به گزارش خبرنگار ایرنا بهمن علیزاده روز سه شنبه در آئین تجلیل از صاحب یک برنجکوبی موفق در فرمانداری آستارا افزود: تغییر ساختار سنتی شالیزار به مدرن، حذف مرز و آب رو و زهکش اضافی، دسترسی به جاده و نهر و زهکش، جلوگیری از تکه شدن اراضی و یکپارچه سازی آنها، اصلاح اراضی ناموزن و استفاده بهینه از نهاده های کشاورزی اعم از کود، سم و علف کش از مراحل تجهیز و نوسازی زمین های کشاورزی است.
وی به مخاطرات کشاورزی تحت تاثیر شرایط جوی اشاره کرد و از کشاورزان و بخصوص شالیکاران خواست، اراضی و محصولات خود را بیمه کنند تا ضرهای مالی آنها جبران شود.
وی ادامه داد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی با هدف حمایت از کشاورزان تاسیس شده و محصولات کشاورزی را در برابر سیل، تگرگ، یخبندان، سرمازدگی و خشکسالی به صورت عمومی و انفرادی بیمه می کند.
علیزاده تامین آب کشاورزی را بر عهده شرکت آب منطقه ای دانست و افزود: جهاد کشاورزی برای افزایش میزان منابع آب کشاورزی استان، قدم های موثری برداشته است.
مدیر جهاد کشاورزی آستارا هم در این آئین گفت: برای ۲۰۰ هکتار از شالیزارهای دهستان چلوند، با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال شبکه فرعی آبیاری به طول هزار و ۳۳۰ متر ایجاد شده است.
ساسان کارجویان افزود: در روستای خانه های آسیاب برای آبرسانی به ۳۰ هکتار از اراضی، بند آبی و در دهستان ویرمونی برای آبرسانی به ۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی، بندهای آبی راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: امروز از بایرامعلی وصالیان صاحب کارخانه برنجکوبی در آستارا به دلیل تبدیل هزار و ۵۰۰ تن شلتوک به برنج در سال و ایجاد اشتغال مستقیم به هفت نفر و شغل غیر مستقیم برای ۱۵ نفر تجلیل شد.
وسعت اراضی کشاورزی آستارا هفت هزار و ۵۰۰ هکتار است و سه هزار و ۲۰۰ هکتار آن به کشت انواع برنج محلی و پرمحصول اختصاص مییابد و سالانه بیش از ۱۵ هزار تن شلتوک و ۱۰ هزار تن برنج برداشت میشود.
شهرستان آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.