۱۱ فروردین ۱۴۰۰، ۱۵:۱۳
کد خبرنگار: 3134
کد خبر: 84280166
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هنر استان سمنان در دولت تدبیر و امید پویاتر از گذشته

۱۱ فروردین ۱۴۰۰، ۱۵:۱۳
کد خبر: 84280166
هنر استان سمنان در دولت تدبیر و امید پویاتر از گذشته

سمنان- ایرنا- فعالیت شاخه‌های هنری استان سمنان در دولت تدبیر و امید، با نگاه ویژه به این حوزه، پویاتر از گذشته بود؛ هرچند از نگاه برخی هنرمندان همچنان تا رسیدن به فضای مطلوب فاصله وجود دارد.

به گزارش ایرنا، هنر روح جهان و عصاره خالص انسانیت است و پویایی آن در یک جامعه می‌تواند منجربه ترویج ارزش‌های اخلاقی و افزایش عمق نگاه مردم شود. بسیاری از انحرافات اخلاقی و آسیب‌های جامعه‌شناسی با سوق دادن افراد به سمت هنر برطرف می‌شود زیرا تنها هنر است که با تحریک عمیق احساسات فرد، او را وادار به تفکر و دیدن آنچه تا کنون نمی‌دید می‌کند.

دولت تدبیر و امید در مورد مسایل هنرمندان و گشایش فضای فعالیت‌های هنری تلاش زیادی کرد تا جایی که در مقایسه‌ای ساده، آمار بسیاری از فعالیتهای هنری تا ده‌ها برابر افزایش یافت؛ هرچند همچنان تا رسیدن به فضای مطلوب و آنچه مورد تایید و رضایت هنرمندان باشد راه زیادی مانده است.

تعداد مجوزهای اجرای موسیقی ۳۰ درصد افزایش یافت

عضو هیات مدیره انجمن موسیقی استان سمنان درگفت و گو با خبرنگار ایرنا ابراز داشت: سیاست‌های حمایتی دولت تدبیر و امید موجب افزایش ۳۰ درصدی اجرای زنده موسیقی استان سمنان در سال‌های ۹۲ تا ۹۸ شد.

رامین صبری گفت: همچنین تعداد آموزشگاه‌های آزاد هنری استان سمنان در این باز زمانی بیش از۵۰ درصد رشد داشت.

وی افزود: تعداد سالن‌های اجرا در این دولت تغییری نکرد و با توجه به نیاز استان، لازم است نسبت به این موضوع توجه بیشتری شود  امید است با تکمیل و افتتاح به موقع تالار مرکزی سمنان این مشکل تا حدی مرتفع شود.

موسیقی در دولت تدبیر و امید پویاتر شد

صاحب امتیاز یکی از آموزشگاه‌های آزاد موسیقی استان سمنان نیز در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: از سال ۸۸ به بعد هیچ مجوز تاسیس آموزشگاه آزاد موسیقی در استان سمنان صادر نشد و این طلسم در سال ۹۴ شکسته شد.

سینا فرزامی‌راد گفت: البته نفس افزایش تعداد آموزشگاه‌های موسیقی لزوما و همواره مثبت نیست زیرا ممکن است افرادی با سطح هنری پایین وارد تدریس موسیقی شوند اما چون باعث پویاتر شدن موسیقی و افزایش استقبال جوانان و نوجوانان می‌شود مطلوب است.

وی افزود: مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در دولت تدبیر و امید رویکرد مثبت‌تری به موسیقی داشتند و در این دولت موسیقی بسیار فعال‌تر شد.

فرزامی راد گفت: البته در راستای فعال‌ترشدن، جنبه کسب و کار موسیقی بر جنبه هنری آن غالب شد و البته این معضل را شرایط اقتصادی سخت رقم می‌زند نه سیاست‌های دولت.

توقف طولانی مدت تئاتر در دوران کرونا، مهم‌ترین چالش این روزها

رئیس انجمن نمایش استان سمنان نیز در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: بزرگترین چالش این روزهای تئاتر سمنان، محافظه‌کاری بیش از حد مسئولان است که باعث تعطیلی یک ساله تئاتر در این استان شدند.

احمدمرادی‌حقیقی گفت: وقتی تمام مراکز خرید و رستوران‌ها که به دلیل ازدحام جمعیت و فضای بسته احتمال شیوع ویروس در آن‌ها بیشتر است، فعال هستند، چرا اجرای تئاتر تعطیل است؟

وی افزود: حتی در روزهای زردکرونایی نیز مجوز اجرا صادر نشد و با محافظه‌کاری در این مساله از سوی مسوولان،‌ تمام هنرمندان بی‌انگیزه و منفعل شدند.

اجرای زنده صحنه‌ای استان سمنان ۳۰۰ درصد افزایش یافت

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در گفت و گو با ایرنا با اشاره به افزایش ۳۰۰ درصدی اجراهای زنده صحنه‌ای در استان در طول فعالیت دولت های یازدهم و دوازدهم گفت: تعداد ۳۶ مجوز برای اجرای زنده صحنه‌ای در سال ۹۸ صادر شد که این میزان، ۴ برابر اجراهای صحنه‌ای در سال ۹۲ بود.

فرشید فلاح با بیان اینکه فعالیت‌های هنری استان سمنان در دولت تدبیر و امید از رشد خوبی برخوردار شد ابراز داشت: مجوزهای تئاتر صادر شده در سال ۹۲ تعداد ۳۹ فقره بود که این آمار در سال ۹۸، با افزایش ۹۷ درصدی به ۷۷ فقره رسید.

وی افزود: تعداد آموزشگاه‌های آزاد هنری نیز در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۲ به تعداد ۴۸ عدد رسید و به میزان ۱۱۵ درصد افزایش یافت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان بیان کرد: همچنین تعداد انجمن‌های فرهنگی و هنری در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۲ به تعداد ۲۴ عدد و به میزان ۵۸ درصد افزایش داشت.

برگزاری نمایشگاه های هنری در سمنان ۲۲۰ درصد افزایش یافت

فلاح با بیان اینکه تعداد نمایشگاه‌های هنری برگزار شده در استان سمنان در دولت تدبیر و امید ۲۲۰ درصد افزایش داشت گفت: در سال ۹۲ در این استان ۱۵ نمایشگاه هنری برگزار شد که این میزان در سال ۹۸ به ۴۸ عدد رسید.

وی ادامه داد: تعداد نگارخانه‌های استان در سال ۹۲ ، چهار عدد بود که در سال ۹۸ با ۱۵۰ درصد افزایش به ۱۰ عدد رسید.

فلاح افزود: در سال ۹۲ هیچ موسسه هنری تک منظوره‌ای در استان وجود نداشت ولی تا سال ۹۸ تعداد ۱۰ موسسه هنری تک منظوره در استان ایجاد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به مهم‌ترین فعالیت‌های فرهنگی و هنری استان سمنان در سال ۹۹ گفت: فعالیت‌های در سطح ملی از جمله آغاز برنامه ریزی و فرآیند برگزاری کنگره نکوداشت مرحوم آیت الله سید محمود حسینی شاهرودی، برگزاری جشنواره ملی هنرهای مفهومی رضوی (آهوان)، پیشنهاد برای طرح پایتخت کتاب، سوگواره مهر محرم، جشنواره ملی مطبوعات و رسانه آیات و چاپ نشریه فرهنگ قومس بعد از سه سال به روند چاپ، از جمله اقدامات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در سال ۹۹ بود.

وی با اشاره به تدوین ۱۷ راهبرد کلان فرهنگ عمومی استان سمنان به عنوان دیگر اقدام مثبت این اداره کل در سال ۹۹ بیان کرد: نهادینه‌سازی فرهنگ تمسک به قرآن و عترت، نهادینه‌سازی آداب و سبک زندگی ایرانی اسلامی، آموزش و تربیت شهروندی، ورزش همگانی و گردشگری، اخلاق و فرهنگ کار، استفاده از تولید داخلی و جهش تولید، اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از تجمل گرایی، ارتقای فرهنگ کتابخوانی و قانون‌گرایی و گسترش نظم و انضباط از جمله این راهبردها است.

فلاح با بیان اینکه این راهبردها برای کار در سال ۱۴۰۰ تا افق چشم‌انداز ۱۴۰۴ تدوین شد ابراز داشت: خودباوری ملی و وفاق اجتماعی، تحکیم تعالی و ایمن‌سازی بنیاد خانواده و رعایت حرمت و حقوق زن، و نهادینه سازی هنر تعالی بخش و شوق آفرین، حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، سرمایه اجتماعی، ارتقای اخلاق و مناسبات انسانی، مصرف رسانه و فضای مجازی و کاهش آسیب های اجتماعی از دیگر راهبردهای کلان تدوین شده شورای فرهنگ عمومی استان سمنان است.

پایان ۱۰ سال رکود فعالیت انجمن سینمای جوانان استان سمنان

رئیس انجمن سینمای جوانان استان سمنان در گفت وگو با ایرنا ابراز داشت: این انجمن سال ۹۶ بعد از رکود ۱۰ ساله فعالیت خود را از سر گرفت و از سال ۹۷ به بعد، به طور میانگین سالانه ۳۰ فیلم کوتاه در این انجمن ساخته شد.

سعید خجسته‌فر گفت: پیش از سال ۹۶، میزان تولید فیلم کوتاه در این انجمن صفر بود تا جایی که در آستانه تعطیلی قرار گرفت و کلیه تجهیزات آن از دست رفت اما بعد از این سال با سیاست‌های حمایتی دولت، تجهیزات انجمن با مبلغ یک میلیارد ریال به روزرسانی شد و همچنین علاوه بر ۲ دفتر سمنان و شاهرود، سه نمایندگی جدید در شهرستان‌های دامغان، میامی و سرخه افتتاح شد.

وی افزود: برگزاری دوره جامع فیلم‌سازی و جذب ۴۲ هنرجو نیز گواه رونق دوباره انجمن سینمای جوانان استان سمنان در سال‌های اخیر است درحالی که پیش از آن هنرجویی نبود.

رئیس انجمن سینمای جوانان استان سمنان بیان کرد: این انجمن که در پایان سال ۹۶ در حال تعطیلی بود، با حمایت‌های وزارت ارشاد و تلاش مدیریت جدید، در سال ۹۸ جزو ۶ انجمن ممتاز کشور شناخته شد.

خجسته‌فر بیان کرد: دهمین هفته فیلم و عکس استان سمنان نیز در سال ۹۷ بعد از بیش از یک دهه توقف برگزار شد.

آغاز احداث تالار مرکزی سمنان در آخرین روزهای دولت تدبیر و امید

در آخرین روز از بهمن ۹۹ احداث مجتمع فرهنگی و هنری (تالار مرکزی) سمنان به عنوان یکی از مصوبات اولین سفر استانی ریاست جمهوری در سال ۹۵، به صورت بنایی با مساحت  ۱۰ هزار مترمربع و ۶ طبقه در زمینی به زیربنای ۱۵ هزار مترمربع آغاز شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان درباره این طرح ابراز داشت: مجمتع فرهنگی و هنری سمنان شامل یک سالن اجتماعات بزرگ با ظرفیت ۸۵۰ نفر، ۲ پلاتو تمرین تئاتر با ظرفیت ۵۰ نفر،۲ سالن سینما ۷۵ نفری و یک سالن سینما ۱۴۰ نفری می‌شود.

فلاح گفت: گام اول این طرح، احداث سالن اجتماعات بزرگ به منظور برگزاری کنسرت‌های موسیقی است زیرا در استان سمنان سالن مناسبی با این کاربرد وجود ندارد.

وی افزود: ۵ میلیارد ریال در سال ۹۸ به منظور طراحی این تالار و ۱۵۰ میلیارد ریال نیز امسال برای احداث آن به استان سمنان ابلاغ شد.

فلاح با اشاره به اینکه در حال حاضر مراحل طراحی و مناقصه اجرای این تالار برگزار شده بیان کرد: طراحی و نظارت بر اجرای این تالار بر عهده یک شرکت پیمانکاری پایه یک و دارای رتبه است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به اینکه مجتمع‌های فرهنگی و هنری مهمانخانه‌های یک شهر هستند و لازم است بهترین طراحی و ساخت را داشته باشند، تاکید کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان توجه و حساسیت زیادی بر اجرای شایسته این طرح دارد.

وی با بیان اینکه احداث تالار مرکزی سمنان یک مطالبه مردمی است که با تاخیر مواجه شد افزود: بعد از چند سال تاخیر، اجرای این طرح با پیگیری‌های جدی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار ، نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی، فرماندار ، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و با همکاری اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار سمنان آغاز شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ، اعتبار مورد نیاز پیش‌بینی شده برای احداث تالار مرکزی سمنان را در سال ۹۸ یکهزار میلیارد ریال عنوان کرد که لازم است در سال جدید به روزرسانی شود.

وی همچنین زمان افتتاح این تالار و اجرای سریعتر آن را وابسته به سرعت تامین اعتبار مورد نیاز دانست و گفت: تلاش این اداره کل بر این است که گام اول مجتمع فرهنگی و هنری سمنان هرچه سریعتر به بهره‌برداری برسد.

استاندار سمنان نیز در آیین کلنگ زنی این طرح بر تسریع روند اجرای تالار مرکزی سمنان تاکید کرد و گفت: این طرح  از مطالبات جدی مردم به ویژه هنرمندان استان است و لازم است با سرعت بالا اجرا و افتتاح شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha