پاپ فرانسیس در آیین ویژه موسوم به «دعای ادیان» با حضور نمایندگان مذاهب مختلف عراق که با تلاوت آیاتی از قرآن مجید آغاز شد، افزود که تروریسم و خشونت از دین برنخاسته، بلکه از دین سوء استفاده کرده است.
پیشوای مذهبی واتیکان طی سخنرانی خود با اشاره به اینکه شهر تاریخی اور زادگاه حضرت ابراهیم (ع) است، بیان کرد: از اینجا بود که حضرت ابراهیم به آسمان نگاه کرد و ما هم باید در عین حال که در زمین هستیم، به آسمان نگاه کرده و از آسمان استمداد بطلبیم.
پاپ فرانسیس افزود که ابراهیم (ع) به عنوان پدر پیامبران الهی از اینجا سفرش را آغاز کرد، سفری که «سفر صلح» بود و ما نیز که دارای تاریخ مشترک در همزیستی مسالمت آمیز هستیم، باید با یکدیگر همکاری کنیم.
وی ادامه داد که برادری، ما را به سمت زندگی مسالمت آمیز سوق میدهد و نباید نواهای حسنه انسان و پیام صلح و اخوت را فراموش کنیم.
پیشوای کاتولیکهای جهان خاطر نشان ساخت که از اینجا (شهر تاریخی اور) سرزمین پدرمان ابراهیم بود که ایمان و توحید آغاز شد.
پدر معنوی مسیحیان کاتولیک از ظلمی که بر اقلیت ایزدی در جریان ظهور گروه تروریستی «داعش» در سال ۲۰۱۴ رفت، یاد کرد و افزود که وقتی تروریسم به عراق حمله کرد، به بخشی از تاریخ یورش برد، اما در این برهه تاریک، ستارهها درخشیدند و مسیحیان و مسلمانان برای ساخت پایههای صلح با همدیگر همکاری کردند.
وی با یادآوری همه گیری «ویروس کرونا» و بیان اینکه این ویروس ما را به همکاری فرا میخواند، تاکید کرد: همکاری با یکدیگر عامل پیروزی بر این بیماری است.
پاپ با ابراز امیدواری نسبت به اینکه بشریت با همکاری یکدیگر بر بحرانها از جمله کرونا و کشمکشها پیروز میشود، تصریح کرد که بدون صلح، همزیستی مسالمت آمیز وجود ندارد.
بعد از پایان سخنان رهبر کاتولیکهای جهان، بیانیه مشترک به عنوان نماز ادیان قرائت شد که در برگیرنده مجموعهای از دعاها برای برقراری صلح در جهان است.
شهر اور با سابقه سکونت بشر در ۴۵۰۰ سال قبل از میلاد از اولین شهرهایی است که بشر در آن سکونت داشته و در کتاب مقدس مسیحیان چندین بار به عنوان زادگاه حضرت ابراهیم (ع) از آن یاد شده است.
پاپ فرانسیس پس از اتمام مراسم، شهر اور را به مقصد بغداد ترک کرد.
برنامه بعدی رهبر کاتولیکهای جهان در ادامه سفرش به عراق، حضور در کلیسای «کلدانی» شهر بغداد و انجام آیین «عشای ربانی» خواهد بود.