تهران - ایرنا - عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: زمینه صادرات را باید برای تولیدکنندگان فراهم کنیم تا بتوانند محصولات خود را در خارج از ایران به فروش برسانند، این اقدام علاوه بر رشد واحد تولیدی باعث کاهش قیمت تمام شده می‌شود.

«علی آقامحمدی» امروز (جمعه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به شعار مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر تولید، پشتیبانی و مانع زدایی ها اظهار داشت: کشور ایران از لحاظ موقعیت جغرافیایی، ظرفیت های نیروی انسانی و همچنین در سال های اخیر از لحاظ توانایی تولید تکنولوژی و تبدیل علم بر ثروت موقعیت های مناسبی را در اختیار داشته است.

وی با بیان اینکه تولید می تواند همه این امکانات را به صحنه ظهور برساند، افزود: تولید مستلزم سرمایه گذاری است، چه سرمایه‌گذاری برای تولیدهایی که به تازگی ایجاد می شود، یا سرمایه در گردش برای تولیدهایی که وجود دارد و باید تداوم پیدا کند.

آقامحمدی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری نیازمند محیطی است که سرمایه گذاران احساس امنیت و احترام کنند و از طرف دیگر بازدهی سرمایه گذاری مثبت باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بازدهی سرمایه گذاری در ایران در مواردی که طرح ها درست انتخاب شده و با مشورت صاحب نظران و با مطالعه درست صورت گرفته، خوب و مناسب است، به جز مواردی که راه اشتباها طی شده یا مدیریت کار صحیح نبوده است.

وی با تاکید بر اینکه باید در کشور ثبات اقتصادی و حمایت از سرمایه گذاری وجود داشته باشد، اظهار داشت: حمایت از سرمایه گذاری بدین معنا است که در ابتدا سرمایه گذار از لحاظ اجتماعی دارای شخصیت ممتاز و برجسته ای باشد.

آقامحمدی با اشاره به اینکه ما در شرایط فعلی از اینکه شخصیت های تولیدکننده را به عنوان شخصیت های موثر در امور کشور معرفی کنیم ابا داریم، گفت: ممکن است بسیاری از شخصیت هایی که مورد احترام هستند اما تاثیر چندانی در توسعه کشور ندارند همه بشناسیم اما افرادی را که چرخه اقتصاد کشور را اداره و اشتغال را برای مردم فراهم می کنند، نشناسیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: هیچ مسابقه ای وجود ندارد که نشان دهد چه کسانی بیش از ٢٠ هزار نفر، ١٠ هزار نفر یا حتی پنج هزار نفر را در واحدهای تولیدی به اشتغال گرفته اند و اشتغالی مطمئن و پایدار را ایجاد کرده اند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در مقابل سازمان هایی درست کردیم که آنها برای وصول مطالباتشان توجه نمی کنند که تولیدکننده در چه وضعیتی قرار دارد؛ بنابراین حمایت ها و مشوق ها باید فراهم باشد، همچنین از لحاظ تامین مالی باید همه ابزارها به کار گرفته شود و بازار پول و بازار سرمایه توامان همراهی کنند.

وی گفت: باید موقعیتی فراهم شود تا در صورت ایجاد مشکل برای تولیدکنندگان همه همراه تولیدکننده باشند تا به زمین نخورد، واحد تولیدی تعطیل نشود یا فعالیت های آن با کندی پیش نرود.

آقامحمدی تصریح کرد: از لحاظ تکنولوژی از به روزآوری واحدهای تولیدی مراقب کنیم تا پشتیبانی های لازم از آنها صورت گیرد.

عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام با تاکید بر اینکه باید موانع از سر راه تولیدکنندگان برداشته شود، افزود: وقتی فردی به دنبال اخذ مجوز است آن را با تعدادی از دستگاه ها درگیر می کنیم در حالی که وظیفه دولت و حاکمیت است تا نهادهای خود را متمرکز و محل های سرمایه گذاری را معین کند.

آقا محمدی خاطرنشان کرد: جایی که باید مجوز محیط زیست یا مجوزهای مختلف را داشته باشد باید همه را یکپارچه کنیم و آمایش سرزمینی تولیدات را در نظر بگیریم.

وی ادامه داد: از طرف دیگر باید به طور حتم استراتژی توسعه صنعتی و کشاورزی را با یکدیگر مرتبط کنیم و هر یک از آنها استراتژی توسعه  خود را به طور کامل داشته باشند.

آقامحمدی اظهار داشت: این اقدام نیازمند آن است تا از ابتدای سال جاری دستگاه های اجرایی کشور با یکدیگر کمک کنند، زنجیره ها را شکل دهند و زنجیره های تولید کشور را تحت حمایت همه جانبه قرار دهند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در زنجیره تولید، واحد کوچک و بزرگ دیگر هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند، گفت: تولید واحد کوچک در اختیار واحد بزرگ تر قرار می گیرد و همه در یک راستا محصول را به بازار عرضه می کنند.

وی با بیان اینکه زمینه صادرات را باید برای آنها فراهم کنیم تا  بتوانند محصولات خود را در خارج از ایران به فروش برسانند، اظهار داشت: این اقدام علاوه بر اینکه به دلیل افزایش حجم کالای تولید باعث افزایش کیفیت محصول، رشد واحد تولیدی و کاهش قیمت تمام شده می شود، باعث خواهد شد که مصرف کننده نیز مورد حمایت قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه باید با واحدهای تولیدی در مورد استانداردها بحث و مذاکره کرد و کمک کنیم تا استانداردهای مورد نیاز را رعایت کنند، افزود: اگر برای رسیدن به آن استانداردها نیازمند سرمایه گذاری هستند باید زمینه لازم برای سرمایه گذاری را فراهم کنیم.

آقامحمدی خاطرنشان کرد: امیدواریم بعد از سه سال که بحث تولید و جهش تولید مطرح شده بود و اینک تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها که به عنوان شعار سال مطرح شده است موفق شویم مانند سال ٩٩ که جهش تولید خیز مناسبی را آغاز کرد این خیز ادامه پیدا کند، کشور  در سال ۱۴۰۰ به موفقیت بزرگی دست پیدا کند و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی به سرعت تغییر کند.