مجید پاتو روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در اجرای این طرح که در اراضی که به آب دسترسی دارند اجرا می شود، زمین و نهال به مجری طرح واگذار میشود و با کسانی که در این طرح شرکت میکنند، همکاری لازم انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه این طرح با هدف پایداری بیشتر منابع طبیعی منطقه اجرا می شود، افزود: طرح جنگل کاری مشارکتی در مهاباد با محوریت نهال کاری بادام ، گردو و گل محمدی بوده و اشتغالزایی خوبی نیز برای مردم منطقه خواهد داشت.
رییس اداره منابع طبیعی مهاباد اضافه کرد: این طرح علاوه بر اینکه در اقتصاد و معیشت مردم تاثیر مثبت خواهد داشت موجب پایداری عرصه های منابع طبیعی، پوشش گیاهی و اکوسیستم منطقه نیز خواهد شد.
پاتو تاکید کرد: علاوه بر درآمدی که در دراز مدت از محصولاتی که به بهره برداری خواهد رسید نصیب مردم می شود ایجاد پوشش با احداث جنگلهای وسیع سبب حفاظت آب و خاک، لطافت هوا و کاهش دمای هوا در منطقه شده و همچنین زمینه گردشگری و تفرجگاهی را نیز توسعه خواهد داد.
وی همچنین از اجرای طرح " زراعت چوب " نیز در این شهرستان خبر داد و گفت: توسعه «زراعت چوب» در منطقه فرصتی مغتنم و راهکاری مطمئن برای احیای جنگلها و جلوگیری از تخریب آنها به شمار میرود.
پاتو اضافه کرد: طبق قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در اجرای طرح زراعت چوب تعهد دارد با بهرهگیری از توان بخش خصوصی تا پایان این برنامه حدود ۷۵ هزار هکتار از اراضی جنگلی و جلگه ای در کشور را با کشت گونه های "صنوبر" و "اوکالیپتوس" نهال کاری کند.
وی اظهار داشت: همسو با اجرای قانون پنج ساله ششم توسعه و نیز طرح توقف بهرهبرداری از جنگلهای شمال، دولت مکلف شد تا به منظور اشتغالزایی ، تامین چوب صنایع چوبی و حفظ جنگلها، طرح زراعت چوب را اجرا کند.
رییس اداره منابع طبیعی مهاباد با بیان اینکه تاکنون برای ۲۰ هکتار از اراضی ملی این شهرستان برای کاشت ۳۵ هزار اصله نهال صنوبر متقاضی ثبت نام کرده است افزود: در سالهای قبل، نهال درخواستی زراعت چوب در زمان کاشت توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در اختیار این اداره قرار میگرفت اما امسال سهمیه نهال براساس درخواست متقاضیان صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه متقاضیان و علاقهمندان به زراعت چوب برای دریافت نهال رایگان میتوانند به این اداره مراجعه کنند افزود: متقاضیان باید ابتدا درخواست خود را برای زراعت چوب به این اداره تحویل دهند تا کارشناسان، مکان کاشت و تعداد نهالهای مورد نیاز را بررسی و موضوع را به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی اعلام کنند.
وی اضافه کرد: هماکنون زراعت چوب در این شهرستان بیشتر به صورت حاشیهکاری در باغها و زمینهای زراعی انجام شده و در مجموع ۲۰ تا ۳۰ هکتار به این امر اختصاص یافته است.
وی ابراز امیدواری کرد با اجرای دقیق طرح زراعت چوب و دادن مشوقهای لازم به متقاضیان این طرح، پدیده قاچاق چوب و قطع درختان جنگلی کاهش چشمگیری پیدا کند.
در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است، در این شهرستان بیش از هزار هکتار جنگل در منطقه "کاولان و کوران"، ۱۰۰ هکتار جنگلهای مصنوعی و ۸۸ هکتار را ذخیرهگاه جنگلی وجود دارد.