ساری -ایرنا- جمع آوری و امحای پسماندهای عفونی آمل امروز شنبه با امضای تفاهم‌نامه‌ای با نظام پزشکی به شهرداری این شهر واگذار شد.

به گزارش ایرنا ، بیش از ۴۰۰ مطب در شهرستان آمل وجود دارد و طبق گفته متولیان ، روزانه بیشتر از ۵۰۰ کیلوگرم زباله عفونی در این مکان ها تولید می شود. جمع آوری و امحای پسماند عفونی این مطب ها طی چند وقت گذشته یکی از دغدغه های مدیریت شهری آمل بوده است.

رئیس نظام پزشکی آمل در جلسه ساماندهی پسماند مطب های این شهرستان گفت : زباله‌های عفونی به علت دارا بودن آلودگی‌های فراوان میکروبی و شیمیایی منبعی خطرناک برای سلامت جامعه و بهداشت عمومی به شمار می‌رود و عدم توجه به مدیریت و دفع صحیح آن‌ها صدمات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت

دکتر مجد با اعلام این که طبق ماده ۷ مدیریت  قانون پسماند، تولید کنندگان پسماند عفونی خودشان مسئول جمع‌آوری، حمل و دفع این نوع پسماندها هستند ، افزود : در شهرستان آمل بیش از ۴۰۰ مطب وجود دارد و به علت تعداد بالای آنها امکان اینکه هر پزشک خودش برای بی خطر سازی و امحا پسماند عفونی اقدام کند وجود ندارد.

وی ادامه داد : پس از بررسی های انجام شده  تصمیم گرفته شد تا در آمل نیز همانند شهر تهران شهرداری با صدور قبض عوارض اقدام به جمع آوری و امحای پسماندهای عفونی کند.

دکتر مجد با بیان اینکه آمل دومین شهر کشور می باشد  که قرار است حمل و بی خطر سازی توسط شهرداری با صدور قبض عوارض انجام شود ، گفت : امیدواریم این الگو در سار شهرهای استان نیز اجرایی شود تا آسیب زباله های عفونی در استان کاهش یابد.

شهردار آمل  نیز در این جلسه با بیان اینکه حجم زباله عفونی در مقایسه با سایر زباله های تولیدی بسیار کم است ، گفت : ولی متاسفانه آلودگی این زباله بسیار زیاد است و بخش ناچیزی از زباله می تواند زباله های بسیاری را در منطقه عمارت آلوده و آسیب را در این منطقه  چند برابر کند.

سیدحمید هاشمی افزود: به همین دلیل با توجه به نشست ها و جلساتی که برگزار شد قرار شد شهرداری آمل به بحث زباله عفونی ورود کند و با پرسنل و تجهیزات مجزا این زباله ها را جمع آوری و امحا سازد تا آسیب این زباله به حداقلی و صفر برسد.

عمارت زباله

وی همچنین در خصوص سایت زباله آمل و انتقال و پردازش زباله عمارت ، اظهار داشت : پنج هکتار زمین در منطقه سنگچالک به شهرداری تحویل داده شده است ولی لازمه  افتتاح این سایت ، تکمیل مطالعات زیست محیطی است.

هاشمی با بیان اینکه نباید عمارت دیگری در شهرستان به وجود آید، افزود : عملیات اولیه از جمله هموارسازی مسیر دسترسی،تسطیح اراضی و آماده سازی زمین برای احداث سایت زباله در حال انجام است ولی برای کلنگ زنی و افتتاح آن حتما باید نتایج مطالعات زیست محیطی مشخص گردد تا  مکان یابی درست و دقیق  انجام گیرد و داستان عمارت تکرار نشود.

شهردار آمل با اظهار این که مقدمه هر سایت زباله ای ، وجود یک سایت پردازش است ، گفت : خوشبختانه تقریبا ۷۰ درصد اعتبار این سایت پردازش به صورت ملی و دولتی تامین شده است و تا سه هفته آینده نخستین محموله زباله به سایت پردازش حمل خواهد شد.

عمارت منطقه ای در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر آمل در مسیر جاده هراز است که تقریبا از چهار دهه پیش تاکنون میزبان زباله شهروندان آملی و چند شهر همجوار دیگر است. سایت زباله ای که حتی ۱۵ سال بیشتر از حدود استاندارد فعالیت کرده و هنوز نیز مقصد زباله است.

این منطقه در زمینی به مساحت ۹ هکتار، روزانه میزبان ۴۱۰ تن زباله از شهرها و روستاهای اطراف است که به گفته بسیاری از مسئولین شهری و استانی و همچنین انجمن های حامی محیط زیست خارج از توان سایت است و چند سالی به مرحله اشباع رسید.

مهم ترین مشکل حل معضل زباله عمارت آمل که از ۲۰ سال پیش در دستور کار قرار گرفت ، تعیین زمین مناسب با حداقل پیامدهای محیط زیستی برای اجرای طرح های ساماندهی بود ،  که در آبان ماه در سال ۹۹ پس از سفر دکتر نوبخت به مازندران و اختصاص بودجه ۶ هزار میلیارد ریالی  برای حل مشکل پسماند به مازندران با اختصاص زمین مناسب  وارد مرحله اجرایی شده است.