حسین شاهینی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: عملیات مرمت و لایروبی قناتهای استان سمنان به طول ۱۱۸ کیلومتر در دولت تدبیر و امید انجام شد.
وی ادامه داد: ۶۴ میلیارد و ۷۱۱ میلیون ریال در زمینه لایروبی و مرمت قناتهای استان سمنان از ابتدا تا سال۱۳۹۲ هزینه شد و آمار نشان دهنده هزینهکرد و توجه دولت یازدهم و دوازدهم به استحصال آب از قنات است.
شاهینی بیان کرد: با صرفهترین، منطقیترین و مطمئنترین شیوه استحصال آب قنات است و همین موضوع موجب شد ضرورت تامین اعتبار برای طرحهای مرمت و بازسازی قنات در دولت تدبیر و امید مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در هنگام بروز حوادث و بلایای طبیعی یا حمله سایبری دشمن به تاسیسات و زیرساختهای شهری در صورت قطع برق شهری، فقط قناتها قادر به تامین آب کشاورزی و شرب است که همین موضوع بر اهمیت توجه به قناتها میافزاید.
شاهینی اظهار داشت: سال گذشته برای انجام عملیات احیا و مرمت قناتها در استان پنج میلیارد و ۵۱۳ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و ۲۷ میلیارد و ۷۲۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ملی هزینه شد.
وی با اشاره به سختی کارها در انجام لایروبی و بازسازی قناتها، یادآور شد: طرح امکانسنجی استفاده از رباتهای خودکار و نیمهخودکار در کاوش قناتهای آبرسانی و آنالیز فرآیند تعمیرات آنها به منظور کاهش حوادث احتمالی هنگام کار در لایروبی و بازسازی قنات پیگیری میشود.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: ۱۰ درصد از آب بخش کشاورزری استان از قناتها تامین میشود.
تاریخچه قنات در استان سمنان به بیش از ۲ هزار سال پیش میرسد که می توان به قنات نصرتیه در شهرستان میامی به عنوان قدیمیترین قنات استان اشاره کرد.
آب مورد نیاز بیش از ۱۴ هزار و ۱۹۶ هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان از طریق قنات تامین میشود و این میزان اراضی کشاورزی تغذیه کننده از آب قنات نشان دهنده اهمیت لایروبی و مرمت قنات است.
۷۷۳ رشته قنات دایر و بایر در استان سمنان وجود دارد که بیشتر این قناتها در مناطق خشک و بیابانی قرار دارد.
نظر شما