مسوول امور ارزشیابی نسخ خطی آستان قدس رضوی روز سهشنبه در خصوص این قرآن گفت: این نسخه از جنس پوست با شماره ۲ در گنجینه نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی به ثبت رسیده است و یکی از کهنترین و نفیسترین مصاحف خطی این مرکز است که در سال ۱۰۰۹ هجری قمری توسط شاه عباس صفوی به آستان مقدس امام رضا(ع) وقف شده است و وقفنامه آن توسط شیخ بهاءالدین محمد در پشت برگ اول، داخل جدول مستطیلی شکل است.
سیدمحمدرضا فاضل هاشمی افزود: این قرآن فوقالعاده نفیس در قطع بیاضی و به خط کوفی کهن مشکی مایل به قهوهای ۶ سطری در ۸۳ برگ بر روی پوست کتابت شده است.
وی ادامه داد: این نسخه از ابتدای آیه ۲۵۳ سوره بقره شروع شده و با آیه ۹۰ سوره آل عمران خاتمه یافته است.
مسوول امور ارزشیابی نسخ خطی آستان قدس رضوی گفت: در صفحه پایانی این نسخه در میان جداول زرین و گرهبندی با قلم زر تحریردار، در ۲ سطر، عبارت "کتبه موسی بن جعفر" کتابت شده است.
فاضل هاشمی با بیان این که ابعاد این نسخه ۲۸×۵/۱۷ سانتیمتر است، به جلد این اثر که در دوره قاجار صحافی و ایجاد شده است اشاره و اظهار کرد: جلد این مصحف شریف دو رویه است که بیرون آن، تیماج روغنی زرکوب و دارای کتیبه با طرح ترنج و سرترنج است و آیه «لَا یَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»، «خط مبارک امام مفترض الطاعه موسی بن جعفر( ع) » و آیه «تَنزیلٌ مِن رَّبّ العالمین» در آن نقش شده است.
وی ادامه داد: درون جلد تیماج زرشکی ۲ کتیبه مستطیلی و شمسه زرکوب با نقش «اول حمل سنه ۱۲۹۷ اتمام پذیرفت» و «صحاف کتابخانه مبارک خسرو» درج شده است.
سازمان کتابخانههای آستان قدس رضوی در مشهد شامل کتابخانه مرکزی و ۱۰ کتابخانه تخصصی مستقر در حرم مطهر رضوی افزون بر ۳۰ میلیون کتاب، سند و منبع مطالعاتی را در آرشیو خود نگهداری میکند.