبداء نیاز به طرح هایی دارد که شرکت های دانش بنیان و فناور استان می توانند آن را ارائه کنند.
استاندار مازندران با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری فرصتی استثنایی برای اجرایی شدن این گونه طرح ها است، گفت: امروز علاوه بر پسماند، ضایعات محصولات مختلف کشاورزی به ویژه برنج ، مرکبات و آبزیان در استان فرصتی برای ایجاد درآمد و ارزش افزوده است که شرکت های دانش بنیان می توانند با ارائه طرح های عملیاتی از تسهیلات صندوق نوآوری برایاجرایی شدن طرح های خود بهره مند شوند.
حسین زادگان به بی تفاوتی مسئولان و شرکت های دانش بنیان نسبت به آلودگی ناشی از آتش زدن کاه و کلش محصولات زراعی برنج ، گندم و کلزا در مازندران و آلودگی های زیست محیطی آن اشاره کرد و گفت: به رغم این که صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری فرصتی برای حل این مشکلات و ایجاد ارزش افزوده است، اما به شدت در این بخش ها عقب هستیم.
نماینده عالی دولت در استان مازندران به معاونت های امور عمرانی ، امور هماهنگی اقتصادی استانداری و همچنین مدیران سازمان های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت مازندران دستور داد تا با همکاری پارک علم و فناوری چگونگی بهره مندی شرکت های دانش بنیان از فرصت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری را بررسی کنند.
وی با بیان اینکه ۲۲۰ اولویت در بخش های مختلف استان شناسایی شد که ۱۱۰ مورد آن در حوزه اقتصادی است، تصریح کرد: پسماند زباله و ضایعات محصولات کشاورزی و صادرات به ترتیب از اولویت های استان است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
حسین زادگان با بیان این که در یک سال اخیر گسترش ویروس کرونا برخی از پیگیری های ملی و استانی را دچار وقفه کرده است، در عین حال هرگونه کم توجهی در بهره گیری از فرصت های ملی را غیر قابل قبول دانست و گفت: امروز فقط با همکاری و همیاری یکدیگر می توانیم مشکلات استان را در راستای توسعه پایدار حل و فصل کنیم.
پارک علم و فناوری مازندران از سال ۸۹ فعالیت خود را با چهار شرکت دانش بنیان آغاز کرد و در ابتدای کار ، دایره محدودی از اعتماد و فعالیت را به نمایش گذاشت ، اما در سال های اخیر بسته های حمایتی باعث شد که نه تنها شرکت های جدید وارد فعالیت فناورانه شوند، بلکه شرکت های صنعتی قدیمی نیز پا در عرصه دانش بنیان گذاشتند تا کیفیت و رقابت پذیری محصولات خود را ارتقا بخشند.
در سال ۹۲ با آغاز کار دولت تدبیر و امید تنها ۳۳ شرکت فعال در حوزه دانش بنیان زیرمجموعه پارک علم و فناوری فعالیت داشتند که این تعداد امروزه به ۱۷۹ شرکت رسیده است.