ابراهیم تقوایی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال گذشته هزار و ۲۱۹ راس دام سبک و ۹۸ راس دام سنگین که به صورت غیرمجاز حمل می شد، شناسایی شد.
وی افزود: در سال ۹۸، شمار دام سبک غیرمجاز ۹۹۳ راس و دام سنگین غیرمجاز ۶۵ راس بود.
تقوایی افزود: پارسال به ۷۸ فقره پرونده حمل غیرمجاز و یا قاچاق دام و فرآورده های دامی به مراجع قضایی ارسال و در این زمینه ۲۳۵ خودرو توقیف و با متخلفان برخورد قانونی شد.
کارشناس مسوول قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی اظهار داشت: سال گذشته حمل غیرمجاز پرندگان زنده به تعداد ۳۷ هزار قطعه شناسایی شد.
تقوایی، بیمار بودن دام، هویتگذاری نکردن با پلاک های بارکددار، حمل به مقاصد نامعلوم و با خودروهای غیربهداشتی، منفعت طلبی و سود جویی و فرار از دریافت مجوزهای لازم برای کنترل دام در مبدا و مقصد را از علت های حمل غیرمجاز و یا قاچاق دام عنوان کرد.
وی گفت: کنترل راه ها توسط پلیس و گشت مشترک جاده ای دامپزشکی و نیروی انتظامی، برگزاری پست قرنطینه دامی سیار و ثابت، لینک شدن سامانه دامپزشکی با سامانه برخط اداره کل راهداری و عدم صدور بارنامه بدون مجوز قرنطینه، کنترل محموله در مبدا و مقصد، شناسایی و صدور کد رهگیری برای خودروهای حمل دام و فرآورده های خام دامی از دلایل افزایش میزان شناسایی تخلف ها است.
تقوایی در بخش دیگر سخنان خود درباره صدور مجوز برای حمل دام گفت: صدور مجوزها در سال ۹۹ نسبت به سال ماقبل ۲ برابر افزایش یافت و دلیل آن، اجرای طرح پلاک کوبی بود که به نوعی دامدار وادار به دریافت مجوز برای جابه جایی دام شد.
وی تصریح کرد: پارسال ۶۰۰ هزار و ۱۵۷ راس دام سبک با نظارت بهداشتی و قرنطینه ای دامپزشکی استان به مقصد سایر استان ها حمل شد.
کارشناس مسوول قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: این رقم در سال ماقبل آن ۳۹۱ هزار و ۵۱۴ راس ثبت شده است
وی اظهار داشت: در سال گذشته هشت هزار و ۷۶۰ راس دام سنگین با مجوز دامپزشکی استان به سایر مناطق حمل شده است که این رقم در سال ۹۸ چهار هزار و ۵۱۸ راس گزارش شده است.
کارشناس مسوول قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۴۱ هزار و ۹۴۸ راس دام سبک و ۴۴۸ راس دام سنگین با نظارت های دامپزشکی به استان وارد شده است.
در خراسان شمالی بیش از ۲ میلیون راس دام سبک و ۶۰ هزار راس دام سنگین نگهداری می شود.