دریافت بیعانه، ترفند کلاهبرداران در سایتهای آگهی آنلاین است، مجرمان و کلاهبرداران سایبری به صورت گروهی یا انفرادی با استفاده از سیم کارتهای متعدد و حسابهای بانکی عمدتا اجارهای با درج آگهیهای مختلف در سایتهای آگهی آنلاین از هموطنان کلاهبرداری میکنند.
این در حالی است که رویت آگهیهای تبلیغاتی در سایتهای آگهی آنلاین، هیچگاه تاییدی بر صحت آگهی و اصالت کالا نیست و نباید بدون تحقیق و صحت سنجی به آگهی دهندگان اعتماد کرد. تعدادی از هموطنان بدون توجه به هشدارهای پلیس فتا، نسبت به واریز مبالغ تحت عنوان بیعانه به شماره حسابهای اعلامی از سوی فروشندگان اقدام میکنند و باعث از دست رفتن پول و سرمایه خود میشوند، حال اینکه با اندکی دقت و توجه به هشدارهای انتظامی سطح وقوع این جرایم به شدت کاهش خواهد یافت.
پلیس فتا همواره به شهروندان هشدار می دهد که هنگام خرید از سایتهای واسط مانند شیپور و دیوار، مراقب کلاهبرداران باشند چراکه آنها با درج آگهی جعلی از کاربران اینترنتی کلاهبرداری می کنند. همچنین این روزها به دلیل افزایش قیمت اجناس بسیاری از هموطنان به سمت و سوی خرید اقلام دست دوم روی آورده اند این در حالی است که پرونده هایی در قالب کلاهبرداری در سایتهای فروش کالای دستدوم مانند دیوار و شیپور تشکیل شده است.
پلیس فتا همواره توصیه می کند در صورت خرید آنلاین حتما در زمان دریافت کالا از فروشنده رسید دریافت کرده و تا اگر کالا، مسروقه بود، بتوانید از فرد فروشنده شکایت کنند براین اساس افرادی که قصد خرید از سایتهای فروش کالا مانند دیوار و شیپور را دارند، باید بعد از انتخاب کالا یا خدمات در سایتهای واسطهگر اینترنتی، بدون اطلاع از هویت فروشنده و واقعی بودن کالاها، اقدام به خرید نکنند و قبل از هرگونه واریز وجهی، از کم و کیف خدمات یا کالا مطلع شده و از واریز هرگونه وجهی حتی مبالغ کم به عنوان بیعانه خودداری کنند.
کاربران فضای مجازی باید کالای مورد نظر خود را از استان محل زندگی خود انتخاب کرده و پرداخت وجه را به پس از دیدن و پسندیدن کالا موکول کنند، همچنین در قبال دریافت کالا از فروشنده درخواست رسید کرده ید تا اگر کالا، مسروقه بود، بتواند به راحتی فرد فروشنده را معرفی و علیه وی شکایت کنند.
از سوی دیگر سایتهای تبلیغاتی و کانالهایی فضای مجازی از ابزارهای هستند که فروشندگان کالاهای خود را از این طریق به فروش می رسانند و خریداران نیز کالاهای مورد نیاز خود را به راحتی تهیه میکنند. اکنون که در همه نقاط دنیا کرونا دامن گیر افراد شده، بسیاری از شهروندان اقلام ضروری خود را به صورت اینترنتی سفارش می دهند این در حالی است که اغلب کسب و کارها، علاوه بر دایر کردن فروشگاه واقعی به راه اندازی فروشگاه های مجازی در بستر سایت ها و کانال های تلگرامی و اینستاگرامی روی آورده اند.
افراد سود جو با تشکیل گروه و کانالهایی تحت عناوین گمراه کننده اقدام به کلاهبرداری می کنند. یکی از روشهای سهل وآسان برای خرید، خرید اینترنتی است به شرطی که خریدی امن داشته باشید. برای یک خرید اینترنتی ایمن باید دانش خود را افزایش دهیم.
کاربران فضای مجازی باید قبل از هرگونه واریز وجه، از خدمات یا کالای مورد نظر مطلع شده و از واریز هرگونه وجهی حتی مبالغ کم به عنوان بیعانه خودداری کنند. پرداخت وجه را به بعد از تحویل کالا موکول کنید و در قبال دریافت کالا از فروشنده رسید دریافت شود تا اگر کالا، معیوب و یا مسروقه بود بتوانید فرد فروشنده را معرفی کرده و یا برای رسیدگی قضایی مستندات لازم را در اختیار داشته باشید.
در این گزارش به نمونه ای از پرونده های کلاهبردای در قالب خرید های آنلاین اشاره می شود:
سایت دیوار، بستری مناسب برای کلاهبرداری
سرهنگ شااحمد ساکی فرمانده انتظامی شهرستان نهاوند در خصوص کلاهبرداریهایی که در سایتهای فروش اجناس مانند دیوار صورت میگیرد، خبر داد و گفت: با شکایت فردی مبنی بر اینکه به قصد خرید سرویس خواب به سایت دیوار مراجعه و مبلغ شش میلیون ریال بعنوان بیعانه به حساب فرد کلاهبردار واریز کرده است، ولیکن پس از مدتی متوجه میشود که مورد کلاهبرداری قرار گرفته است، رسیدگی به موضوع در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به صرفه بودن اجناس دست دوم، شاکی در صدد خرید سرویس خواب از طریق دیوار به جستوجو پرداخته و پس از مشاهده آگهی مربوطه و صحبت با فروشنده از طریق تماس تلفنی، مبلغ شش میلیون ریال را بعنوان بیعانه پرداخت می کند، شاکی پس از پرداخت پول برای تحویل جنس خریداری شده هر چه تماس میگیرد فرد کلاهبردار دیگر پاسخگو نبوده و گوشی خود را خاموش مینماید که وی متوجه میشود از وی کلاهبرداری صورت گرفته است. کارشناسان پلیس فتا با انجام تحقیقات لازم در فضای سایبر متهم را که فردی حدودا ۲۵ ساله بود را شناسایی کردند.
کلاهبرداران مالیاتی تحت پیگرد قضایی قرار می گیرند
عبدالرضا اسلامی مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان امور مالیاتی کشور، از شناسایی، تشکیل پرونده و پیگرد قضایی سایتهای جعلی مدعی دریافت مالیات خبر داد و به اقدام برخی افراد تبهکار در اخاذی مالی از مشتریان، تحت پوشش دریافت مالیات اشاره کرد و گفت: با توجه به ضرورت جلوگیری و مقابله با اقدامهای متقلبانه که با سوءاستفاده از نام نظام مالیاتی انجام می شود، پیگرد قضایی این جرایم در دستور کار قرار گرفته است.
وی ضمن تشریح نحوه انجام این کلاهبرداریها توضیح داد: این کلاهبرداران با هدف فیشینگ و بعد از آنکه مشتریان سایتهایی مانند دیوار، شیپور و غیره، آگهی خود را در سامانه ثبت کرده و برای ارتقای نوع نمایش آگهی اعلام درخواست میکنند، با به دست آوردن شماره تلفن این افراد و ارسال پیامکی به همراه لوگو و نام وب سایت به مشتری، او را تهدید میکنند که در صورت پرداخت نکردن مبلغی تحت عنوان مالیات، آگهی ثبت شده از روی وب سایت مربوطه حذف خواهد شد.
اسلامی افزود: برخی موارد، وبسایتهای جعلی، با عناوینی مانند پرداخت مالیات، افراد را به سایتهای مختلف با هدف کلاهبرداری هدایت کرده و پس از به دست آوردن اطلاعات حساب آنها، مبلغی را به عنوان مالیات از حساب افراد کسر میکنند.
مدیرکل دفتر مرکزی حراست سازمان امورمالیاتی کشور تاکید کرد: مودیان توجه داشته باشند که پرداخت مالیات بوسیله درگاههای رسمی و انحصاری دریافت مالیات از قبیل دستگاههای کارتخوان بانکی مستقر در ادارات مالیاتی، درگاههای الکترونیکی اینترنتی سازمان (tax.gov.ir) یا در شعب بانکها انجام میشود.
خرید و فروش دروغین اجناس نو و کارکرده
سرهنگ محمدرضا رضایی رئیس پلیس فتا کیش از شناسایی فرد کلاهبرداری که با تبلیغات در سایت های خرید و فروش اجناس نو و کارکرده اقدام به دریافت پیش پرداختی تحت عنوان بیعانه از طعمه های خود می کرد، خبر داد و گفت: خانمی که خود را مهندس کامپیوتر معرفی می کرد با مراجعه به پلیس فتا کیش اظهار داشت، در اینترنت به دنبال خرید مبل کارکرده بودم که توجهم را یک آگهی اینترنتی به خود جلب کرد، با فرد فروشنده تماس گرفتم؛ او خود را ساکن کیش معرفی کرد و پس از توافق ضمن واریز بیعانه ای قرار شد پس از وصول کالا مابقی وجه را به حساب او واریز کنم؛ حال بیش از یک ماه از این موضوع می گذرد و فرد آگهی کننده تماس هایم را پاسخگو نیست.
وی ادامه داد: با اخذ دستور قضایی و انجام اقدام های فنی و پلیسی، متهم مورد شناسایی قرار گرفت و ضمن تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع ذی صلاح تحویل داده شد.
این مقام مسئول بیان داشت : نکته حائز اهمیت در این پرونده این بود که فروشنده اصلاً ساکن جزیره کیش نبوده و با انتشار آگهی در استان های مختلف نسبت به کلاهبرداری از کاربران اقدام می کرده است.
کلاهبرداری از خریداران کالا سایتهای واسط
سرهنگ کارآگاه اکبر نصرتی رئیس پلیس فتا استان آذربایجانغربی گفت: مجرمان سایبری با درج کالاها با قیمتهای پایین و ارزان در سایتهای واسط مثل دیوار، شیپور وغیره از شهروندان کلاهبرداری میکنند. اخیرا با توجه به افزایش برخی از کالاهای سرمایهای، کلاهبردارن اینترنتی با طراحی و ایجاد سایتهای جعلی و پیشفروش کالاهایی نظیر سکه، خودرو و نظایر آنها به قیمت پایینتر از بازار اقدام به کلاهبرداری از شهروندان میکنند.
وی افزود: کلاهبرداران سایبری جهت ارسال محصول اقدام به دریافت بیعانه از مشتری کرده که پس از ارسال نشدن کالای خریداری شده، تازه مشتری متوجه میشود خبری از کالای خریداری شده نیست. مجرمان سایبری با سوءاستفاده از بستر شبکههای اجتماعی مانند تلگرام و یا اینستاگرام اقدام به ایجاد فروشگاههای اینترنتی کرده و پس از فریب افراد و دریافت وجه، از ارسال کالا خودداری میکنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه درگاههای موجود در فروشگاههای تبلیغ شده احتمال فیشینگ بودن را دارد، گفت: کاربران برای جلوگیری از سرقت اطلاعات بانکی خود حتما از صفحه کلید مجازی جهت درج اطلاعات بانکی استفاده کنند. درگاه پرداخت بانکی معتبر به آدرس https://xxx.shaparak.ir است و هرگونه درگاه بانکی که shaparak.ir را ندارد، میتواند درگاه فیشینگ باشد که برای سرقت اطلاعات بانکی شهروندان طراحی شده است.
وی تاکید کرد: برای انجام خریدهای اینترنتی حتماً از سایتهای معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد استفاده کنند تا گرفتار مجرمین سایبری نشوند.
این مقام انتظامی با اشاره به لزوم هوشیاری کاربران گفت: کلاهبرداران با ساخت درگاههای جعلی، اقدام به سرقت اطلاعات بانکی قربانیان میکنند کاربران باید دقت داشته باشند که سیستم پرداخت الکترونیکی همه بانکها از پروتکل ssl استفاده میکنند، این پروتکل جهت انتقال دادهها بین سایت و کاربر به صورت رمزنگاری شده است و با عبارت //:https در کنار آدرس مشخص میشود لذا از وجود https مطمئن بوده و سپس اطلاعات بانکی خود را در درگاه پرداخت وارد کنند.
رئیس پلیس فتا آذربایجان غربی بیان داشت : پلیس فتا به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به شهروندان بوده و کاربران میتوانند در صورت مواجهه با هرگونه موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس https://www.cyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای سایبری با ما در میان بگذارند.
کلاهبرداری از طریق سایت دیوار و شیپور با درج آگهی های دروغین
شهروندان هنگام مراجعه به سایتهای دیوار و شیپور و یا سایتهای مشابه به هیچ عنوان تحت تاثیر تبلیغات دروغین افراد سودجوء قرار نگرفته و مراقبتهای لازم را در نظر بگیرند.
سرگرد ایرج پورمستمند سرپرست پلیس فتا استان گیلان افزود: برخی افراد سودجو با درج آگهی دروغین در سایت و اپلیکیشنهای موبایل شیپور و دیوار اقدام به کلاهبرداری با دریافت ودیعه جهت رزرو کالا را می نمایند، سپس علاوه براینکه هیچگونه کالایی رد و بدل نمی شود فرد کلاهبردار نیز پاسخگو تماسها خود نیستند. در روش دیگر کلاهبرداران خود را در نقش خریدار لوازم جا می زنند و در خواست اطلاعات درج شده در کارت بانکی و رمز دوم کارت جهت واریز اینترنتی وج را دارند و پس از دریافت اطلاعات اقدام به برداشت وجه می کنند.
وی با اشاره به اینکه فروش لوازم سرقتی در شیپور و دیوار یکی دیگر از روشهای کلاهبرداری از شهروندان است، گفت: سارقان در ظاهر فروشنده و صاحب کالا، کالاهای سرقتی را در اپلیکیشنهای شیپور و دیوار به فروش می گذارند.
سرگرد پورمستمند در توصیه به شهروندان گفت:هنگام مراجعه به سایت دیوار، شیپور و سایتهای مشابه آن به راحتی به تبلیغات فریبانه اعتماد نکرده و مراقبتهای لازم را در نظر بگیرند.
این مقام انتظامی ادامه داد: متاسفانه مسئولان کنترل دقیقی بر آگهی هایی که در این سایت ها بارگذاری می شود، ندارند و بهتر است هرچه سریعتر مدیران سایتها و اپلیکیشنهای موبایلی نظارت بهتر و دقیق تری برای ثبت آگهی داشته باشند تا شهروندان عزیز از این دسته کلاهبرداریها آسیب کمتری ببینند.
سرپرست پلیس فتا یادآور شد: در واریز وجه از طریق فروشنده و یا خریدار به حساب شما نیاز به حضور در جلو دستگاه خودپرداز یا ارائه اطلاعات حساس کارت بانکی نمی باشد و فقط با ارائه شماره کارت و یا شماره حساب بانکی پرادخت به راحتی صورت می پذیرد.
کلاهبرداری با ترفند درج آگهی جعلی فروش خودرو در سایت شیپور
سرهنگ سیدنظام موسوی رئیس پلیس فتا غرب استان تهران گفت: عامل برداشت غیر مجاز از حساب شهروندان با ترفند درج آگهی جعلی فروش خودرو در سایت شیپور، شناسایی و دستگیر شد. با مراجعه تعدادی از شهروندان مبنی بر کلاهبرداری از آنان در سایت شیپور، پروندهای در این پلیس تشکیل شد و موضوع در دستور کار پلیس فتا غرب تهران قرار گرفت.
این مقام مسئول ادامه داد: بررسیهای اولیه از شاکیان نشان داد که آنها از طریق آگهی درج شده در سایت دیوار قصد خرید خودرو داشته اند که پس از واریز مبلغی به عنوان بیعانه به شماره حساب اعلام شده، فروشنده دیگر پاسخگو نبوده است.
این مقام انتظامی تصریح کرد: این متهم با درج آگهی با قیمت وسوسهانگیز فروش خودرو در سایت شیپور، اقدام به اخذ بیعانه از قربانیان میکرد و پس از اخاذی از چندین نفر سیم کارت خود را تعویض و مجدداً با مشخصات دیگری اقدام به درج آگهی میکرده است، در نهایت کارشناسان پلیس فتا پس از انجام یک سری اقدامات فنی و تخصصی و هماهنگی با دادسرا، متهم را طی یک عملیات غافلگیرانه دستگیر کردند و تجهیزات رایانهای و الکترونیکی وی را کشف و ضبط کردند.
این مقام مسئول ادامه داد: تا قبل از رویت و کسب اطمینان از خودرو یا هرکالایی از پرداخت مبالغی تحت عنوان بیعانه به فروشندگان خودداری کنند و به ماهیت فریبنده سایر آگهی هایی که در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها منتشر می شود توجه نکنند و پس از رویت خودرو و مدارک آن به پرداخت وجوهات مالی اقدام کنند.
رئیس پلیس فتا غرب استان تهران با اشاره به اینکه در هنگام کشف جرایم، مالک واقعی سیم کارت یا شماره حساب، برابر قانون در ابتدا مورد پی گیری و احضار قانونی قرار می گیرند و آنها باید پاسخگوی فعل مجرمانه عمدی یا غیر عمدی خود باشند، خاطر نشان کرد : به منظور پیشگیری از وقایع و جلوگیری از هر گونه احضاریه از سوی مراجع قضایی و انتظامی در صورت واگذاری سیم کارت و شماره حساب خود به هر عنوان به سایر افراد، سریعا نسبت به استرداد یا انسداد سیم کارت و شماره حساب خود اقدام کنید.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه آگاهی بخشی و پیشگیری از وقوع جرائم در فضای مجازی از اولویتهای پلیس فتا است، به هموطنان توصیه کرد: در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک یا تهدید توسط مجرمان و اخاذان اینترنتی، موضوع را در اولین فرصت به پلیس اطلاع دهند و به صورت مستمر برای مطالعه اخبار جرائم سایبری و مصونیت از شگردهای مجرمانه به وب سایت www.cyberpolice.ir مراجعه کنند.
برداشت غیرمجاز با راهاندازی سایتهای جعلی ثبتنام کارت سوخت
سرهنگ سامع خورشاد رئیس پلیس فتا استان مازندران افزود: با مراجعه چند نفر از شهروندان به پلیس فتا استان مازندران مبنی بر اینکه برای ثبت نام کارت سوخت به درگاه جعلی پرداخت هدایت که پس از درج اطلاعات حساب بانکی تراکنش ناموفق داشته و بعد از آن مبالغی از حساب بانکیشان به صورت غیر مجاز برداشت شده است.
وی درباره دیگر اظهارات شاکیان گفت: آن ها اظهار میکردند بدون توجه به آدرس سایت طراحی شده، با این تصور که اطلاعات کارت بانکی خود را در سایت رسمی و معتبر برای ثبتنام ثبت کردهاند، در حالی که سایت مذکور، شبیه سازی شده سایت اصلی بوده و بدون توجه به این موضوع در دام کلاهبرداران اینترنتی واقع شده است.
رئیس پلیس فتا استان مازندران افزود: رسیدگی به موضوع در دستور کار قرار گرفت و تیمی از مهندسان پلیس فتا، تجسسهای پلیسی خود را در این زمینه آغاز کردند. کارآگاهان طی بررسیهای انجام شده متوجه شدند که شهروندان دیگری نیز به همین شیوه مورد کلاهبرداری قرار گرفتند.
سرهنگ خورشاد ادامه داد: با توجه به ارائه مستندات توسط شاکیان و با بررسیهای اولیه و اقدامات تخصصی صورت گرفته، مشخص شد متهم ساکن استان سمنان بوده، در این خصوص با هماهنگی مقام قضائی نامبرده دراین استان دستگیر شده است.
وی این نکته را درخصوص متهم یادآور شد که نامبرده دارای سابقه برداشت از حساب هموطنان با ترفند ثبت سهام عدالت میباشد، متهم مورد نظر طی عملیاتی پیچیده کارآگاهان پلیس فتا که در حال جا به جایی مبالغ کلاهبرداری از یک موبایل فروشی، دستگیر شد.
این مقام انتظامی بیان داشت: متهم پس از دستگیری در ابتدا منکر هرگونه بزه ارتکابی شد و با سخنان گمراه کننده قصد فریب پلیس را داشت که با هوشیاری کارشناسان پلیس فتا و روبهرو شدن با ادله دیجیتال انکارناپذیر جمعآوری گردیده لب به سخن گشود و به برداشت غیر مجاز از حساب ۲۹۸ نفر که از این نفرات ۱۴۴ نفر تشکیل پرونده داده به مبلغ دو میلیارد و ۲۲۴ میلیون ریال از هموطنان کشور تا این لحظه اعتراف کرد.
چگونه میتوان فهمید یک فروشگاه اینترنتی معتبر است؟
مهمترین عنصر در ارزیابی اعتبار هر فروشگاه اینترنتی داشتن نماد اعتماد الکترونیک است. نماد الکترونیک نشانهای است که از طرف مرکزی با نام توسعه تجارت الکترونیکی که وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران است، به عنوان تاییدیه به فروشگاههای اینترنتی داده میشود. نماد اعتماد الکترونیکی در یک وبسایت نشان دهنده بالا بودن امنیت آن در فضای تجارت مجازی است.
در حال حاضر اعطای نماد اعتماد الکترونیکی به کسب و کارهای فعال در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای مجاز نیز تعلق می گیرد. تمام فعالان کسب و کارهای الکترونیکی در شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای مجاز، برای ثبت نشانی فعالیت خود و آغاز فرآیند اخذ نماد اعتماد الکترونیکی می توانند با مراجعه به سامانه نماد و ایجاد حساب کاربری، اقدام به ثبت نشانی فعالیت خود در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها کنند. همچنین کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی نیز میتوانند با ورود به پنل کاربری خود، از قسمت افزودن شناسه اقدام به ثبت نشانی فعالیت خود در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها کنند.
نماد الکترونیک فقط به فروشگاههای حقیقی و یا حقوقی اعطاء میشود که توسط سیستمهای دولتی ازجمله مرکز توسعه تجارت الکترونیک، کسبوکار آنها تائید شده باشد. معمولا فروشگاههای که نماد اعتماد الکترونیک دارند لوگو نماد را در صفحه اصلی قرار میدهند تا همه بتوانند آنها بررسی کنند. برای بررسی کافی است روی لوگو نماد الکترونیک کلیک کنید تا بهصورت Popup باز شود و اطلاعات صاحبامتیاز را به شما نمایش دهد.
روش دیگری که میتوانید با آن نماد الکترونیک یک فروشگاه اینترنتی را بررسی کنید ورود به سایت https://enamad.ir و کلیک بر روی استعلام است، پس از کلیک بر روی استعلام صفحهای باز میشود بهصورت ( Popup ) و از شما درخواست آدرس دامنه سایت را میکند. کافی است آدرس دامنه فروشگاه موردنظر خویش را در آن وارد کنید تا پس از کلیک بر روی جستجو، اطلاعات مربوط به صاحبامتیاز آن فروشگاه را برای شما مشخص شود.
چگونه خرید اینترنتی ایمن داشته باشیم؟
کارشناسان پلیس فتا معتقد هستند برای خرید اینترنتی از یک فروشگاه الکترونیکی ابتدا باید از آن فروشگاه تحقیق کرد این در حالی است که فروشگاههای معتبر عمومأ آدرس پستی، تلفن و مشخصات خود را به طور دقیق در وب سایت شان درج میکنند.
باید فروشگاهی که از آن خرید میکنید رصد کنید که یک فروشگاه فعال است یا یک وب سایت رها شده. معمولا فروشگاههایی که یک شعبه فیزیکی دارند بسیار مطمئن تر از فروشگاههایی هستند که فقط به صورت مجازی پایه گذاری شدهاند.
آمارها نیز نشان میدهد اعتماد افراد به فروشگاههایی که شعبه فیزیکی دارند بیشتر است. زیرا احتمال کلاهبرداری یا اینکه کالای خریداری شده به دست شما نرسد کمتر است و اگر مشکلی پیش بیاید میتوانید به آدرس فروشگاه مربوطه مراجعه حضوری کنید.
معمولا فروشگاههای آنلاین، خدمات پرداخت اینترنتی را از طریق یکی از بانکهای کشور دریافت میکنند. در پرداختهای آنلاین وقتی میخواهید مرحله پرداخت وجه را از طریق کارت انجام دهید وارد درگاه پرداخت بانک مربوطه خواهید شد.
بسیاری از سارقان اینترنتی با طراحی و ساخت درگاههایی شبیه به درگاههای اصلی بانکی و آدرسهای مشابه آن را در اختیار کاربران قرار داده و به محض وارد نمودن اطلاعات بانکی، اقدام به سرقت اطلاعات حسابهای بانکی و در نهایت سرقت وجوه از حساب بانکی کاربر می کنند، لذا باید نسبت به فعال کردن رمز پویا (یکبار مصرف) حساب بانکی خود اقدام کنند.
مجرمان سایبری با ارائه کالاهای ارزانتر قیمتهای استثنایی و باور نکردنی و طرحهای وسوسه انگیز اعم از کالا، البسه و کیف و کفش، لوازم خانگی و بستههای هدیه اقدام به کلاهبرداری از شهروندان می کنند یا کاربر را وارد صفحه جعلی و شبیه سازی شده بانک کرده یا در برخی از سایتهای تبلیغاتی وخرید و فروش مانند دیوارو شیپور اقدام به گرفتن بخشی از پول کالا به عنوان پیش پرداخت یا همان بیعانه کرده و سپس قطع ارتباط می کنند.
سیستم خرید پستی ایمن ترین خرید اینترنتی
به گفته کارشناسان پلیس فتا؛ امنترین روش برای خرید اینترنتی استفاده از سیستم خرید پستی است که امروزه اغلب فروشگاهها نیز از این سرویس استفاده میکنند. با استفاده از این روش میتوان محصول مورد نظر را سفارش دهید و محصول توسط شرکت پست برای شما ارسال شده و سپس مبلغ کالا را به پیک تحویل میدهید در این روش شما با اطمینان خاطر و بدون اینکه پولی را از پیش، پرداخت کرده باشید میتوانید محصول خود را خریداری کنید. استفاده از این روش برای کالاهایی که ماهیت فیزیکی دارند بسیار مناسب است.
در زمان خرید از فروشگاههای اینترنتی باید از نماد اعتماد الکترونیک اطمینان حاصل کرده و با کلیک بر روی آن اعتبار سایت مشخص شود و شما را به سایت این نماد ارتباط و متصل کند آن گاه میتوان به مشخصات سایت و فروشگاه اینترنتی و از تاریخ اعتبار نماد آن و سایر خدمات ارائه دهنده فروشگاه مطلع شد.
ارسال پیامک های امنیتی به مدیران کسب و کارهای اینترنتی
سردار وحید مجید رئیس پلیس سایبری کشور در ارتباط با کنترل کسب و کارها و خرید های اینترنتی ایمن، گفت: در سال جاری بیش از ۹۱ هزار پیامک امنیتی در حوزه سخت افزار، نرم افزار و به روز رسانی به مدیران کسب و کارهای اینترنتی ارسال شده است تا ارتقاء امنیت در این حوزه ها در خصوص استحکام زیر ساخت ها و حفظ داده های اطلاعاتی شهروندان فراهم شود.
از:معصومه نیکنام