مراد خادم روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: آبرسانی به عشایر در مسیر کوچ جزو وظایف ادارهکل امور عشایری است و در این زمینه تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
وی ادامه داد: آبرسانی در مسیر کوچ با توجه به سختعبوربودن آنها در برخی مناطق عشایری هزینهبر و نیازمند تامین اعتبار است و بر اساس هماهنگیهای انجام شده با دستور استاندار سمنان مقرر شد سازمان برنامه و بودجه استان در زمینه آبرسانی به عشایر در مسیر کوچ چهار میلیارد ریال کمک کند.
وی بیان کرد: آبرسانی به عشایر در مسیر کوچ از بامداد تا شام هر روز انجام میشود و در طول مدت کوچ عشایر، تا استقرار در محل ییلاقی که معمولا ۴۰ روز طول میکشد، آبرسانی در طول مسیر بیوقفه انجام میشود.
خادم تصریح کرد: ۳۰ میلیون لیتر آب حداقل نیاز آب عشایر استان سمنان در هر مسیر کوچ است و اداره کل امور عشایری استان با تلاش بیوقفه به دنبال تسهیل و زمینه سازی برای کوچ عشایر استان بدون مشکل است.
وی یادآور شد: هر سال اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت کوچ بهاره عشایر استان سمنان آغاز میشد، اما امسال با هماهنگیهای انجام شده با بخشهای مرتبط مقرر شد با توجه به خشکسالی و وضعیت پوشش گیاهی در مناطق ییلاقی عشایر، کوچ با کمی تاخیر از مناطق قشلاقی خارج شوند.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان تصریح کرد: چالش کمآبی در مناطق قشلاقی استان یکی از دغدغههای همیشگی اداره کل امور عشایری است و با توجه به کاهش بارشها تامین آب دغدغه جدی برای بهبود شریط عشایر استان است.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند.