رزم آرا ذاکری فر روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت که با این حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی در جهت احداث نیروگاه های مقیاس کوچک ۲۵۱ مگاوات برق تولید می شود.
وی افزود : با شروع به کار این نیروگاه ها ، میزان تولید برق در نیروگاه مقیاس کوچک مازندران در دولت دوازدهم از ۸۰ مگاوات به ۳۳۱ مگاوات افزایش یافته است.
ذاکری فر همچنین از حضور سرمایه گذاران خارجی در بخش صنعت برق مازندران در دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت که از مجموع سرمایه گذاری خارجی انجام شده بر روی نیروگاه های مقیاس کوچک در مازندران ۲۹ میلیون و ۱۹۰ هزار دلار مربوط به سرمایه گذاران خارجی بوده است.
وی میزان برق تولیدی از ناحیه سرمایه گذاری خارجی در مازندران را هم ۵۰/۶ مگاوات اعلام کرد.
معاون شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان گفت : در مجموع با بهره برداری از ۶ نیروگاه های مقیاس کوچک از سال ۹۶ تاکنون توسط بخش خصوصی برای ۲۶۶ نفر اشتغال ایجاد شده است.
وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته در شرایط تحریم ، افزود : امسال ۶ نیروگاه مقیاس کوچک در مازندران به بهره برداری رسید ، در حالی که از سال ۸۷ تاکنون ۲۸ نیروگاه در استان ساخته شده است.
ذاکری فر همچنین از در دست احداث بودن پنج نیروگاه مقیاس کوچک در مازندران خبر داد و اظهار داشت : با پی گیری های صورت گرفته به دنبال آن هستیم تا این پروژه ها حداکثر تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری برسند.
ساخت نیروگاههای مقیاس کوچک از جمله اقدامات دولت تدبیر و امید با رویکرد زیست محیطی و تولید انرژی پاک است که در استان های شمالی در دستور کار قرار گرفت . بر اساس مطالعات انجام شده تا سال ۱۴۰۳ برای تامین یکهزار مگاوات برق، ۴۰ نیروگاه ۲۵ مگاواتی باید در این استان ها ایجاد شود.
کاهش آلودگی نسبت به نیروگاه های بزرگ ،حفظ زمین های طبیعی و کشاورزی، کاهش مصرف گاز برای چرخاندن ژنراتورها درحد نیاز به گاز خانگی، تولید و مصرف در محل و نیاز به سرمایه گذاری اندک از مزیت های نیروگاه های مقیاس کوچک است.
استان مازندران ۲۲ شهرستان ، سه هزار روستا و حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.