نیمی از خمیرمایه تولیدی کشور صادر می‌شود

مشهد- ایرنا - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: سالانه ۴۶ میلیون تن خمیرمایه در کشور تولید و به همین میزان مصرف می شود اما تقریبا ۲۳ میلیون تن معادل نیمی از تولید به خارج از کشور صادر می گردد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین فرهیدزاده پنجشنبه شب در دیدار با رئیس اتاق اصناف و روسای اتحادیه های زیرمجموعه آن در مشهد افزود: برای جبران این نقیصه برنامه ای تدوین شده است تا در وهله نخست نیاز نانوایان به خمیرمایه تامین شود و نانوایان از این محل دچار هیچ کمبودی نشوند.

وی اظهار کرد: در صورتی که خمیرمایه به اندازه کافی در دسترس نانوایان باشد و توزیع آن به خوبی انجام گیرد، دیگر انگیزه ای برای استفاده از جوش شیرین یا فروش خمیرمایه نخواهند داشت که بدین منظور موضوع از طریق ستاد تنظیم بازار کشور در دست پیگیری است.

فرهیدزاده در پاسخ به سوالی در خصوص تغییر قیمتهای نان در استانها گفت: هزینه های تمام شده تولید نان در استانها مختلف بسته به شرایط آن منطقه متفاوت است لذا قیمت های مصوب برای نان هر شهر یا استان با شهر یا استان دیگر تفاوت دارد.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در پاسخ به سوالات برخی از صنوف در زمینه قیمت گوشت مرغ و تخم مرغ گفت: براساس قانون انتزاع، ابتدا تا انتهای زنجیره تولید گوشت مرغ و تخم مرغ تحت نظارت است و باید متولیان کنترل لازم را روی آن داشته باشند.

فرهیدزاده در مورد گرانی لوازم خانگی اظهار کرد: در این راستا حداقل برای پنج واحد تولیدی اصلی در حوزه لوازم خانگی پرونده گران فروشی تنظیم شده است اما باید پذیرفت که تولیدکنندگان این بخش در حوزه تامین ارز، افزایش قیمتهای مربوط به حمل و نقل و مزد کارگر و قیمت گذاری دستوری با مشکل مواجه شده و هزینه های تمام شده تولید در این بخش افزایش یافته است.

وی بیان کرد: افزایش ۳۰ درصدی قیمت در حوزه لوازم خانگی پذیرفته شده است اما درصددیم برای کنترل بازار این لوازم، در اقلام مختلف سقف قیمتی تعیین کنیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از مشکلات حوزه تولید کشور را قاچاق ذکر و بیان کرد: مشکل اصلی ورود کالاهای قاچاق کم کیفیتی است که هم برای مصرف کننده مناسب نیست و هم تولیدکننده را تحت فشار قرار می دهد لذا به نظر می رسد این بخش به اصلاح قانونی در حوزه نظام صنفی نیاز دارد.

فرهیدزاده لزوم گسترش استفاده از سامانه ها را لازمه نظارت و کنترل بازار در شرایط کنونی دانست و گفت: هم اکنون حاکمیت به این نتیجه رسیده است که بدون استفاده از سامانه ها نمی توان بازار را کنترل کرد، هرچند این کار هزینه ساز بوده اما انجام آن اجتناب ناپذیر است.

وی اضافه کرد: لازم است که سامانه های مرتبط با بازرسی اصناف به سایر سامانه های وزارتخانه متصل شود تا این شائبه برای مردم و مسئولان بوجود نیاید که بازار متولی ندارد و بازرسان اصناف نظارت کافی را بر بازار انجام نمی دهند.

نیمی از خمیرمایه تولیدی کشور صادر می‌شود

رئیس اتاق اصناف مشهد نیز در این نشست گفت: بیش از ۱۲۰ هزار واحد صنفی زیر نظر ۹۵ اتحادیه در این شهر فعالیت دارند که یک چهارم از این صنوف تولیدی و خدمات فنی هستند.

هادی مخملی افزود: واحد بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد از همه ظرفیتهای خود برای ارایه خدمات مناسب به زائران و مجاوران بهره گرفته است به طوری که در ۶ ماهه نخست امسال ۵۴ هزار مورد بازرسی در این بخش منجر به تشکیل ۶ هزار و ۶ فرم تخلف به ارزش ۳۶۹ میلیارد ریال شده که بیش از ۱۰۰ واحد صنفی در این مدت پلمب شدند.

وی بیان کرد: در این مدت ۲ هزار و ۵۴۰ فقره شکایت کتبی مردمی از واحد شکایات اتاق اصناف مشهد ثبت شده که در ۱۷ پرونده رضایت شاکی جلب و ۶۵۰ پرونده به تعزیرات حکومتی ارسال شده است، همچنین ۲۳ میلیارد ریال وجه به شاکیان بازگشته است.

وی ادامه داد: قرارگاه عفاف و حجاب در اتاق اصناف مشهد و در اتحادیه های زیرمجموعه آن ایجاد شده و ضوابط اجرایی الزام آور برای آنها در نظر گرفته شده است.

رئیس اتاق اصناف مشهد گفت: ایستگاه فرهنگی نیز در ۱۰ مجتمع تجاری در مشهد راه اندازی شده است و مجتمع ها از نظر حجاب و عفاف به صورت ماهانه پایش می شوند، همچنین در مورد عدم رعایت این ضوابط از ۵۵۰ واحد صنفی تعهد گرفته شده است.

مخملی شمار واحدهای صنفی بدون پروانه در مشهد را هفت هزار و ۱۹۰ مورد ذکر و بیان کرد: در این راستا از ابتدای امسال تاکنون ۱۴ هزار و ۲۱۳ پروانه صنفی صادر شده که از این تعداد ۶ هزار و ۶۷۲ مورد از طریق درگاه ملی مجوزها و باقی آنها از طریق سامانه معین اصناف صادر شده است.

وی با اشاره به تشدید نظارت بر واحدهای مشاورین معاملات املاک در مشهد گفت: در این راستا ۶ هزار و ۴۷ مورد بازرسی در سال جاری از سطح این واحدها انجام گرفته که منجر به شناسایی هزار و ۸۶۸ واحد صنفی بدون پروانه شده است، که تاکنون ۹۷۷ پروانه جدید در این بخش صادر و ۹۵۷ واحد نیز پلمب شده است، هفت هزار و ۷۰۵ واحد نیز به سامانه اجاره بها مجهز شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha