تداوم روند صعودی کرونا با عادی‌انگاری ایام عید در آذربایجان‌غربی

ارومیه- ایرنا- روند صعودی ایجاد شده شیوع بیماری کووید ۱۹ طی ایام پایانی سال گذشته در آذربایجان‌غربی با عادی انگاری در ایام عید امسال، مسافرت ها و دید و بازدیدها ادامه داشته که این روند افزایشی می تواند وضعیت استان را به سمت قرمز شدن و ایجاد محدودیت ها سوق دهد.

به گزارش ایرنا، شیوع کرونا که از بیش از یک سال گذشته در آذربایجان غربی شایع شده، در تعطیلات نوروزی امسال به خاطر سهل انگاری و عادی انگاری شهروندان روند صعودی داشته و حتی به جایی رسیده که اکثر تخت های اختصاص یافته به کرونا در ارومیه پر شده است.

شلوغ بودن مراکز خرید و بازارها، افزایش دورهمی ها و دید و بازدیدها و مسافرت های نوروزی از عواملی است که می تواند موج چهارم کرونا را شتاب ببخشد؛ به همین علت باید قبل از اینکه آمار مرگ های روزانه کرونا به شکل تصاعدی افزایش پیدا کند، رعایت موارد بهداشتی از سوی شهروندان جدی تر گرفته شود.

متاسفانه بسیاری از شهروندان کرونا را فراموش کرده اند و نوعی عادی انگاری نسبت به این بیماری در سطح جامع به وجود آمده که بسیار خطرناک است.

پربودن مراکز خرید و خیابان های مرکزی شهر، افزایش تعداد مسافران ورودی به شهرهای مختلف آذربایجان غربی به ویژه شهرهایی نظیر ارومیه و همچنین افزایش رفت و آمدهای عیدانه نشان دهنده بی توجهی مردم به پروتکل های بهداشتی و شیوه نامه های مقابله با کروناست که می تواند موجب بروز موج جدید و شدید کرونا شود.

ارومیه و نقده در آستانه تبدیل به وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در این باره گفت: شهرهای ارومیه و نقده به علت رعایت نکردن موارد بهداشتی، در آستانه تبدیل شدن به وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند که باید مردم با رعایت پروتکل ها از این امر جلوگیری کنند.

دکتر جواد آقازاده افزود: در حال حاضر شهرستان های ارومیه، نقده، چایپاره و ماکو وضعیت نارنجی دارند که البته روند افزایشی ابتلا و بستری در آنها به ویژه ۲ شهر ارومیه و نقده حاکم است.

وی اضافه کرد: همچنین وضعیت کرونایی سه شهرستان همجوار آذربایجان غربی شامل بانه و سقز در استان کردستان و عجب شیر در آذربایجان شرقی نارنجی شده که شهرستان های همجوار باید مراقبت بیشتری داشته باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی ادامه داد: ما نگرانی زیادی در خصوص شهرستان های میاندوآب، بوکان و سردشت داریم که امیدواریم با اعمال پروتکل ها و محدودیت ها توسط فرمانداران، از بروز مشکل در آنها جلوگیری شود.

آقازاده تاکید کرد: ورود و خروج به شهرهای نارنجی آذربایجان غربی ممنوع است که امیدواریم همه مردم آن را رعایت کنند.

وی همچنین با اشاره به ورود ایرانیان ساکن در شمال عراق برای عید نوروز به برخی شهرهای آذربایجان غربی اظهار کرد: این افراد با وجود پی‌سی‌آر منفی امکان دارد که ناقل ویروس باشند که باید در این خصوص اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.

وی گفت: این افراد در صورت داشتن علایم سرماخوردگی، مراکز درمانی را مطلع کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آدذربایجان غربی ادامه داد: ویروس انگلیسی نیز در استان ما شیوع پیدا کرده و میزان ابتلا به آن زیاد شده که مردم باید این مورد را نیز در دستور کار داشته باشند.

آقازاده گفت: روند استفاده از ماسک نیز بسیار کاهش یافته و میزان آن حتی در برخی موارد به حدود پنج درصد می رسد که این روند بسیار نگران کننده است.

مناطق با وضع نارنجی کرونایی در آذربایجان‌غربی به ۶ شهرستان افزایش یافت

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: طبق آخرین برآوردها، وضعیت کرونایی ۶ شهرستان در استان نارنجی، ۲ شهرستان آبی و ۹ شهرستان زرد شده است.

علی مصطفوی افزود: پیشتر، شهرستان های ارومیه، نقده، ماکو و چایپاره نارنجی بوده که سردشت و بوکان نیز به این جمع اضافه شده است.

وی اضافه کرد: همچنین وضعیت شهرستان های پلدشت و چالدران در شمال استان همچنان آبی بوده که امیدواریم با رعایت پروتکل ها در این ۲ شهرستان، شاهد حرکت آنها به سمت زرد نباشیم.

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: طبق آخرین برآوردها شهرستان‌های مهاباد، میاندوآب، پیرانشهر، تکاب، شاهین دژ، خوی، اشنویه، شوط و سلماس نیز وضعیت زرد دارند.

٢٧٩ فرد مشکوک به کرونا حین ورود به کشور در آذربایجان‌غربی شناسایی شدند

مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان‌غربی گفت: طی ۱۱ روز از اجرای طرح غربالگری مسافران مرزی از سه هزار و ١۵٨ مسافر ورودی غربالگری و ٢٧٩ مورد مشکوک شناسایی شده است.

امیر جعفرزاده افزود: ٢ هزار و ٢٨٢ مسافر ورودی تب سنجی و برای ٢ هزار و ۶٠۵ نفر تست فوری کرونا ثبت شده است.

وی ادامه داد: در این مدت برای ١۶٣ نفر نیز تست پی‌سی‌آر ثبت شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان‌غربی گفت: این استان با وجود هم مرز بودن با چهار کشور، ۶ پست فعال غربالگری در مرزهای بازرگان، رازی خوی، سرو ارومیه ،فرودگاه بین المللی ارومیه، تمرچین پیرانشهر و مرز کیله سردشت مستقر هستند.

جعفرزاده به ارائه خدمات امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر در مرزهای استان اشاره کرد و گفت: اعضای این سازمان در شیفت های هشت ساعته و ۲۴ ساعته ٨٨ نفر از همکاران و داوطلبان در کنار شبکه بهداشت و درمان شهرستان‌ها  در مرزهای رسمی استان به غربالگری مسافران می پردازند.

وی افزود: در حال حاضر تیم های  عملیاتی ما در تمام محورهای استان به صورت شبانه روز مشغول خدمت رسانی به هموطنان هستند.

مبتلایان به کرونا در آذربایجان‌غربی از ۱۲۰ هزار نفر هم گذشت

در حالی که مبتلایان به کرونا در آذربایجان غربی روز ۱۸ دی سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر را پشت سر گذاشته بود، در ۷۵ روز گذشته ۲۰ هزار نفر دیگر به بیماری کووید ۱۹ در استان مبتلا شدند تا این رقم از ۱۲۰ هزار نفر نیز فراتر برود.

رییس کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان‌غربی روز پنجشنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: تعداد مبتلایان به کرونا در استان با افزایش ۳۱۲ نفری طی ۲۴ ساعت گذشته، به ۱۲۰ هزار و ۲۰۴ نفر رسید.

دکتر علی احمد آقاپور افزود: از این تعداد، سه هزار و ۷۳۸ نفر بر اثر ابتلا به کرونا در آذربایجان غربی جان خود را از دست داده اند که ۹ نفر از این تعداد، مربوط به ۲۴ ساعت گذشته است.

به گزارش ایرنا، با توجه به این آمار، همچنان خطر کرونا در دنیا، ایران و آذربایجان غربی وجود دارد و باید با رعایت پروتکل ها، روند مقابله ای با شیوع بیشتر بیماری کووید ۱۹ همچنان با قدرت ادامه یابد تا با استفاده از اقدامات پیشگیرانه و استفاده از واکسن بر این بیماری فائق بیاییم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha