به گزارش روز سه شنبه ایرنا، شتاب کشورهای اروپایی و آمریکا با چشم بستن بر واقعیت نیاز همه کشورهای جهان به راه اندازی و تکمیل طرحهای واکسیناسیون کووید-۱۹ از ماهها قبل بیانگر این تفکر بود که حتی در صورت عدم نیل به هدف ایمنیزایی حداکثری کشورها تا تابستان ۲۰۲۱، بیمارستانها و مراکز درمانی را در مقابله با آخرین موج بیماری از هجوم مبتلایان کرونایی حفظ کنند.
در حالی که از مدتها قبل، امید به کشف واکسن، گذر روزهای دشوار قرنطینه برای شهروندان را تحملپذیرتر میکرد اما اعلام رسمی ایمنی زایی ۹۵ درصدی برخی واکسنها گواه روشن این واقعیت است که تا رسیدن به موفقیت ۱۰۰ درصدی استفاده از ماسک و لزوم رعایت فاصلههای اجتماعی باقی خواهد ماند.
با این حال ریزش آمار موارد مرگومیر روزانه در کشورهایی همچون آمریکا، ایتالیا یا اسپانیا از چند صد یا هزار نفر به اعداد دو رقمی و مقایسه آن با شمار افراد واکسینه شده نشان میدهد که بار دیگر علم در مسیر بقای بشر به درستی حرکت کرده و در صورت مدیریت درست، اعمال و لغو به موقع محدودیتها و همپوشانی نیاز کشورها به این کالای عمومی، موفقیت حاصل خواهد شد.
مایک رایان، مدیر برنامه امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت پیشتر گفت، کشف واکسن های موثر برای پیشگیری از بیماری کووید-19 می تواند به کاهش چشمگیر میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به این بیماری همه گیر کمک کند.
وی همچنین اعلام کرد چنانچه واکسن ها علاوه بر کاهش موارد مرگ و میر و بستری شدن در بیمارستان ها بر روی خطر سرایت و روند انتقال بیماری هم تاثیر چشمگیری بگذارد می توانیم به سمت کنترل همهگیری کرونا حرکت کنیم.
با این حال نباید فراموش کرد که آمار ارائه شده واکسیناسیون کووید-۱۹ هر چند صفت «جهانی» را یدک میکشد اما شواهد امر حکایت از توزیعی نامتقارن، نابرابر و نامتوازن دارد که با اصل کارکرد واکسن در ایمنی زایی افراد فارغ از ثروت، مکنت، نژاد، موقعیت جغرافیایی، مذهب و ... در تناقض است. سازمان جهانی بهداشت بدون در نظر گرفتن عوامل تمایز جمعیت جهان، ایمنی زایی ۶۵ تا ۷۰ درصدی را لازمه مهار شیوع ویروس و در این مورد به خصوص کرونا میداند.
نشریه ال پائیس نیز در گزارشی با انتقاد از عملکرد ضعیف اتحادیه اروپا در دوران همهگیری نوشت، در مقایسه با قدرتهای بزرگ جهان که حداکثر تلاش خود برای مقابله با ویروس کرونا را به کار بستند، اتحادیه اروپا در حد یک شهر هم نتوانست این وضعیت را مدیریت کند. در حالی که ۳۸ درصد آمریکایی ها و از آن بدتر، ۵۸ درصد انگلیسی ها واکسن دریافت کرده اند، اروپا به زحمت با ۱۴ درصد ایمنی زایی شهروندان به کندی در حرکت است.
طبق آخرین اطلاعات ارائه شده در تارنمای وردومیترز، تا کنون بیش از ۱۳۲ میلیون و ۴۴۲ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر دو میلیون و ۸۷۴ هزار نفر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
همچنین بر اساس آمار ارائه شده در تارنمای بلومبرگ، از دسامبر ۲۰۲۰ (آذر- دی ۹۹) و تزریق نخستین دوز از واکسن فایزر- بیونتک در انگلیس تا امروز ششم آوریل ۲۰۲۱ (۱۷ فروردین ۱۴۰۰) بیش از ۶۷۳ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ در ۱۵۵ کشور جهان تزریق شده است.
بر اساس آخرین به روز رسانی ر تارنمای ourworldindata، تا چهارم آوریل ( 15 فروردین) آمریکا، چین، هند و انگلیس به ترتیب با استفاده بیش از 165، 139، 79 و 36 میلیون دوز واکسن کرونا، در جایگاه چهار کشور نخست جهان در پیشبرد برنامه واکسیناسیون قرار دارند.
آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا نیز به ترتیب با بیش از 14، 12، 11 و 8 میلیون دوز واکسن تزریق شده، برنامههای واسیناسیون کووید-19 را پیش میبرند.
آمریکا که از آغاز شیوع بیماری همهگیر با ثبت بیش از ۳۱ میلیون و ۴۹۶ هزار مورد ابتلا و افزون بر ۵۶۹ هزار مورد فوت جایگاه خود در صدر فهرست جهانی کشورهای درگیر به ویروس کرونا را حفظ کرده است در ۲۴ ساعت گذشته ۵۶ هزار و ۷۴۲ بیمار کرونایی جدید و ۵۰۰ مورد فوت گزارش کرده است.
به رغم تصمیم دولت فرانسه در اعمال قرنطینه چهار هفته ای در این کشور، مقامهای بهداشتی از ثبت ۱۹۷ مورد جدید فوت در اثر ابتلا به ویروس کرونا و افزایش تعداد بستریها در بیمارستانهای این کشور اروپایی خبر دادند. همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰ هزار و ۷۹۳ مورد جدید ابتلا گزارش شد و مجموع بیماران کرونایی در فرانسه را به بیش از ۴ میلیون و ۸۳۳ هزار نفر رساند.
انگلیس از جمله کشورهای قاره سبز که در ماه های اخیر پیشگام و پیشتاز طرح واکسیناسیون کووید-۱۹ در کشورهای قاره سبز بوده است، در ۲۴ ساعت گذشته دو هزار و ۷۶۲ مورد جدید ابتلا به کرونا و ۲۶ مورد فوت جدید گزارش کرد.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس اعلام کرد، آمار موارد ابتلا، مرگومیر و بستریها به ما اجازه میدهند که نخستین مرحله از کاهش محدودیتها را به اجرا درآوریم. از ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین) تمام فروشگاههای غیر خوراکی، سالنهای آرایش، کتابخانهها، پارکها و باغوحشها بازگشایی خواهند شد، مراکز پذیرایی مانند رستورانها و کلوپهای شبانه نیز آماده پذیرایی در فضای باز خواهند بود. همچنین گردهماییهای بیرون از خانه تا حداکثر ۶ نفر و شرکت در مراسم عروسی و ختم تا ۳۰ نفر مجاز است.
شمار موارد ابتلا و فوت روزانه کووید-۱۹ در ایتالیا نیز به ترتیب ۱۰ هزار و ۶۸۰ و ۱۹۶ مورد جدید گزارش شد. به این ترتیب مجموع مبتلایان به بیش از سه میلیون و ۶۷۸ هزار و شمار جانباختگان به ۱۱۱ هزار و ۳۲۶ نفر رسید.
۱۰ منطقه ایتالیا از امروز در وضعیت نارنجی قرار گرفته و کاهش محدودیتها را کلید خواهد زد. همچنین پس از ماهها تعطیلی و آموزش از راه دورف مدارس در سراسر ایتالیا از فردا بازگشایی میشوند.
در اسپانیا نیز در ۲۴ ساعت گذشته چهار هزار و ۶۶۰ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و ۴۲ نفر جان خود را از دست داده اند. به این ترتیب شمار موارد ابتلا و فوت کووید-۱۹ در این کشور تا کنون به ترتیب به بیش از سه میلیون و ۳۱۱ هزار و ۷۵ هزار نفر رسیده است.
بر اساس اعلام موسسه روبرت کخ آلمان، با ثبت نزدیک به هفت هزار مورد جدید ابتلا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور از دو میلیون و ۹۰۳ هزار نفر گذشت. همچنین با ثبت ۹۰ مورد جدید فوت، مجموع جانباختگان کرونا در این کشور اروپایی به بیش از ۷۷ هزار نفر رسید.