به گزارش ایرنا از پلیس تهران بزرگ، سرهنگ داود معظمی گودرزی روز یکشنبه توضیح داد: یکی از مولفین و دارای تعدادی فراوان اثر علمی به پلیس فتا مراجعه و اظهار کرد، فرد یا افرادی بدون اجازه ایشان در فضای مجازی اثرهای علمی وی را تبلیغ و به ازای فروش آن مبالغی را دریافت می کنند و این امر به آبرو و حیثیت و اعتبار وی لطمه وارد کرده است.
سرهنگ معظمی عنوان کرد: در تحقیقات پلیسی، مدیران کانال ها شناسایی و مشخص شد که این کانال ها بیش از ۴۰۰ هزار دنبال کننده دارند و متهمان به ازای هر یک از آثار علمی شاکی مبالغی را تعیین و در صورت درخواست دنبال کننده، وی می بایست ابتدا مبالغ اعلامی را واریز و در نهایت اثر علمی در اختیار وی قرار بگیرد.
رئیس پلیس فتا با بیان اینکه مخفیگاه متهمان در جنوب تهران شناسایی و با هماهنگی های قضائی هر سه متهم در مخفیگاهشان دستگیر و به پلیس فتا انتقال یافتند، ابراز داشت: هرسه متهم به فعالیت غیر قانونی و بدون اذن شاکی اعتراف کردند.
این مقام پلیس، با بیان این که حق مالکیت هر نوع اثر علمی متعلق به شخص بوده و هیچ فردی، حق انتشار و نشر آن را ندارد، افزود: طبق قانون حمایت از حقوق مولفان، هرکس تمام یا قسمتی از اثر دیگری را که مورد حمایت این قانون است به نام خود یا به نام پدید آورنده بدون اجازه او یا عامداً به شخص دیگری غیر از پدید آورنده نشر یا پخش یا عرضه کند متحمل تعقیب کیفری خواهد شد.
وی همچنین گفت: شهروندان می توانند درصورت مشاهده موارد مشابه و مشکوک موضوع را از طریق سایت پلیس فتا ناجا اطلاع رسانی کنند.
بیعانه ترفند جدید کلاهبرداران در تهران
پلیس فتای تهران اعلام کرد: دریافت بیعانه؛ ترفند جدید کلاهبرداران در سایتهای آگهی آنلاین در فضای مجازی است و از پرداخت هر مبلغی دوری کنید.
به گزارش پلیس فتا، برخی از کلاهبرداران با سوء استفاده از بستر و پلتفرمهای ایجاد شده در سایتهای واسط، با درج آگهیهای غیر واقعی و تعیین قیمتهای عمدتا پایینتر از عرف در بازار، با ترفندهای فریب کارانه و اعتماد مشتریان را جلب می کنند و آنها متقاعد میکنند که بیعانه پرداخت کنند و پس از آن با اطمینان از واریز وجوه، دیگر پاسخگوی تعهد خود نیستند.
همچنین مجرمان و کلاهبرداران سایبری به صورت گروهی یا انفرادی با استفاده از سیم کارتهای متعدد و حسابهای بانکی عمدتا اجارهای با درج آگهیهای مختلف در سایتهای آگهی آنلاین از هموطنان کلاهبرداری میکنند.
لازم است به این نکته تاکید شود که رویت آگهیهای تبلیغاتی در سایتهای آگهی آنلاین، هیچگاه تاییدی بر صحت آگهی و اصالت کالا نیست و نباید بدون تحقیق و صحت سنجی به آگهی دهندگان اعتماد کرد.
متاسفانه در مواردی شاهد هستیم که تعدادی از هموطنان بدون توجه به هشدارهای پلیس فتا، نسبت به واریز مبالغ تحت عنوان بیعانه به شماره حسابهای اعلامی از سوی فروشندگان اقدام میکنند و باعث از دست رفتن پول و سرمایه خود میشوند، حال اینکه با اندکی دقت و توجه به هشدارهای انتظامی سطح وقوع این جرایم به شدت کاهش خواهد یافت.
نظر شما