امیر دلداری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: توزیع گوشت گرم و یا یخزده مرغ در قالب طرح تنظیم بازار از طریق سامانه مزبور در کلانشهر مشهد و پنج شهرستان دیگر خراسان رضوی آغاز شده است.
وی بیان کرد: سامانه توزیع کالاهای اساسی طرح تنظیم بازار اتاق اصناف مشهد طبق مصوبه کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی در اواخر سال گذشته راه اندازی شد و توزیع مکانیزه چندین کالا از جمله برنج، شکر و روغن را آغاز کرده است.
وی اظهار داشت: تاکنون ۷۰۰ واحد صنفی در سامانه مزبور ثبت نام کرده اند و در ازای دریافت کد ملی و شماره همراه فرد متقاضی، کالای طرح تنظیم بازار را در اختیار وی قرار میدهند.
مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف خراسان رضوی گفت: راه اندازی این سامانه بازرسی، نظارت بر توزیع کالا و کنترل قیمتها را آسانتر کرده است و بازرسان افزون بر حضور فیزیکی در محل توزیع کالا، با خریداران نیز تماس گرفته و کیفیت ارایه خدمات را مورد ارزیابی قرار میدهند.
دلداری با بیان اینکه میزان توزیع گوشت مرغ در سطح بازار مطلوب است، افزود: هر واحد صنفی ثبت نام شده در سامانه، حداکثر ۵۰۰ کیلوگرم گوشت مرغ را دریافت کرده و آن را بین شهروندان عرضه میکند.
وی درباره قطعه بندی گوشت مرغ نیز گفت: تامین کنندگان گوشت مرغ مجاز هستند تنها ۳۰ درصد از گوشت مرغ در اختیار خود را قطعه بندی کرده و بر مبنای قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ ۲۰۴ هزار ریال در اختیار مراکز مصرف کننده عمده مانند رستورانها و هتلها قرار دهند.
مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف خراسان رضوی گفت: از ۲۷ اسفندماه سال گذشته تا امروز، ۲ هزار و ۴۰۰ بازرسی از سطح صنوف در استان انجام گرفته که منجر به تشکیل ۲۱۳ فرم تخلف به ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال شده است.
دلداری اضافه کرد: از این میزان یکهزار و ۷۰۰ بازرسی و ۱۳۰ پرونده تخلف مربوط به اصناف مشهد بوده است که عمده تخلفات مربوط به گرانفروشی، عدم درج قیمت، عدم صدور فاکتور و عرضه خارج از شبکه است.
به گزارش ایرنا، جمعیت صنفی خراسان رضوی ۹ درصد از جمعیت صنفی ایران را تشکیل میدهد. سهم صنوف تولیدی این استان نیز از بازار کشور ۲۲ درصد است. ۱۶۵ هزار و ۸۰۷ واحد صنفی دارای پروانه کسب در بخشهای تولیدی، توزیعی، خدمات و فنی در خراسان رضوی فعالیت میکنند.
در مجموع ۲۱۸ هزار و ۶۷۸ واحد صنفی در خراسان رضوی فعالیت دارند. ۴۸ درصد این صنوف توزیعی هستند و فعالیت حدود ۱۷ درصد آنها تولیدی، ۱۶ درصد خدماتی و ۱۸ درصد خدمات فنی است. همچنین ۵۱۳ اتحادیه صنفی در ۲۶ شهرستان خراسان رضوی دایر است.
۱۰۵ هزار و ۶۰۷ و احد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی در کلانشهر مشهد فعال است که از این تعداد ۵۵ هزار و ۴۱۹ واحد توزیعی، ۱۷ هزار و ۱۲۹ واحد تولیدی، ۱۶ هزار و ۹۲۹ واحد خدماتی و ۱۶ هزار و ۱۳۰ واحد فنی است.