شهرکرد -ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۳گونه جانوری آسیب‌پذیر که در فهرست اتحادیه جهانی حفاظت از گونه‌های جانوری قرار دارد، در زیستگاه‌های استان مامن دارند.

 شهرام احمدی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: عقاب خال‌دار بزرگ، عقاب شاهی، پلیکان پا خاکستری، آگامای وزقی ایرانی، لاک‌پشت مهمیزدار، خفاش نعل اسبی، ماهی کول غار، ماهی زرده پر، قوچ و میش، کل و بز هستند.

وی اظهار داشت: در رده گونه‌های در شرف تهدید نیز ۱۰ گونه از جمله سنقر سفید، پاشلک بزرگ ، گیلان شاه بزرگ، زنگوله بال ،سبزقبای معمولی، کفتار راه راه و شنک در زیستگاه‌های استان ساکن هستند.

به گفته وی، از گونه‌های در خطر انقراض جهانی نیز پنج گونه از جمله پلنگ، بالابان، اردک، غاز پیشانی سفید کوچک و اردک مرمری در زیستگاه‌های استان مشاهده شده است.

احمدی اظهار داشت: برخی گونه‌ها نیز از لحاظ جهانی کمبود داده وجود دارد که تقسیم‌بندی این گونه‌ها انجام نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: این استان با توجه به موقعیت خاص خود در ایران و قرار گرفتن در زاگرس مرکزی، به علت کوهستانی بودن منطقه و همچنین وضع زمین‌شناسی و اقلیم از تنوع زیستی بالایی برخوردار است.

به گفته وی، در استان ۴۱۲ گونه جانوری در قالب ۱۱۵ خانواده شناسایی شده که از این تعداد ۲۸۸ گونه پرنده در قالب ۶۸ خانواده، ۵۵ گونه خزنده از ۱۴ خانواده، چهار گونه دوزیست از ۲ خانواده و  ۲۰ گونه‌آبزی از هفت خانواده و ۴۵ گونه پستاندار از ۲۴ خانواده هستند.

۴۷۷ متخلف در حوزه محیط زیست به مراجع قضایی معرفی شدند

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: امسال ۴۷۷ متخلف در حوزه محیط زیست در استان به مراجع قضایی معرفی شدند و ۳۲۳ پرونده تخلف زیست‌محیطی در حوزه شکار غیرمجاز، دفن غیراصولی زباله، قطع درخت و تصرف در  اراضی در استان تشکیل شده است.

احمدی به افزایش سطح حفاظت فیزیکی در مناطق حفاظت شده، استفاده از حفاظت نوین در سطح مناطق و استفاده از مشارکت جوامع محلی و سایر ادارات و دستگاه‌های مربوطه و ارتقاء آموزش زیست محیطی اشاره کرد و گفت: این عوامل زمینه کاهش تخلف و شکار غیرمجاز حیات وحش را فراهم کرده است.

وی با اشاره به شعار روز جهانی حیات وحش با عنوان "جنگل‌ها و معیشت پایدار مردم و سیاره زمین" افزود: با توجه به اینکه جنگل در توسعه افزایش امنیت زیستی نقش موثر دارد، افزایش توجه و حفاظت از جنگل و حیات وحش برای ایجاد پایداری در معیشت جوامع محلی ضروری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: در استان یک‌هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده است و با داشتن ۲۸.۳ درصد گونه بومی در میلیون هکتار، بالاترین درصد گونه بومی در میلیون هکتار را در  کشور دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اینکه گونه جانوری در محیط زیست بر اساس تقسیم‌بندی جهانی گفت: این استان با۴۱۲ گونه جانوری در قالب ۱۱۵ خانواده، از فراوانی بالای تنوع زیستی در سطح کشور برخوردار است.

به گزارش ایرنا، در استان هشت منطقه چهارگانه فعال است که شامل پنج منطقه حفاظت شده، یک اثر طبیعی ملی، یک پناهگاه حیات وحش و یک پارک ملی است. 

۱۵ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری جز مناطق چهارگانه و شکار ممنوع زیر مدیریت حفاظت محیط زیست قرار دارد و علاوه بر آن ذخیره‌گاه جهانی زیست‌کره تنگ صیاد سبزکوه با داشتن یک سوم مساحت استان نیز در استان واقع شده است.

منطقه حفاظت شده شیدا، هلن، قیصری، سبزکوه و پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، منطقه شکار ممنوع خدا آفرید، اثر طبیعی ملی لاله واژگون از مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری است.