اراک - ایرنا - استان مرکزی واقع در قلب ایران اسلامی با یک‌هزار و ۱۲۸ روستای داری سکنه از استان‌های پر روستا در کشور محسوب می‌شود که در هشت سال اخیر با تلاش دولت توسعه مناسبی را در ابعاد مختلف تجربه کرده که رشد زیرساخت‌های ارتباطات روستایی از موفقیت‌های چشمگیر این عرصه است.

استان مرکزی با  ۲۹ هزار کیلومتر مربع و یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت، یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده و بر اساس آخرین تقسیمات کشوری، این استان دارای ۱۲ شهرستان، ۲۳ بخش، ۳۲ شهر، ۶۶ دهستان، یک هزار و  ۱۲۸ روستای دارای سکنه دارد که از این تعداد ۸۱۶ روستا دارای شورای اسلامی است و ۷۹۱ روستا دارای دهیاری است.

روستاهای استان مرکزی در دولت تدبیر و امید علاوه بر رشدی که در بهبود موقعیت کسب و کار و اشتغالزایی در سایه طرح اشتغال پایدار روستایی به ثمر رسانده، از امکانات و تجیهزات مختلف به روز ارتباطی بهره‌مند شده که این مهم میل و رغبت برای زندگی در روستاها را دوچندان کرده ضمن آنکه با مهارت‌آموزی نوین می‌تواند در سال‌های آتی بستر کسب و کارهای جدید باشد و سهم موثری از درآمد و بهبود معیشت برای روستائیان را رقم بزند.

در سال‌های ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی شمار زیادی از جمعیت روستایی کشور و استان مرکزی به‌دلیل نبود امکانات و فرصت‌های شغلی از روستاها به شهرها مهاجرت کردند اما، نگاه و دولت تدبیر و امید به روستاها به‌عنوان کانون مولد متفاوت بود و توانست در سایه راهبردهای هدفمند و برنامه کارآمد منطبق بر فرهنگ بومی و ظرفیت‌های اقلیمی، طیف بزرگی از روستاها را به محلی توام با آرامش برای زندگی و محوری در راستای درآمدزایی و اشتغال پایدار تبدیل کند.

۵۹۶ روستای استان مرکزی از اینترنت پرسرعت برخوردارند

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی گفت: توسعه زیرساخت‌های ارتباطی و اتصال روستاهای استان به شبکه ملی اطلاعات از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بهره‌مندی تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان مرکزی از مزایای شبکه ملی اطلاعات، در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد.
«لادن مهدوی» افزود: تلاش زیادی در هشت سال اخیر برای توسعه ارتباطات روستایی صورت گرفته و در این مدت، برقراری خدمات رومینگ بین اپراتوری در ۲۳۷ روستای استان برقرار شده است.

وی بیان کرد: هدف از اجرای طرح رومینگ، استفاده بهینه و حداکثری اپراتورها از زیرساخت‌های یکدیگر برای برقراری ارتباط مناسب و پایدار در نقاط مختلف کشور است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی ادامه داد: از ۲۳۷ روستای مذکور در ۲۳۰ روستا با سیم کارت‌های همراه اول و میزبانی شبکه ایرانسل، و در ۷ روستا با سیم کارت‌های ایرانسل و میزبانی شبکه همراه اول امکان دسترسی به صوت و دیتا فراهم شده است.
مهدوی با بیان محدودیت ظرفیت کانال‌های ارتباطی تلفن روستایی در سنوات گذشته، افزود: عملیات برگردان (SWAP) سایت‌های GSM روستایی به MCI با هدف  رفع این مشکل در سال گذشته انجام شد و بدین ترتیب  سطح کیفی و پوشش شبکه تلفن همراه در این مناطق  شرایط مطلوبی دارد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی ادامه داد: با هدف کاهش شکاف دیجیتال و توسعه خدمات بانکداری الکترونیک در مناطق روستایی و محروم کشور در دولت تدبیر و امید، ۳۰ دستگاه خودپرداز از محل اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و توسط پست بانک در روستاهای استان نصب و راه‌اندازی شده است.
مهدوی اظهار داشت: شمار مناطق بهره‌مند از اینترنت پرسرعت اپراتورهایب وب در ابتدای دولت تدبیر و امید  ۲۲۵ روستا بودکه این شاخص اکنون به  ۵۹۶  روستا رسیده که از طریق اپراتور های‌وب به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند و ساکنان آن به‌منظور استفاده از این امکان می‌توانند از طریق تماس با شماره ۱۵۶۵ یا با مراجعه به سایت‌های وب به نشانی  https://www.hiweb.ir/  نسبت به تهیه مودم وسیم کارت اقدام کنند.
وی گفت: به‌منظور کاهش شکاف دیجیتال و با هدف تامین ارتباطات مناسب در مناطق روستایی، طرح ملی توسعه ارتباطات روستایی (تار) در قالب ایجاد بستر انتقال فیبر نوری به طول تقریبی ۳۰۰ کیلومتر در استان در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی اضافه کرد: در گام نخست طرح تار، بستر انتقال فیبرنوری به طول ۷۵ کیلومتر، در بخش‌های زالیان و سربند از توابع شهرستان شازند، شامل ۱۴ روستا ایجاد شده و طرح به طول تقریبی هشت و ۴۲ صدم کیلومتر در بخش‌ مرکزی شهرستان کمیجان و در روستاهای چهرقان و وفس، و  روستای خورهه از توابع شهرستان محلات، در دست اجرا است.

۲۳ درصد جمعیت استان مرکزی ساکن مناطق روستایی

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: استان مرکزی دارای یک هزار و ۱۲۸ روستا است که ۸۱۶ روستا دارای شورای اسلامی است و ۷۹۱ روستا دارای دهیاری است.

«حجت الله کاظمی» افزود: حدود ۲۳ درصد از جمعیت استان مرکزی از جمعیت یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفری این استان، ۳۲۹ هزار و ۶۹۰ نفر در روستاها زندگی می کنند.

وی بیان کرد: مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها در دولت تدبیر و امید افزایش چشمگیری داشته است.

۷۴۱ مدرسه روستایی استان مرکزی به شبکه ملی اطلاعات متصل است

معاون اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی گفت: هوشمندسازی و اتصال به شبکه ملی اطلاعات مدارس یکی از مهمترین اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت تدبیر و امید است.

«علی علوی‌زاده» افزود: با اجرای این طرح، آموزش و پرورش می‌تواند محتوای آموزشی را با روش‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات در اختیار کادر آموزشی مدارس و به تبع آن دانش آموزان قرار دهد و بدین ترتیب با اجرای طرح یاد شده گام مهمی در حوزه عدالت آموزشی برداشته می‌شود.

وی اظهار داشت: در گام نخست طرح هوشمندسازی مدارس در استان مرکزی، یک هزار و ۴۳۶ مدرسه به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند، که ۷۴۱ مورد آن مدرسه روستایی است و این مدارس به مدت ۲ سال، ماهیانه از ۷۰ گیگ اینترنت رایگان بهره‌مند هستند.

معاون اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی توضیح داد: با شیوع کرونا بهبود این زیرساخت ارتباطی کمک شایانی را در حوزه آموزش در روستاهای استان کرده ضمن آنکه می‌توان از این فرصت برای توسعه مهارت‌ورزی منجر به کسب و کار به شکل هدفمند استفاده کرد و این چیزی است که روستاها به شدت نیازمند آن هستند.

زیرساخت های ارتباطی روستایی استان مرکزی در دولت تدبیر و امید چشمگیر است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: ایجاد زیرساخت های ارتباطی روستایی این استان در دولت تدبیر و امید چشمگیر است و قابل مقایسه با قبل نیست.

«مهدی زندیه وکیلی» افزود: قبل از دولت تدبیر و امید تعداد تلفن ثابت در روستاها محدود بود اما این مهم در این دولت در روستاهای استان مرکزی محقق شده است.

وی بیان کرد: اینترنت در روی شمار زیادی از تلفن های ثابت روستایی استان مرکزی ایجاد شده و بیش از ۵۰ درصد از روستاهای این استان دارای اینترنت ۳ جی و تعدادی نیز دارای ۲ جی است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی ادامه داد: با برنامه‌ریزی صورت گرفته شبکه‌های زیرساختی روستایی در تمام روستاهای این استان ایجاد می‌شود.

زندیه وکیلی اظهار داشت: بسترهای ارتباطی یکی از نیازهای امروز جوامع پیشرفته است که به این مهم در دولت تدبیر و ایمد به‌صورت ویژه پرداخته شده است.

نگاه دولت به رفع محرومیت زدایی از مناطق روستایی ویژه است

استاندار مرکزی گفت: نگاه دولت تدبیر و امید به رفع محرومیت زدایی از مناطق روستایی ویژه است و با انجام اقدامات مهم از جمله ایجاد بسترهای ارتباطی و حرکت روستاها به سمت استفاده از تجهیزات روز، توسعه در این مناطق مشهود است.

سید «علی آقازاده» افزود: طرح اشتغال پایدار روستایی یکی از اقدامات مهم است که در دولت تدبیر و امید شکل گرفته و تاکنون با توفیقات خوبی همراه بوده است.

وی بیان کرد: ایجاد بسترهای ارتباطی مطلوب از جمله اینترنت نیاز امروز بسیاری از مشاغل است که اگر نباشد تلاش برای ایجاد برخی مشاغل نیز بی فایده است.

استاندار مرکزی ادامه داد: اما نگاه دولت تدبیر و امید در این بخش نیز ویژه بوده و در کنار اجرای طرح های مختلف توسعه روستایی به ایجاد بسترهای مهم ارتباطی نیز توجه شده و استان مرکزی نیز در این راستا با توفیقات چشمگیری همراه بوده است.

آقازاده اظهار داشت: روستاهای استان مرکزی از ظرفیت و پتانسیل های خوبی برخوردار است که شناسایی و بهره گیری حداکثری از آن‌ها باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.