به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از میراثآریا، علیاصغر مونسان در نامه ای به احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان نوشت: در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراثفرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی حفظ میراثفرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد ۲ و ۳ آییننامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۶ بهمن ۱۳۸۷ هیئتوزیران و با رعایت مقررات آییننامه اجرایی مذکور، میراثفرهنگی ناملموس باعنوان مهارت پخت غذای کشک زرد سیستان به شماره ۲۱۶۹، مهارت پخت هتوک کلهجوش به شماره ۲۱۷۰، جوری، شیوه ساخت جاروی محلی سیستان به شماره ۲۱۷۱، مهارت پخت آبگوشت مرغ محلی به شماره ۲۱۷۲، روش ساخت مشک آب به شماره ۲۱۷۳، مهارت تهیه آچاربلوچی به شماره ۲۱۷۴، مهارت پخت غذای کوهلی به شماره ۲۱۷۵، مهارت پخت غذای کشک بلوچی به شماره ۲۱۷۶، در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس در تاریخ ۱۳۹۹/۶/۱۷ به ثبت رسیده است. هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.
به گزارش ایرنا، طبق آییننامه و دستورالعملهای مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطههای طبیعی – تاریخی، پدیدهها و نمونههای ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاهها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیینهای معنوی و فرهنگی، آواها و مهارتها و شیوههای پخت غذاهای سنتی و...) در فهرست ملی را در بر میگیرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رییس شورا، معاون میراثفرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنویوطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دورهای و بر اساس پروندههای موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحبنظران و نمایندگان دستگاهها و سازمانهای مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل میشود.