به گزارش ایرنا، شیوع بیماری کووید ۱۹ در آذربایجان غربی طی هفته های اخیر روند سریع تری به خود گرفته که این امر با بی توجهی مردم، رابطه مستقیم داشته و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی، نقش اول را در این افزایش سرعت شیوع ایفا می کند.
شیوع کرونا در جای جای جهان همچنان در صدر اخبار رسانه ها قرار دارد و بسیاری از خانواده ها نگران درگیر شدن با نسخه های مختلف کرونا از نوع ووهان یا انگلیسی هستند.
هرچند در کنار حساسیت رسانه ای، نگرانی و دغدغه مسوولان و برخی خانواده ها در این زمینه وجود دارد اما دغدغه کرونا برای آنان بسیار کمرنگ شده و با توجه به طولانی شدن زمان شیوع (حدود یک سال) و همچنین اصرار مردم به انجام دید و بازدیدهای عیدانه و دورهمی های سال نو، بسیاری از موارد لازم برای پیشگیری از بیماری را رعایت نمی کنند.
با تداوم این روند در بسیاری از افراد و رعایت نکردن موارد لازم و دستورالعمل های بهداشتی، بسیاری از کشورهای جهان که تعداد بیماران و مرگ و میرهای ناشی از بیماری کووید ۱۹ را به کمترین میزان رسانده بودند، دوباره در موج جدید شیوع گرفتار شدند که ایران نیز جزء همین کشورها است.
آذربایجان غربی که پس از موج سوم، در دی و بهمن امسال، روند خوبی را در کنترل شیوع کرونا داشت ولی به یکباره شاهد آغاز موج جدید شیوع کرونا شد و آمارهای ابتلا و بستری شدگان رو به افزایش گذاشت که همین امر، نگرانی ها را افزایش داده است.
بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در آذربایجانغربی رکورد ۱۰۰ روزه را شکست
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: طبق آخرین برآورد، بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در استان به ۵۵۴ نفر رسیده که بیشترین میزان در ۱۰۰ روز گذشته است.
دکتر جواد آقازاده افزود: از این تعداد، ۲۸۲ نفر مشکوک و ۲۷۲ نفر مبتلای قطعی به کرونا هستند.
وی بیان کرد: همچنین در حال حاضر ۱۴۱ نفر در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های این استان بستری بوده و ۲۹ نفر نیز به ونتیلاتور متصل هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی با اشاره به ابتلای ۴۴۵ نفر، بستری شدن حدود ۱۱۰ نفر و فوت چهار تن طی ۲۴ ساعت گذشته در استان اظهار کرد: با احتساب آمار امروز، کل فوت شدگان ناشی از کرونا در آذربایجان غربی به سه هزار و ۷۶۱ نفر رسید.
وی ادامه داد: تاکنون حدود ۱۲۳ هزار نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده اند.
۷ شهرستان آذربایجان غربی در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی قرار دارد
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت، هفت شهر استان در وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی قرار دارد که شامل یک شهر با وضعیت قرمز و ۶ شهر با وضع نارنجی است.
علی مصطفوی افزود: ارومیه تنها شهر قرمز آذربایجان غربی بوده و شهرهای اشنویه، سردشت، بوکان و نقده در جنوب استان و همچنین ماکو و چایپاره در شمال استان وضع نارنجی دارند.
وی اضافه کرد: همچنین شهرهای تکاب، شاهین دژ، میاندوآب، مهاباد، پیرانشهر، خوی، سلماس، شوط و چالدران نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند که شهروندان این مناطق باید با رعایت موارد بهداشتی از تغییر وضعیت آنها به نارنجی جلوگیری کنند.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: تنها شهرستان پلدشت در شمال آذربایجان غربی وضعیت آبی دارد.
مصطفوی با اعلام هشدار جدی نسبت به ضرورت رعایت دستورالعمل های بهداشتی گفت: استفاده از ماسک و پرهیز از تجمع به ویژه اجتناب از سفرهای غیرضروری به شهرهای نارنجی و قرمز از جمله مهمترین اقداماتی است که باید رعایت شود.
وی افزود: فرمانداران و مدیران دستگاه های مرتبط نیز نسبت به اجرای محدودیت های ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا متناسب با وضعیت شهرها از جمله دورکاری ادارات، ترددهای شبانه و فعالیت صنوف اهتمام ویژه داشته باشند.
دورهمی و تجمع در بوستانها و فضای سبز در روز طبیعت ممنوع است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی گفت: بر اساس مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، دورهمی و تجمع در بوستان ها و فضای سبز در روز طبیعت ممنوع است.
مصطفوی افزود: مردم باید توجه داشته باشند که دورهمی و تجمع در بوستانها و فضای سبز در روز طبیعت ممنوع است و دستگاههای اجرایی باید طبق قانون برنامهریزی کرده و یا متخلفان برخورد کنند.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به تغییر ساعت و فرارسیدن ماه مبارک رمضان منع تردد شبانه از ساعت ۲۱ به ۲۲ تغییر یافت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجانغربی گفت: دستگاههای اجرایی آذربایجانغربی باید طبق قانون بر نحوه اجرای قوانین نظارت کنند تا کوتاهی در این زمینه مشاهده نشود.
نظارت بر اعمال محدودیتهای کرونایی در ارومیه افزایش مییابد
سرپرست فرمانداری ارومیه گفت: نظارت مستمر بر اعمال محدودیتها در گروههای شغلی ۲، سه و چهار جهت کاهش روند شیوع ویروس کرونا در این شهرسنان ضروری است که با توجه به این ضرورت، نظارت ها افزایش می یابد.
رسول مقابلی با بیان اینکه با همراهی مردم و اقدام مسوولانه دستگاهها از شرایط قرمز کرونایی عبور خواهیم کرد، افزود: نمازهای جماعت، مساجد، مراسم آیینی و مذهبی تا اطلاع ثانوی و بهبود وضعیت شهرستان، طبق شیوه نامه طرح جامع مدیریت هوشمند نباید برگزار نشود.
وی افزایش تعداد مراکز توزیع اقلام ضروری در سطح شهر جهت جلوگیری از ازدحام و شیوع بیماری کرونا را نیز ضروری دانست و اضافه کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت با همکاری اتاق اصناف و اتحادیه های مربوطه، نیروی انتظامی و مرکز بهداشت، اقدام لازم برای جلوگیری از فعالیت گروههای شغلی ۲، سه و چهار را انجام داده و با تشکیل اکیپهای بازرسی، نسبت به کنترل صنوف و برخورد قانونی با واحدهای صنفی متخلف اقدام کنند.
سرپرست فرمانداری ارومیه با تاکید بر ساماندهی و کنترل سد معبر و دستفروشی در سطح شهر، اظهار کرد: شهرداری ارومیه و نیروی انتظامی از ایجاد هرگونه تجمع در باغ رضوان، میادین دواب، مراکز پرتردد و بازار کهنه فروشان و بازارهای روز جلوگیری کنند.
وی همچنین با اشاره به تعطیلات نوروزی و افزایش میزان تردد بین شهری، بر اجرای کامل پروتکلها در پایانههای مسافربری تاکید کرد و ادامه داد: دستگاههای متولی نظارت بر پایانه های مسافربری، فرودگاهها و همچنین پایانه مرزی سرو بخصوص کنترل مسافران خارجی را افزایش دهند.
مقابلی با تاکید بر جلوگیری از برگزاری هرگونه مراسم، جشن، همایش، جلسات و ماموریت های غیرضروری در ادارات، بیان کرد: جلسات اداری، ماموریتها و دورکاری مطابق با بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور در وضعیت قرمز تنظیم و انجام شود.
وی با اشاره به ممنوعیت فعالیت کلیه مراکز آموزشی، دانشگاهها، آموزشگاهها و حوزههای علمیه (خواهران و برادران) گفت: پارکها، بوستانها و همچنین صنوف فعال در این محل ها نیز تعطیل خواهند بود.
با توجه به این گفته ها، فردا و پس فردا که در آستانه روز طبیعت بوده و شهروندان نیز به دنبال دورهمی ها هستند، باید رعایت پروتکل ها و تا حد امکان اجتناب از دورهمی باید در دستور کار شهروندان قرار گیرد تا از تداوم روند رو به رشد ابتلا و بستری و البته احتمال افزایش فوتی ها جلوگیری شود.
امری که با همراهی ۱۰۰ درصدی مردم ارتباط ویژه دارد.