تهران- ایرنا- حمله قلبی یا آنفارکتوس میوکارد زمانی رخ می‌دهد که قلب به دلیل انسداد جریان خون دچار کمبود اکسیژن شود؛ مساله ای که با چند راهکار به سادگی می توان از بروز آن پیشگیری کرد.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت بیماری‌های قلبی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان هستند. این عارضه با چند راهکار ساده قابل کنترل است.
انسداد جریان خون معمولا به دلیل ایجاد پلاک به وجود می‌آید که ناشی از تجمع چربی و کلسترول در عروق خونی است. بر اثر حمله قلبی و شدت آن، بخشی از عضله قلب آسیب می‌ببیند که می‌تواند منجر به آسیب خفیف، عوارض شدید و حتی مرگ شود. بر اساس آمار در هر ۴۳ ثانیه، یک نفر دچار حمله قلبی می‌شود.
در این گزارش ۳۲ راهکار ساده را برای جلوگیری از ابتلا به حمله قلبی بیان شده است.

۱- واکسن آنفلوآنزا بزنید.
افراد بالای ۶۵ بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به عوارض مرگبار آنفلوآنزا از جمله حمله قلبی هستند. در واقع احتمال ابتلا به حمله قلبی در طول روزها و هفته‌های بعد از ابتلا به آنفلوآنزا به میزان ۱۰ برابر افزایش می‌یابد و اغلب افراد از این موضوع بی‌اطلاع هستند. به همین علت متخصصان، تزریق سالانه واکسن آنفلوآنزا را به ویژه به افراد بالاتر از ۶۵ سال توصیه می‌کنند.
 
۲- هر سال یک تست ورزش انجام دهید.
حتی اگر احساس سلامت کامل دارید، انجام تست ورزش توسط متخصص قلب امکان پیشگیری به بیماری‌های قلبی را در طول ۱۰  سال آینده کاهش می‌دهد. با انجام این تست، فاکتورهای ریسک موجود شناسایی شده و با مدیریت آن‌ها می‌توان مانع ابتلا به بیماری‌های قلبی در آینده شد.

۳- هر روز تمرین فیزیکی داشته باشید.
انجمن قلب آمریکا برای حفظ سلامت قلب، انجام روزانه ۷۵ دقیقه ورزش را توصیه می‌کند. اما با توجه به حجم فعالیت‌های شغلی و خانوادگی در دنیای امروز، انجام این کار غیرممکن به نظر می‌رسد. به گفته متخصصان یکی از بهترین روش‌های انجام فعالیت فیزیکی، پیاده‌روی روزانه در حدود ۷۵۰۰ قدم است. برای شمارش قدم‌ها می‌توان از ردگیرهای سلامتی یا برنامه‌های گوشی هوشمند استفاده کرد.

۴- میزان سدیم مصرفی را به حداقل برسانید.
بر اساس تحقیقاتی که در نشریه Circulation منتشر شده است، مصرف مستمر فست‌فود سدیم جذب شده در بدن را به میزان ۵۰ درصد بیش از مقدار موردنیاز افزایش می‌دهد. از آنجا که سدیم یکی از عوامل اصلی افزایش فشار خون است، مصرف بیش از حد این ماده می‌تواند منجر به افزایش احتمال ابتلا به حمله قلبی شود. به همین علت متخصصان مصرف حداقلی این ماده را توصیه می‌کنند.
سازمان جهانی بهداشت هدفی را برای کاهش مصرف نمک به میزان ۳۰ درصد تا سال ۲۰۲۵ میلادی تعیین کرده است. غذاهای فرآوری‌شده و آماده منبع اصلی نمک هستند و از طرفی باید در مورد مصرف نمک هشدار و آگاهی عمومی را افزایش داد. بسیاری از کشورها اقداماتی را در جهت افزایش آگاهی عمومی در مورد مضرات نمک آغاز کرده‌اند که هشدار در فهرست غذایی رستوارن‌ها از جمله این موارد است.

علاوه بر این اقدامات با رعایت راهکارهای زیر می‌توان احتمال بروز حمله قلبی را میزان قابل توجهی کاهش داد.
۵- از مصرف غذاهای فرآوری شده خودداری کنید.
۶- چربی‌های مفید برای قلب را مصرف کنید.
۷- مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید.
۸- مقادیر زیادی سبزیجات مصرف کنید.
۹- مواد غذایی کم‌چرب مصرف کنید.
۱۰- از مصرف قند و شکر خودداری کنید.
۱۱- مصرف پروتئین حیوانی را کاهش دهید.
۱۲- برنامه غذایی مدون داشته باشید.
۱۳- حداقل هر هفته یک بار با وزنه تمرین کنید.
۱۴- در تعطیلات پایان هفته، گوشی هوشمند خود را خاموش کنید.
۱۵- به طور مستمر استرس‌های محیط را کاهش دهید.
۱۶- قهوه بنوشید.
۱۷- روز خود را با پروتئین‌های سالم آغاز کنید.
۱۸- روز خود را با مصرف پروتئین به پایان ببرید.
۱۹- دسر سالم بخورید.
۲۰- در زندگی خود تعادل را حفظ کنید.
۲۱- تخم مرغ بخورید.
۲۲- از رژیم غذایی مدیترانه‌ای استفاده کنید.
۲۳- از مصرف دخانیات خودداری کنید.
۲۴- سیگار الکترونیکی هم مصرف نکنید.
۲۵- به بدن خود توجه کنید.
۲۶- در صورت تغییر در وضعیت سلامت، به پزشک مراجعه کنید.
۲۷- فهرست مصرف مواد خوراکی روزانه را یادداشت کنید.
۲۸- به ورزش یوگا بپردازید.
۲۹- بیشتر بخندید.
۳۰- از ایروبیک و تای‌چی غافل نشوید.
۳۱- خواب کافی داشته باشید.
۳۲- روزانه حداقل دوبار مسواک بزنید.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت بیماری‌های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است. کاهش وزن، کلسترول، چربی، کنترل قند، اجتناب از تنش و استرس و ورزش منظم روزانه مهمترین عوامل در کنترل این عارضه هستند.
منابع:
پایگاه خبری سازمن جهانی بهداشت
پایگاه خبری کلینیک مایو
پایگاه خبری هلث لاین