به گزارش ایرنا ، ورشینین روز سهشنبه در دومین روز از کنفرانس «آینده سوریه و منطقه» گفت: نابسامانی اقتصادی و اجتماعی در سوریه به پیامدهای برگشت ناپذیر منجر می شود ازجمله موج جدیدی از پناهندگان را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا سرازیر می کند.
وی افزود: در شرایط شیوع همه گیر ویروس کرونا و تشدید بی سابقه تحریم های یکجانبه و غیرقانونی، به اذعان مقامهای سازمان ملل، سوریه با بحران انسانی بسیار گسترده رو به رو شده است.
معاون وزیر خارجه روسیه یادآورشد که بیش از ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار سوری نیاز فوری به کمک های انسانی دارند که ۲۰ درصد بیشتر از سال گذشته است.
به گفته ورشینین، نمایندگان سازمان های بین المللی مربوطه بیشتر از آن که خواهان افزایش ارسال کمک های غذایی به مردم سوریه باشند، خواستار اجرای طرح های برای بازسازی زیرساخت های حیاتی نابود شده در این کشور می شوند.
وی ادامه داد: اما این درخواست ها با سیاسی شدن مساله کمک های غرب به مناطق تحت کنترل دولت سوریه بطور کامل نادیده گرفته می شود.
مقام روس با هشدار در مورد ادامه چنین رویکردی ازسوی غرب، آن را غیرواقع بینانه خواند که پیامدهای جبران ناپذیر به همراه خواهدداشت.
وی یادآورشد: این خطر وجود دارد که یک کانون بحران بزرگ همانند لیبی و یمن در خاورمیانه بوجود بیابد و موج جدید پناهندگان کشورهای غربی در وهله اول کشورهای اروپایی را فرا می گیرد.
وی افزود: ما به نوبه خود خواهان حل و فصل سیاسی بحران سوریه و پیشبرد روند سیاسی این کشور توسط سوری ها با حمایت سازمان ملل مطابق با مفاد قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت هستیم.
پنجمین دور از کنفرانس «حمایت از آینده سوریه و منطقه» دیروز با میزبانی اتحادیه اروپا و مشارکت سازمان ملل متحد، نهادهای مدنی منطقهای، سازمانهای مردم نهاد، نهادهای اروپایی، آژانسهای سازمان ملل، نمایندگان سیاسی دولتهای همسایه سوریه بدون حضور نماینده این کشور آغاز به کار کرد.
هدف از این کنفرانس دو روزه جمع آوری کمکهای مالی برای خدمات بشردوستانه و همچنین زمینه سازی برای پیشبرد مذاکرات سیاسی به منظور تضمین صلح باثبات در سوریه عنوان شده است. پرداختن به وضعیت آوارگان سوری که در کشورهای همسایه مانند اردن، لبنان، ترکیه، مصر و عراق پناه داده شدهاند نیز از دیگر مسائل در دستور کار این اجلاس بشمار میرود.
اجلاس این دوره به دلیل محدودیتهای کرونایی و موج سوم کرونا به صورت مجازی برگزار میشود.
کمیساریای عالی پناهندگان و برنامه توسعه و دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد دیروز در بیانیهای مشترک از جامعه جهانی خواستند ۱۰ میلیارد دلار برای ۲۴ میلیون سوری نیازمند تامین کنند.
مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد نیز در نشست روز گذشته شورای امنیت که درباره وضعیت انسانی سوریه برگزار شد، تصریح کرد: اعمال تحریمهای یکجانبه علیه سوریه اقدامی زیانبار است و فقط بحران این کشور و آلام مردم آن را که از دشواریهای دیگری چون شیوع کرونا هم رنج میبرند، طولانیتر میکند.