بجنورد- ایرنا- معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی گفت: تاکنون موافقت اصولی بی‌نام ۷۴ طرح‌ کشاورزی، صنعتی و گردشگری برای سهولت در روند سرمایه‌گذاری و غلبه بر بروکراسی اداری صادر شده است که اکنون این طرح ها آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران است.

قاسم ایزانلو روز دوشنبه در نشست هماهنگی دستگاه های ذیربط استان برای صدور مجوز بی نام اظهار داشت: از این تعداد تنها استعلام زیست محیطی ۱۲ طرح جهاد کشاورزی و ۹ طرح گردشگری مانده است که مقرر شد تا ۲ روز آتی کسب شود.

معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی ادامه داد: ۵۱ طرح از این تعداد در شهرک های صنعتی مستقر هستند که نیازی به کسب مجوز نیست.

وی گفت: صدور  مجوزهای بی نام از جمله اقداماتی بود که در استان از یک سال گذشته عملیاتی شده است زیراکه روند طولانی صدور مجوزها به عنوان یک عامل بازدارنده مانع سرمایه‌گذاری می شد.

ایزانلو تصریح کرد: بر این اساس با کمک بدنه کارشناسی دستگاه‌های اجرایی و بر اساس قابلیت‌هایی که در هر شهرستان وجود دارد، فرصت‌های سرمایه‌گذاری آن شهرستان را شناسایی کرده و با انجام تمام استعلام‌های مربوط و جانمایی طرح، جواز تاسیس صادر و به سرمایه‌گذاران وا گذار می‌شود.

معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان شمالی گفت: با این کار عملا هیچ یک از آن فرایندهای زمانبر و پیچیده اداری تکرار نخواهد شد و کافی است سرمایه‌گذار و متقاضی مراجعه کنند تا جواز صادر شده به آنها واگذار شود.

وی عنوان کرد: صدور مجوز بی نام و آماده سازی زمینه ها برای ورود بی دغدغه سرمایه گذاران به سرمایه گذاری از جمله اقدامات موثر برای حذف بروکراسی اداری بوده که در این استان انجام شد و امیدواریم با این طرح های تسهیلی زمینه برای حضور بیشتر سرمایه گذاران در استان فراهم شود.

 به گزارش خبرنگار ایرنا، براساس آمار رسمی میزان سرمایه گذاری صنعتی در شهرک های صنعتی خراسان شمالی در ابتدای دولت یازدهم موسوم به دولت تدبیر و امید یکهزار و ۱۳۸ میلیارد ریال بود که این رقم هم اکنون به سه هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال رسید و احتمال می رود تا پایان در ماهها آینده با بهره برداری تعداد دیگری از پروژه های نیمه تمام صنعتی سقف سرمایه گذاری از این میزان نیز فراتر رود.

با وجود این که استان خراسان شمالی از محرومیت ها و عقب ماندگی های بر جای مانده زیرساختی  از دوران قبل از تقسیم ( ۸۳) به خصوص در حوزه حمل و نقلی  برخوردار است،  ولی توجه دولت یازدهم و دوازدهم  به سرمایه گذاران و ارایه مشوق های سرمایه گذاری از جمله بخشودگی مالیاتی برای استان های محروم، پرداخت تسهیلات با بهره پایین به خصوص برای واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها و واگذاری زمین موجب شد تا براساس آمار رسمی آمار واحدهای صنعتی در داخل شهرکهای صنعتی استان خراسان شمالی نیز در این مدت ۲.۵ برابر افزایش یابد.

در هفت سال گذشته آمار شاغلان در واحدهای صنعتی شهرک ها و نواحی صنعتی این استان از یک هزار  ۷۰ نفر سال ۹۲ به حدود چهار هزار و ۶۲۲ اشتغال رسید که رشد سه برابری را تجربه کرد.

همچنین تعداد نواحی و شهرک های صنعتی استان نیز از ۱۴ واحد به ۲۰ واحد افزایش یافت و این نشان از استقبال سرمایه گذاران و کارآفرینان برای فعالیت در این مناطق است.

خراسان شمالی ۹ شهرک و ۶ ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی دارد