به گزارش روز شنبه دانشگاه فردوسی مشهد، این مرکز آموزش عالی در رشتههای مهندسی نفت، مهندسی برق و الکترونیک _ فناوری و نیز کشاورزی و جنگلداری با گرایش علوم زیستی و پزشکی صاحب عنوان برتر شناخته شده است.
رتبه بندی موضوعی موسسه کیو. اس در ۵۱ رشته و در قالب پنج حوزه موضوعی هنر و علوم انسانی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم طبیعی و علوم اجتماعی و همچنین مدیریت بر اساس چهار شاخص بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله صورت میپذیرد.
بر اساس گزارش دانشگاه فردوسی مشهد، بخشی از اطلاعات مورد نیاز رتبه بندی موضوعی کیو اس از طریق پایگاه استنادی اسکوپوس و بخش دیگر نیز از اطلاعات حاصل از نظرسنجیها به دست آمده است.
این دانشگاه با اشاره به آخرین رتبهبندی ملی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (آی. اس. سی) افزوده است: طبق نتایج منتشر شده توسط ISC، این دانشگاه در ارزیابی سال ۹۹- ۱۳۹۸، بین رتبههای اول تا دهم دانشگاههای جامع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفته است.
در ارزیابی جدید معیارهای رتبهبندی دانشگاهها از پنج به ۶ معیار شامل آموزش با وزن ۳۰ درصد، پژوهش با وزن ۲۵ درصد، فناوری و نوآوری با وزن ۲۰ درصد، بینالمللیسازی با وزن ۱۰ درصد، اثرگذاری اقتصادی با وزن ۱۰ درصد و خدمات اجتماعی، زیرساخت و تسهیلات با وزن ۵ درصد تغییر کرده که بر این اساس دانشگاه فردوسی مشهد در معیار آموزش رتبه ۴، پژوهش رتبه ۳، فناوری و نوآوری و همچنین معیار بینالمللیسازی رتبه ۲، اثرگذاری اقتصادی رتبه ۱ و معیار خدمات اجتماعی، زیرساخت و تسهیلات رتبه ۵ را از آن خود کرده است.
یکی دیگر از نوآوریهای انجام شده در نظام رتبهبندی جدید توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC، مقایسه دانشگاههای جامع و صنعتی با یکدیگر با عنوان "درهمکرد" است و دانشگاه فردوسی مشهد در این رتبهبندی نیز موفق شده در میان دانشگاههای دسته اول، یعنی بازه رتبهای ۱۵-۱ قرار گیرد.
دانشگاه فردوسی مشهد، سومین دانشگاه تاسیس شده در ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز، با بیش از ۶ دهه قدمت، هم اکنون دارای ۲۵ هزار دانشجو است که حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر آنها در مقطع دکتری، حدود ۶ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.
بیش از ۸۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت دارند که حدود ۶۵۰ نفر آنان دارای مدرک دکتری تخصصی و بیش از ۱۲۰ نفر دارای رتبه استادی یا پروفسوری هستند.
واحد بینالمللی دانشگاه فردوسی مشهد نیز تاکنون حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نفر غیرایرانی را جذب کرده است.