به گزارش ایرنا؛ وزیر مهاجرت و پناهندگان عراق در جریان سفر خود به سوریه با جمعی از عراقی های مقیم این کشور دیدار و گفتگو داشت و امروز شنبه در ادامه برنامه های کاری خود از حل مشکلات آوارگان هموطنش خبر داد.
این موضوع که در شبکه های اجتماعی عراق بازتاب اندکی داشت؛ وابستگان مهاجران و آوارگان عراقی را امیدوار به حل مشکل اردوگاه الهول کرده است.
گفته می شود موضوع اردوگاه الهول هم در جریان سفر این مقام عراقی پیگیری و مورد گفتگو قرار گرفته و امیدواری برای حل مشکل آن افزایش یافته است هرچند بسیاری افراد در عراق با بازگشت آنها به خاطر نقش یا همکاری که در کشتار مردم داشته اند؛ مخالف هستند.
پیش از این وزارت مهاجرین و پناهندگان عراق اردوگاه "الکسک" در استان نینوا را به عنوان مقر پذیرش این خانواده های داعشی آواره مشخص کرده بود اما در پی مخالفت های داخلی؛ اردوگاه در اختیار وزارت دفاع قرار گرفت و تبدیل به پادگان نظامی شد.
جمعیت آواره اردوگاه الهول تا ۷۵ هزار نفر در ۱۳ هزار چادر تخمین زده شده است که برآورد می شود ۵۰ هزار نفر آنها کودک باشند با این حال آمار دقیقی وجود ندارد.
اکثریت قریب به اتفاق این آوارگان خانواده های داعشی هستند که از عراق بعد سال ۲۰۱۷ و اعلام پیروزی بر داعش فرار کرده اند و هم اکنون در منطقه حسکه بین سوریه و عراق در چادر و با کمترین امکانات به سختی زندگی می کنند.
"ایوان فایق جابرو" وزیر مهاجرت و پناهندگان عراق با هدف تقویت روابط دوجانبه و همکاری مشترک بین دو کشور عراق و سوریه در زمینه های مختلف که مهمترین آنها پیگیری وضعیت عراقی های آواره است؛ به سوریه سفر کرد.
وی با حضور در سفارت عراق در سوریه با جمعی از خانواده های عراقی مقیم دیدار کرد و پس از شنیدن مشکلات آنان تاکید کرد که به وضعیت عراقی های مقیم سوریه رسیدگی می کنیم.
وزیر مهاجرت عراق سپس با وزیر کشور سوریه دیدار کرده و درباره مشکلات عراقی های مهاجر گفتگو داشت.
خانم ایوان فائق جابرو همچنین با وزیران امور خارجه، مهاجرت و محیط زیست سوریه نیز دیدار و گفتگو داشت.
طی این ملاقات ها، دو طرف در مورد شرایط عراقی های مقیم سوریه و همچنین سوری های مقیم عراق و تسهیل بازگشت آنها گفتگو کردند.
وزیر عراقی امروز در جریان سفر خود به زیارت حضرت زینب سلام الله علیها نیز مشرف شد.
به گزارش ایرنا مهاجرت عراقی ها به سوریه در ابتدا پس از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران آغاز شد و بعد از آن در برهه های زمانی مختلف مانند فشار اقتصادی دهه ۹۰ میلادی و اشغال نظامی عراق در ۲۰۰۳ بیشتر هم شد.
این مهاجران به امید مهاجرت به اروپا، سوریه و لبنان را بعنوان مقصد اول خود انتخاب می کردند.
عراقی های مقیم سوریه حدود یک میلیون و پانصد هزار نفر معادل ۵ درصد جمعیت سوریه را تشکیل می دهند.
هر چند امیدواری وابستگان آواره عراقی بویژه در اردوگاه الهول دست کم در کوتاه مدت کمرنگ است اما سفر وزیر مربوطه کشورشان به سوریه بذری در دل آنها کاشته است.