به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان امام، قاسم جان بابایی معاون وزیر بهداشت و دعایی سردبیر روزنامه کارگر و جمعی از فعالان این مجموعه در مراسم رونمایی و گشایش این بیمارستان به عنوان مرکز درمانی صحرایی غیر نظامی در مصلای تهران حضور داشتند.
بیمارستان سیار احسان شامل بخش های اورژانس، داروخانه، اتاق های عمل، تصویربرداری، کلینیک های تخصصی و بخش های بستری است. نصب و حمل آسان، مجهز بودن به سیستم های پزشکی از راه دور، ارایه خدمت به صورت واحدهای مجزا از جمله ویژگی های این مجموعه است.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) درباره این بیمارستان سیار در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به حادثهخیز بودن کشور و احتمال وقوع سیل و زلزله میطلبید که امکانات بهروز سیاری در اختیار داشته باشیم تا به سرعت خدمترسانی پزشکی و درمانی به مردم انجام شود.
وی در خصوص امکانات این بیمارستان سیار گفت: این بیمارستان دارای ۹۹ تخت بستری، دو اتاق عمل و جراحی، اتاق زایمان، دستگاه سونوگرافی، ماموگرافی، اورژانس، داروخانه و همه تجهیزات یک بیمارستان تخصصی است.
مخبر با بیان اینکه این بیمارستان در مواقع بروز حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی به سرعت در محل وقوع حاضر شده و خدمات میدهد، افزود: این بیمارستان مجهز به امکان تله مدیسین و دوراپزشکی است و میتواند از طریق اتصال به دیتا سنتر سامانه ۴۰۳۰ خدمات فوق تخصصی را از بیمارستانهای مادر دریافت کند.
مخبر با بیان اینکه حداقل به ۱۰ بیمارستان دیگر با این ظرفیت نیاز است که در مناطق مختلف مستقر و به سرعت به داد مردم رسید، گفت: همه امکانات بیمارستان سیار آماده است و می توان ظرف مدت کوتاهی بیمارستانی را از تهران به نقاط دیگر انتقال داد.
وی خاطرنشان کرد: این مجموعه دارای ۱۴ تیپ بیمارستانی و درمانی به وسعت ۳ هزار مترمربع است و تا ۴ روز بدون احتیاج به برق و شارژ مجدد خدمات ارائه می کند؛ قابلیت جمعشوندگی و استقرار در مدت ۳ روز را دارد و با سرمایهگذاری ۱۲۰ میلیارد تومانی ستاد اجرایی ساخته شده است.
مخبر با بیان اینکه قیمت ساخت این بیمارستان یکسوم مشابه خارجی تمام شده، افزود: این بیمارستان از نظر کیفیت، قیمت تمام شده و ارائه خدمات قابل مقایسه با نمونه خارجی نیست.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) گفت: بسیاری از تجهیزاتی که در این بیمارستان به کار برده شده، آمادگی و قابلیت ثبت اختراع را دارد و جوانان نخبه دانشبنیان در این زمینه تلاش فراوانی کردند.
مخبر ادامه داد: با ارزیابی این بیمارستان و تجهیز آن می توان تعداد بیشتری از این بیمارستانها را احداث کرد.
مخبر افزود: همانطور که همه بیمارستانها بخشی را برای بیماران کرونایی دارند این بیمارستان نیز بخش و آزمایشگاههایی برای بیماران کرونا دارد.
مدیر عامل شرکت برکت تل وابسته به بنیاد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در این خصوص به خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: بیمارستان احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) شامل ۹۹ تخت بیمارستانی است. این طرح برای خدمت رسانی مناسب به مناطق محروم و روستایی افتتاح شده است.
وی ادامه داد: این کار قطعا در مناطق محروم می تواند در ارتقای سطح سلامت کمک ارزشمندی باشد.
سید محمد پور حسینی تصریح کرد: این بیمارستان در مواقع بحرانی به خصوص در مناطق محروم و روستایی کاربرد فراوان دارد.
وی افزود: همچنین در مکان هایی که نیاز به مشاوره باشد، می توان از راه دور از این خدمت بهره برد.
پورحسینی بابیان اینکه ایران یکی از ۱۰ کشور حادثه خیز دنیا است، گفت: سالانه شاهد حوادثی مانند سیل و زلزله هستیم که این بیمارستان می تواند در مدت چند روز در محل مستقر شود.
وی عنوان کرد: این بیمارستان شامل ۲۲ کانکس کشنده است و هزینه فاز اول این بیمارستان حدود ۶۵ میلیارد تومان است.
پورحسینی ادامه داد: شرکت سازنده این بیمارستان ایرانی و اغلب تجهیزات آن بومی است. محدود تجهیزاتی که امکان ساخت داخل نبوده از خارج کشور تهیه شده است.