اسلام‌آباد - ایرنا - رفت و آمد هیات‌های نظامی، دفاعی و امنیتی میان پاکستان و عراق طی سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته و از قرار گرفتن دو کشور بر مدار همکاری‌های دفاعی و نظامی حکایت دارد. سفر رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان به بغداد نیز تازه‌ترین گام دو کشور برای توسعه این مناسبات ارزیابی می‌شود.

به گزارش روز جمعه ایرنا، عراق یکی از حامیان مبارزه پاکستان علیه تروریسم و بحث افراط گرایی است و بارها به استفاده ظرفیت‌های اطلاعاتی و امنیتی این کشور در مبارزه با تروریسم به ویژه داعش اذعان داشته است.

ژنرال «ندیم رضا» رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان که خود در اواسط مهرماه و اوایل اسفندماه امسال میزبان فرمانده نیروی هوایی و وزیر دفاع عراق بود، اکنون سفر رسمی به عراق انجام داده است.

مقام‌های پاکستانی از آمادگی این کشور برای هرگونه همکاری و کمک به توسعه و امنیت عراق خبر داده و البته بهبود وضعیت امنیتی این کشور را برای پیشبرد همکاری‌های دوجانبه مهم می‌دانند.

نیروی هوایی پاکستان با عراق در زمینه آموزش نیروها و خلبان همکاری دارد ضمن این که دو کشور قراردادی برای فروش هواپیماهای نظامی آموزشی ساخت پاکستان به عراق امضا کرده‌اند.

همچنین چند سال پیش پاکستان قراردادی با عراق برای فروش ۲۰ فروند هواپیمای نظامی آموزش «مشّاق» امضا کرد.

به گزارش روابط عمومی ارتش پاکستان، ژنرال «ندیم رضا» که در سفر رسمی به عراق بسر می‌برد در بغداد با «جمعه عناد» وزیر دفاع، ژنرال «عبدالامیر یارالله» رئیس ستاد ارتش و سپهبد «شهاب جهاد علی» فرمانده نیروی هوایی این کشور دیدارهای جداگانه‌ای انجام داد.

بازدید این ژنرال بلندپایه پاکستانی از بغداد حدود ۲۰ روز پس از سفر رسمی «جمعه عناد سعدون» وزیر دفاع جمهوری عراق به پاکستان انجام می‌شود. وزیر دفاع عراق هفتم اسفندماه در اسلام‌آباد با رئیس جمهوری، فرمانده ارتش و وزیر تولیدات دفاعی پاکستان دیدار کرد.

براساس این گزارش، ژنرال ندیم رضا طی رایزنی با وزیر دفاع عراق و سای مقام‌های بلندپایه نظامی این کشور نقش مثبت پاکستان برای مبارزه افراط‌گرایی خشونت آمیز برجسته کرد و همچنین تلاش‌ها برای پایداری صلح و ثبات منطقه‌ای از جمله کمک به حل بحران افغانستان را تبیین کرد.

در طول این جلسات دو طرف در مورد زمینه‌های مختلف مورد علاقه از جمله امنیت، همکاری‌های دفاعی و منطقه‌ای رایزنی کردند.

مقام‌های نظامی پاکستان و عراق در مورد اقدامات برای ارتقای سطح و دامنه تعاملات و همکاری‌های نظامی دوجانبه بین هر دو کشور ابراز خرسندی کرده و ادامه روابط عمیق‌تر را مورد تأکید قرار دادند.

رفت و آمدهای مسئولان نظامی و امنیتی پاکستان و عراق به کشورهای یکدیگر در سال‌های اخیر روند رو به رشدی داشته است و به نظر می‌رسد افزایش تبادل هیات‌ها حاکی از عزم جدی دو کشور برای تعمیق روابط و همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله دفاعی، نظامی و امنیتی است.

روابط دیپلماتیک بین اسلام‌آباد و بغداد از سال ۱۹۴۷ میلادی آغاز شد. عراق از پاکستان در جنگ با هند (۱۹۷۱) حمایت کرد، پاکستان نیز اشغال عراق توسط آمریکا در سال ۲۰۰۳ را تایید نکرد و حاضر به مشارکت در آن نشد.