«مسعود قربانی» روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مطالعات پایش این خوشه ها انجام و پایان فروردین وارد مرحله اجرایی خواهد شد تا برنامه های توسعه محور این خوشه ها را اجرا کنیم.
وی اضافه کرد: فرایند توسعه خوشه های چرم و فرش سه تا پنج سال طول میکشد و در این مدت توانمند سازی و ایجاد ارزش افزوده برای محصولات تولید شده توسط جامعه هدف را مدنظر داریم.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی استان همدان افزود: در این مدت مشکلات و نقاط ضعف خوشه ها که مانع عملکرد صحیح این هنر صنعت شده موشکافانه بررسی و برای رفع آنها برنامه های عملیاتی اجرا میشود.
او با اشاره به پراکندگی افراد شاغل در صنعت چرم و فرش در مناطق مختلف استان همدان، خاطرنشان کرد: قریب پنج هزار نفر در زمینه فرش و یک هزار و ۵۰۰ نفر در عرصه چرم تحت حمایت خوشه قرار میگیرند.
قربانی گفت: اشخاص خبرهای هم برای راهبری خوشه ها در استان همدان انتخاب شده و این افراد با توجه به تجربه های پیشین میتوانند خوشههای فرش و چرم را بارور کرده و به هدف اصلی برسانند.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی استان همدان با اشاره به سابقه درخشان استان در زمینه به ثمر نشاندن خوشه های صنعتی، گفت: هر سه سال یکبار مطالعات کارشناسی برای شناسایی کسب و کارهایی که پتانسیل توسعه داشته باشند، انجام و این نتایج علمی رتبهبندی میشود.
به گفته وی، چرم و فرش جزو کسب و کارهایی است که بیشترین امتیاز را برای توسعه کسب کرده و مدل خوشه مناسب ترین شیوه برای توسعه و تقویت این هنرهای اصیل انتخاب شده است.
پوشاک کِردآباد، سفال لالجین، کشمش ملایر، مبل و منبت تویسرکان، ملایر و دهفول نهاوند و همچنین لاستیک رزن نمونه هایی موفق از خوشه های صنعتی در استان همدان هستند.
خوشه های صنعتی طرحهای حمایتی هستند که در خوشه فرش تولیدکنندگان و فعالان در این عرصه همچون یک شبکه به یکدیگر پیوند میخورند و تا رسیدن به اهداف توسعه محور توسط دولت پشتیبانی میشوند.