به گزارش ایرنا به نقل از بلومبرگ ، میزان ابتلا به کرونا در این کشور جنوب شرقی آسیا اوایل این هفته تا حد بیسابقهای افزایش یافت . در این کشور نزدیک به یک پنجم تستهای کرونا جواب مثبت دارند و میزان واکسیناسیون هم از کشورهای همسایه عقب تر است.
یکی از سناتورها از حزب مخالف دولت روز یکشنبه در بیانیهای هشدار داد که فیلیپین با ریسک بحران انسانی رو به رو است که تاثیرات شدیدی بر کشور و خانوادهها خواهد داشت و دولت باید تست کرونا و همچنین ردگیری مبتلایان و کار درمان را تشدید کند.
این درحالی است که این کشور بنا بر آمار بانک جهانی در زمینه واکسیناسیون از همسایههای خود عقبتر است و تا اواسط ماه مارس کار واکسیناسیون در این کشور ۰.۲ دوز در ازای هر ۱۰۰ نفر بوده در حالی که این نرخ برای اندونزی ۲.۴ و برای مالزی ۱.۱ بوده است.
فشارکار و کمبود امکانات بیمارستانی گریبانگیر یکی از روسای جمهور سابق فیلیپین هم شده است . "جوزف استرادا" رئیس جمهور سابق روز ۲۸ مارس با علائم کرونا به یکی از بیمارستانهای مانیل منتقل شد اما به علت نبود تخت خالی در یکی از اتاقهای اورژانس شب را سپری کرد. استرادا بعدا در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و اکنون با تشدید بیماری زمینهای تنفسی به دستگاه ونتیلاتور وصل است .
این درحالی است که برخی اصلا کارشان به بیمارستان نمیکشد. "لنی روبردو" رهبر مخالفان سیاسی دولت گفته است که بسیاری از بیماران در چادرهایی در بیرون بیمارستان قبل از پذیرش یا در آمبولانس جان خود را از دست میدهند و برخی از بیماران هم در خانه و بدون هرگونه درمانی جان خود را از دست میدهند.
افزایش میزان ابتلا به کرونا از اواسط ماه مارس (اوایل فروردین) موجب شد که "رودریگو دوترته" رئیس جمهور این کشور "مترو مانیل" و استانهای نزدیک آن را به مدت دستکم دو هفته تا ۱۱ آوریل در قرنطینه قرار دهد. فیلیپین با مجموع بیش از ۸۱۲ هزار مبتلا تا روز ششم آوریل بیشترین موارد را در جنوب شرقی آسیا دارد. میزان تلفات هم به ۱۳ هزار و ۸۱۷ نفر معادل ۱.۷ درصد از کل مبتلایان رسیده است. تلفات در این کشور در روز سهشنبه به رقم بیسابقه ۳۸۲ نفر رسید.
دوترته روز ۲۹ مارس در سخنانی نسبت به ماههای تیره و تار پیش رو هشدار داد و گفت: من درگیر مساله کووید هستم و این مساله واقعا بخش اعظمی از وقت من را میگیرد.
تعدادی از بیمارستانهای خصوصی هم که ناتوان از پذیرش بیماران جدید شدهاند خدمات درمانی در منزل به بیماران پیشنهاد می کنند. بیمارستان "مدیکال سیتی" در منطقه مترو مانیل برنامههای خدمات درمانی سه تا ۱۰ روزه با هزینه حدود ۶۵ هزار پزو (یک هزار و ۳۴۰ دلار) ارائه میدهد.
این بیمارستان روز ۲۲ مارس اعلام کرد که بخش اورژانس کرونا و همچنین واحدهای عمومی و آی سی یو به ظرفیت کامل رسیده است.
در این شرایط برخی از مردم در رسانههای اجتماعی به تبلیغ برای استفاده از یک نوع داروی ضدانگل حیوانی به عنوان درمان احتمالی کرونا پرداختهاند و اداره غذا و دارو هم در حال رسیدگی به درخواستی برای استفاده از این دارو درمورد انسانها است. عدهای از مردم هم به خرید کپسولهای اکسیژن رو آوردهاند تا در صورت تشدید بیماری تنفسی در خانه استفاده کنند.
"ماریا روزاریو ورگیری" معاون وزیر بهداشت گسترش گونههای جدید کرونا را مقصر افزایش مبتلایان دانسته است. از اکتبر تا فوریه (آبان تا بهمن) روزانه کمتر از ۳ هزار و ۵۰۰ تست مثبت ثبت میشد اما شمار مبتلایان روز دوم آوریل به حدنصاب ۱۵ هزار و ۲۹۸ نفر رسید . ورگیری گفت: اینطور نبوده که ما آماده نباشیم. افزایش موارد ابتلا مورد انتظار نبود و متاسفانه گونههای جدید ویروس سریعتر گسترش یافتهاند.
قرنطینه وزیران و نمایندگان مجلس در تایلند / درخواست از مردم برای مراقبت در جشنهای سال نو
در کشور تایلند دستکم ۱۰ تن از وزیران کابینه و دهها تن از نمایندگان مجلس روز چهارشنبه پس از برخورد با افراد کرونا مثبت خود را قرنطینه کردند و این درحالی است که شمار مبتلایان در پایتخت تایلند به شدت افزایش یافته است.
کشور تایلند در یک هفته گذشته شاهد افزایش شمار مبتلایان به کرونا بوده است هرچند آمار این کشور در مقایسه با برخی از همسایگان پایین است که علت آن هم کنترلهای شدید مرزی و تست و پروتکلهای بهداشتی در یک سال گذشته است.
مقامات اعلام کردند روز چهارشنبه با شناسایی ۳۳۴ مورد جدید شمار کل مبتلایان به حدود ۳۰ هزار نفر رسیده و تا کنون ۹۵ تن هم جان خود را از دست دادهاند. پرایوت چان اوکا نخست وزیر تایلند تاکید کرده که مردم باید در آستانه جشنها و مراسمهای سال نو در تایلند در هفته آینده بسیار مراقب باشند.
مقامات شهر تایلند در این هفته و در پی شناسایی خوشههای جدید آلودگی دستور تعطیلی ۱۹۶ مکان سرگرمی در سه منطقه شهر بانگوک را به مدت دو هفته صادر کردند. تایلند در نظر دارد واکسیناسون عمومی و گسترده را از ماه ژوئن (خرداد) شروع کند اما تا کنون ۲۰۰ هزار تن از کادر درمانی و افراد آسیبپذیر را واکسینه کرده است.
مالزی به استفاده از واکسن آسترازنکا ادامه می دهد
وزیر بهداشت مالزی اعلام کرد که این کشور به استفاده از واکسن آسترازنکا ادامه خواهد داد و تاکید کرد که دادههای بالینی همچنان به مزایای این واکسن و نه مضرات آن اشاره دارد اما وزارت بهداشت گزارشهای مربوط به اثرات جانبی آن را هم در نظر میگیرد.
وزارت بهداشت مالزی جمعه گذشته تایید مشروطی برای تامین واکسن آسترازنکا از طریق برنامه کوواکس از طریق یک تولیدکننده کره جنوبی صادر کرد. مالزی روز سهشنبه یک هزار و ۳۰۰ مورد جدید کرونا و پنج مورد مرگ ثبت کرد که به این ترتیب شمار کل مبتلایان در این کشور به بیش از ۳۵۳ هزار نفر رسیده است.
گزارش مورد جهش یافته جدید کووید-۱۹ در اندونزی
در کشور اندونزی هم همزمان با ادامه برنامه واکسیناسون ، اولین مورد از ابتلا به یک گونه جهش یافته جدید کووید-۱۹ گزارش شده است. گفته میشود که این گونه جدید محافظت واکسن را کاهش میدهد اما دولت اندونزی روز سهشنبه اعلام کرد که واکسنهای مورد استفاده در این کشور میتوانند دربرابر این ویروس جهش یافته هم مصونیت ایجاد کنند.
گونه جهش یافته جدید ویروس در اندونزی که با نام "ایک" Eek هم شناخته میشود ، از نوعی است که اولین بار در آفریقای جنوبی و برزیل شناسایی شده است.
شناسایی اولین مورد از ابتلا به ویروس جدید در اندونزی در حالی است که این کشور به علت محدودیتهای صادراتی واکسن آسترازنکا از هند به علت نیاز داخلی در آن کشور ، در حال کاهش عرضه واکسن است. وزیر بهداشت اندونزی روز دوشنبه اعلام کرد از مجموع ۳۰ میلیون دز سفارش داده شده برای ماههای مارس تا آوریل تنها ۲۰ میلیون در دسترس خواهد بود.
اندونزی با ثبت حدود ۱.۵۴ میلیون ابتلا و ۴۱ هزار و ۹۰۰ مرگ ناشی از کرونا یکی از شدیدترین موارد شیوع را در آسیا داشته است.
دستور نخست وزیر کامبوج برای درمان در خانه
در کشور کامبوج هم که به شدیدترین موج کرونا رو به رو شده و نظام درمانی شکننده این کشور با آزمون دشواری رو به رو شده است ، "هان سن" نخست وزیر روز سهشنبه به مقامات بهداشتی دستور داد که برای درمان بیماران در منازل آماده شوند.
به گزارش شبکه خبری آسیا ، کامبوج تا شش هفته پیش یکی از پایینترین شمار موارد ابتلا به کرونا را داشت اما شیوع جدید از اواخر ماه فوریه (اوایل اسفند) تا کنون موج افزایش پنج برابری شمار مبتلایان تا حد نزدیک به ۳ هزار نفر شده است.
نخست وزیر اعلام کرد هم اکنون در مجموع بیش از یک هزار نفر در بیمارستانها تحت درمان هستند که نزدیک به ظرفیت کامل بیمارستانی است. وی افزود: در صورت افزایش موارد قادر به پذیرش در بیمارستانها نیستیم و افراد با وضعیت ملایم باید در خانه درمان شوند.
دولت کامبوج مسافرت بین استانها و شهرها را محدود کرده و همچنین تجمعات بزرگ را ممنوع کرده و در شهر پنومپن پایتخت از اول آوریل ممنوعیت دو هفتهای رفت و آمد شبانه وضع کرده است. همچنین بر اساس قانون مصوب در این کشور افرادی که مقررات را بطور جدی نقض کنند زندانی خواهند شد.
زورآزمایی واکسنی استرالیا با اتحادیه اروپا
استرالیا روز چهارشنبه اعلام کرد که از اتحادیه اروپا خواهد خواست تا بیش از سه میلیون دُز واکشن آسترازنکا را صادر کند و با این درخواست ادعای بروکسل مبنی بر مسدود نکردن راه ارسال این واکسنها را آزمایش خواهد کرد.
در حالی که واکسیناسیون در استرالیا تا حد زیادی از برنامه اعلام شده عقب افتاده است ، اتحادیه اروپا روز سهشنبه ممانعت از ارسال محمولههای واکسن به استرالیا را تکذیب کرد و گفت که مسئول اجرا نشدن تعهدات شرکت آسترازنکا به کشورهای دیگر نیست.
محموله ۳.۱ میلیون دز واکسن آسترازنکا قرار بود تا آخر ماه مارس به استرالیا تحویل شود. اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا اعلام کرد که چنانچه اتحادیه اروپا اجازه این صادرات را بدهد ، استرالیا یک میلیون دز از این واکسنها را در اختیار "گینه نو پاپوا" خواهد گذاشت. ماه گذشته اتحادیه اروپا بنا به درخواست استرالیا مانع از ارسال ۲۵۰ هزار دز واکسن آسترازنکا به استرالیا به علت کمبود واکسن در اروپا شد.
این درحالی است که واکسیناسیون در استرالیا از برنامه عقب است و تا پایان ماه مارس تنها ۶۷۰ هزار نفر واکسینه شدند در حالی که قرار بود ۴ میلیون نفر واکسن دریافت کنند.