به گزارش ایرنا، در پایان هر دوره تحصیلی، محصلان از نظر عملکرد و رسیدگی به وظایف و تکالیف بررسی میشوند و در نهایت برآیند فعالیتهایشان به عنوان نمره و معیاری برای تعیین و جداسازی محصلان ممتاز از درسنخوان و بیتوجه درنظر گرفته میشود.
این روند بررسی عملکرد و اطلاق نمره میتواند منحصر به دوران تحصیل و محصلان نباشد و بد نیست در هر دوره از زندگی کاری و حتی شخصی، فعالیتهای انسان به چالش کشیده شود و برآیند آن به عنوان نمره قابل یا غیرقابل قبول ثبت شود زیرا این نمرات میتواند چراغ راه آینده و گنجینهای از تجربیات گرانبها باشد.
در روزهای پایانی دولت تدبیر و امید نیز بررسی عملکرد این دولت و قضاوتی منصفانه، مشخص میکند که فرهنگ و هنر در استان سمنان، به عنوان تعیین کننده اصلی هویت ملی و بزرگترین میراث تاریخ بشر، در این دولت بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
رابطه فرهنگ و هنر با پیشرفت و توسعه، ارتباطی ناگسستنی و مبرهن است به طوری که زیرساخت اصلی و ریشهای اصلاح و حل مشکلات و نگهداری و اثربخشی دستاوردهای مهم «فرهنگسازی» است و «هنر» نیز به عنوان یکی از اثرگذارترین راههای فرهنگسازی همواره درکنار «فرهنگ» خودنمایی میکند.
توجه بیشتر دولت تدبیر و امید به این ۲ اصل مهم، نشان از اهمیت آن به توسعه و پیشرفت ریشهدار دارد.
در استان سمنان بسیاری از گزینههای مرتبط با فرهنگ و هنر از آغاز این دولت تا کنون از رشد بسیار بالایی برخوردار بود.
اجرای زنده صحنهای استان سمنان ۳۰۰ درصد افزایش یافت
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در گفت و گو با ایرنا با اشاره به افزایش ۳۰۰ درصدی اجراهای زنده صحنهای در استان در طول فعالیت دولت های یازدهم و دوازدهم گفت: تعداد ۳۶ مجوز برای اجرای زنده صحنهای در سال ۹۸ صادر شد که این میزان، ۴ برابر اجراهای صحنهای در سال ۹۲ بود.
فرشید فلاح با بیان اینکه فعالیتهای هنری استان سمنان در دولت تدبیر و امید از رشد خوبی برخوردار شد ابراز داشت: مجوزهای تئاتر صادر شده در سال ۹۲ تعداد ۳۹ فقره بود که این آمار در سال ۹۸، با افزایش ۹۷ درصدی به ۷۷ فقره رسید.
وی افزود: تعداد آموزشگاههای آزاد هنری نیز در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۲ به تعداد ۴۸ عدد رسید و به میزان ۱۱۵ درصد افزایش یافت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان بیان کرد: همچنین تعداد انجمنهای فرهنگی و هنری در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۲ به تعداد ۲۴ عدد و به میزان ۵۸ درصد افزایش داشت.
برگزاری نمایشگاه های هنری در سمنان ۲۲۰ درصد افزایش یافت
فلاح با بیان اینکه تعداد نمایشگاههای هنری برگزار شده در استان سمنان در دولت تدبیر و امید ۲۲۰ درصد افزایش داشت گفت: در سال ۹۲ در این استان ۱۵ نمایشگاه هنری برگزار شد که این میزان در سال ۹۸ به ۴۸ عدد رسید.
وی ادامه داد: تعداد نگارخانههای استان در سال ۹۲ ، چهار عدد بود که در سال ۹۸ با ۱۵۰ درصد افزایش به ۱۰ عدد رسید.
فلاح افزود: در سال ۹۲ هیچ موسسه هنری تک منظورهای در استان وجود نداشت ولی تا سال ۹۸ تعداد ۱۰ موسسه هنری تک منظوره در استان ایجاد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به مهمترین فعالیتهای فرهنگی و هنری استان سمنان در سال ۹۹ گفت: فعالیتهای در سطح ملی از جمله آغاز برنامه ریزی و فرآیند برگزاری کنگره نکوداشت مرحوم آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی، برگزاری جشنواره ملی هنرهای مفهومی رضوی (آهوان)، پیشنهاد برای طرح پایتخت کتاب، سوگواره مهر محرم، جشنواره ملی مطبوعات و رسانه آیات و چاپ نشریه فرهنگ قومس بعد از سه سال به روند چاپ، از جمله اقدامات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در سال ۹۹ بود.
وی با اشاره به تدوین ۱۷ راهبرد کلان فرهنگ عمومی استان سمنان به عنوان دیگر اقدام مثبت این اداره کل در سال ۹۹ بیان کرد: نهادینهسازی فرهنگ تمسک به قرآن و عترت، نهادینهسازی آداب و سبک زندگی ایرانی اسلامی، آموزش و تربیت شهروندی، ورزش همگانی و گردشگری، اخلاق و فرهنگ کار، استفاده از تولید داخلی و جهش تولید، اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از تجمل گرایی، ارتقای فرهنگ کتابخوانی و قانونگرایی و گسترش نظم و انضباط از جمله این راهبردها است.
فلاح با بیان اینکه این راهبردها برای کار در سال ۱۴۰۰ تا افق چشمانداز ۱۴۰۴ تدوین شد ابراز داشت: خودباوری ملی و وفاق اجتماعی، تحکیم تعالی و ایمنسازی بنیاد خانواده و رعایت حرمت و حقوق زن، و نهادینه سازی هنر تعالی بخش و شوق آفرین، حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، سرمایه اجتماعی، ارتقای اخلاق و مناسبات انسانی، مصرف رسانه و فضای مجازی و کاهش آسیب های اجتماعی از دیگر راهبردهای کلان تدوین شده شورای فرهنگ عمومی استان سمنان است.
تعداد فعالان قرآنی استان سمنان ۲ هزار درصد رشد داشت
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: تعداد فعالان فرهنگی استان در حوزه قرآن در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۸ با ۲ هزار و ۴۰۰ درصد رشد از ۱۵۰ نفر به سه هزار و ۸۰۰ نفر رسید.
فلاح ابراز داشت: تعداد اعضای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد از چهارهزار نفر در سال ۹۲، به ۲۲ هزار نفر در سال ۹۸ رسید و به میزان ۴۵۰ درصد افزایش یافت.
وی افزود: تعداد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد نیز در سال ۹۲ حدود ۱۷۹ عدد بود و در سال ۹۸ با رشد ۴۵ درصدی به ۲۶۰ عدد رسید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان بیان کرد: موسسه های فرهنگی و هنری استان نیز در دولت تدبیر و امید با رشد ۲۴۰ درصدی از ۱۵ به ۵۱ عدد افزایش یافت.
فلاح افزود: سال ۹۲ فقط یک جشنواره قرآنی در استان سمنان برگزار شد در حالی که در سال ۹۸ تعداد این جشنوراهها با رشد ۷۰۰ درصدی به هشت رویداد رسید.
وی بیان کرد: تعداد فعالان قرآنی بیمه شده در استان سمنان سال ۹۲ حدود ۴۰ نفر بود و این میزان در سال ۹۸ با ۱۲۵ درصد افزایش به ۹۰ درصد رسید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: هماکنون ۷۲ فعال قرآنی فاقد بیمه در استان در حال فعالیت هستند که طبق وعده معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قرار است سهم سمنان از نظر بیمه فعالان قرآنی تا ۲ برابر افزایش یابد.
برگزاری نمایشگاههای کتاب در استان سمنان ۱۰۰ درصد افزایش یافت
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ادامه داد: افزایش ۲۰ عددی و ۱۰۰ درصدی تعداد نمایشگاههای کتاب برگزار شده در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۲ یکی از دستاوردهای این اداره کل در دولت تدبیر و امید و گامی در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی بین مردم بود.
فلاح ابراز داشت: تعداد موسسه های انتشاراتی استان سمنان در دولت تدبیر و امید ۹۱ درصد رشد کرد و در بازه زمانی سالهای ۹۲ تا ۹۸، با ۱۹ عدد افزایش از ۲۱ عدد به ۴۰ عدد رسید.
وی افزود: تعداد مطبوعات و نشریات استان سمنان نیز در این بازه زمانی با ۴۹ درصد افزایش از ۷۹ به ۱۱۸ عدد رسید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان بیان کرد: موسسه های فرهنگی و هنری چند منظوره در استان سمنان نیز در دولت تدبیر و امید با ۹۰۰ درصد افزایش به ۳۰ عدد رسید.
فلاح ادامه داد: تعداد چاپخانههای استان در سال ۹۲، ۷۲ واحد بود و در سال ۹۸ به ۱۰۸ واحد رسید و ۵۰ درصد رشد کرد.
وی با بیان اینکه تعداد نمایندگیهای خبرگزاری و پایگاههای خبری استان سمنان در سال ۹۲، ۱۱ عدد بود گفت: این میزان در سال ۹۸ با ۱۹ عدد و ۷۲ درصد رشد به ۳۰ خبرگزاری و پایگاه خبری رسید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان افزود: همچنین تعداد کانونهای تبلیغاتی استان از سال ۹۲ تا ۹۸، با رشد ۴۸ درصدی از ۷۸ عدد به ۱۱۶ عدد رسید.
پایان ۱۰ سال رکود فعالیت انجمن سینمای جوانان استان سمنان
رئیس انجمن سینمای جوانان استان سمنان در گفت وگو با ایرنا ابراز داشت: این انجمن سال ۹۶ بعد از رکود ۱۰ ساله فعالیت خود را از سر گرفت و از سال ۹۷ به بعد، به طور میانگین سالانه ۳۰ فیلم کوتاه در این انجمن ساخته شد.
سعید خجستهفر گفت: پیش از سال ۹۶، میزان تولید فیلم کوتاه در این انجمن صفر بود تا جایی که در آستانه تعطیلی قرار گرفت و کلیه تجهیزات آن از دست رفت اما بعد از این سال با سیاستهای حمایتی دولت، تجهیزات انجمن با مبلغ یک میلیارد ریال به روزرسانی شد و همچنین علاوه بر ۲ دفتر سمنان و شاهرود، سه نمایندگی جدید در شهرستانهای دامغان، میامی و سرخه افتتاح شد.
وی افزود: برگزاری دوره جامع فیلمسازی و جذب ۴۲ هنرجو نیز گواه رونق دوباره انجمن سینمای جوانان استان سمنان در سالهای اخیر است درحالی که پیش از آن هنرجویی نبود.
رئیس انجمن سینمای جوانان استان سمنان بیان کرد: این انجمن که در پایان سال ۹۶ در حال تعطیلی بود، با حمایتهای وزارت ارشاد و تلاش مدیریت جدید، در سال ۹۸ جزو ۶ انجمن ممتاز کشور شناخته شد.
خجستهفر بیان کرد: دهمین هفته فیلم و عکس استان سمنان نیز در سال ۹۷ بعد از بیش از یک دهه توقف برگزار شد.
آغاز احداث تالار مرکزی سمنان در آخرین روزهای دولت تدبیر و امید
در آخرین روز از بهمن ماه سال جاری احداث مجتمع فرهنگی و هنری (تالار مرکزی) سمنان به عنوان یکی از مصوبات اولین سفر استانی ریاست جمهوری در سال ۹۵، به صورت بنایی با مساحت ۱۰ هزار مترمربع و ۶ طبقه در زمینی به زیربنای ۱۵ هزار مترمربع آغاز شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان درباره این طرح ابراز داشت: مجمتع فرهنگی و هنری سمنان شامل یک سالن اجتماعات بزرگ با ظرفیت ۸۵۰ نفر، ۲ پلاتو تمرین تئاتر با ظرفیت ۵۰ نفر،۲ سالن سینما ۷۵ نفری و یک سالن سینما ۱۴۰ نفری میشود.
فلاح گفت: گام اول این طرح، احداث سالن اجتماعات بزرگ به منظور برگزاری کنسرتهای موسیقی است زیرا در استان سمنان سالن مناسبی با این کاربرد وجود ندارد.
وی افزود: ۵ میلیارد ریال در سال ۹۸ به منظور طراحی این تالار و ۱۵۰ میلیارد ریال نیز امسال برای احداث آن به استان سمنان ابلاغ شد.
فلاح با اشاره به اینکه در حال حاضر مراحل طراحی و مناقصه اجرای این تالار برگزار شده بیان کرد: طراحی و نظارت بر اجرای این تالار بر عهده یک شرکت پیمانکاری پایه یک و دارای رتبه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه مجتمعهای فرهنگی و هنری مهمانخانههای یک شهر هستند و لازم است بهترین طراحی و ساخت را داشته باشند، تاکید کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان توجه و حساسیت زیادی بر اجرای شایسته این طرح دارد.
وی با بیان اینکه احداث تالار مرکزی سمنان یک مطالبه مردمی است که با تاخیر مواجه شد افزود: بعد از چند سال تاخیر، اجرای این طرح با پیگیریهای جدی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار ، نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و با همکاری اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار سمنان آغاز شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ، اعتبار مورد نیاز پیشبینی شده برای احداث تالار مرکزی سمنان را در سال ۹۸ یکهزار میلیارد ریال عنوان کرد که لازم است در سال جدید به روزرسانی شود.
وی همچنین زمان افتتاح این تالار و اجرای سریعتر آن را وابسته به سرعت تامین اعتبار مورد نیاز دانست و گفت: تلاش این اداره کل بر این است که گام اول مجتمع فرهنگی و هنری سمنان هرچه سریعتر به بهرهبرداری برسد.
استاندار سمنان نیز در آیین کلنگ زنی این طرح بر تسریع روند اجرای تالار مرکزی سمنان تاکید کرد و گفت: این طرح از مطالبات جدی مردم به ویژه هنرمندان استان است و لازم است با سرعت بالا اجرا و افتتاح شود.
علیرضا آشناگر بیان کرد: مسئولان استان اگر قصد اجرای طرحی دارند، طرحها و اهداف بزرگ را پیگیری کنند، گرچه زمان و اعتبار بیشتری برای اجرای آنها لازم است، اما ماندگارتر و کاربردیتر است.
وی افزود: با توجه جدی دولت تدبیر و امید، طرحهای فرهنگی و هنری بزرگ در استان به سرعت در حال پیگیری و اجرا است.
استاندار سمنان با اشاره به دیگر طرح های حوزه فرهنگ و هنر در این استان گفت: آمفیتئاتر دانشگاه سمنان نیز ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مقرر شد تا اردیبهشت ۱۴۰۰ افتتاح شود.
وی افزود: احداث مجتمع فرهنگی سرخه با ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار آغاز شد و طبق گزارشهای ۱۰ روزه، اجرای آن با سرعت بالایی در جریان است.
توجه بیش از پیش دولت تدبیر و امید به فرهنگ و هنر، منجر به فراهم شدن زمینه رشد و توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری استان سمنان شد. امید است با تداوم این مسیر در دولتهای آینده، هنرمندان و فرهنگیان استان فضای بیشتری برای درخشش و امید داشته باشند.