مجید پاتو روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این کمربند حفاظتی در حاشیه سد مهاباد و با حفر کانال، نصب سیم خاردار، فنس و احداث بنچ مارک بتنی، در مرز اراضی ملی با مستثنیات کشاورزان احداث می شود.
وی گفت: این کمربند حفاظتی در عرصه های ملی مطابق با نقشه های اجرایی منابع طبیعی مقررات ماده ۵۶ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و کاداستر اراضی ملی خواهد بود که پیشتر کار شناسایی و مکان یابی آن انجام شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد اضافه کرد: قراردادهای لازم برای احداث این کمربند منعقد شده و پیش بینی شده است برای احداث هر کیلومتر ۲ میلیارد ریال هزینه شود.
پاتو ادامه داد: ایجاد کمربند حفاظتی و مشخص شدن مرز اراضی ملی از مستثنیات شخصی کشاورزان تا حد زیادی از تصرفات غیرقانونی اشخاص سودجو و فرصت طلب نیز جلوگیری میکند.
وی اضافه کرد: مالکان و کشاورزان با اجرای این طرح، از حدود اراضی خود آگاه می شوند و دعاوی اداره منابع طبیعی علیه متصرفان عرصههای ملی نیز کاهش مییابد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد با بیان اینکه ۹۹ درصد از اراضی ملی در این شهرستان تاکنون با تهیه نقشه "کاداستر" حدنگاری شده است افزود: این طرح تاکنون از مجموع ۱۹۷ هزار هکتار از اراضی ملی این شهرستان در سطح ۱۹۶ هزار هکتار اجرا و ضمن تثبیت مالکیت نقشه کاداستر برای آن تهیه شده است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان مهاباد با این سطح از اجرای طرح حدنگاری در اراضی ملی، پیشتاز اجرای این طرح در آذربایجان غربی است، تاکید کرد: این شهرستان همچنین با هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال درآمدزایی در سال گذشته به عنوان یکی از شهرستان های برتر منابع طبیعی استان به شمار می رود.
پاتو، در رابطه با پاکسازی پلاک ها در این شهرستان نیز گفت: این طرح در مهاباد به صورت روستا به روستا به مرحله اجرا گذاشته شده است و تاکنون ۱۴۷ پرونده به مساحت ۱۷۹ هکتار در ۶ روستا تشکیل شده است.
در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مراتع روستایی و ییلاقی و هزار هکتار جنگل وجود دارد که جنگلهای این شهرستان بیشتر در مناطق غربی و در روستاهای «کاولان» و «کوران» واقع شده است.
آذربایجانغربی ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار عرصه ملی دارد که ۱۰۱ هزار هکتار آن را جنگلها تشکیل میدهد و نقطه آغاز رویشگاه جنگلی زاگرس محسوب میشود.