رییس حوزه هنری هرمزگان روز پنجشنبه در آیین معرفی چهره برتر هنر انقلاب اسلامی استان هرمزگان گفت: معرفی و تقدیر امروز از این هنرمند شاخص در رشته گرافیک در راستای تبیین و تحقق سیاستهای مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب اسلامی انجام شد.
سعید عبدلیزاده در خصوص انتخاب چهره برتر هنر انقلاب اسلامی سال ۹۹ افزود: در سال گذشته برنامهای با معرفی ۱۰ هنرمند شاخص استان در زمینههای مختلف مرتبط با حوزههای اجتماعی و فرهنگی اعم از انعکاس همدلی، مدافعان سلامت، فعالیتهای جهادی و پاسداشت فرهنگ شهدا به ویژه سردار شهید سلیمانی، تاریخ شفاهی و مطالعات فرهنگی، هنرهای نمایشی، مستند، گرافیک و هنرهای تسجمی برگزار شد.
وی ادامه داد: در راستای این هدف یکسری شاخصه برای این امر در نظر گرفتیم که از تولید آثار مرتبط با مسائل کشور در ۲ سال اخیر، کسب افتخارات و مقام در جشنوارهها و محافل مرتبط و جریان ساز بودن و فعال بودن در زمینه تخصصی برای آن هنرمند در نظر داشتی، لذا با درنظرگرفتن این موضوعات مهران پندار جوان شایسته شهرستان میناب انتخاب شد.
رییس حوزه هنری هرمزگان عنوان کرد: وی فردی مبتکر در شاخص هنر گرافیک است و فعالیتهای متعهدانه خود در عرصه هنرهای تجسمی و گرافیک در زمینههای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و دینی و همچنین افتخارات وی در جشنوارههای خارجی و داخلی باعث این انتخاب شد.
حوزه هنری انقلاب اسلامی هر ساله از ۲۰ تا ۲۶ فروردین به مناسبت شهادت "سید مرتضی آوینی" و گرامیداشت هفته هنر انقلاب اسلامی برنامه های فرهنگی متعددی را در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تولید و اجرا میکند.
بیستم فروردین به مناسبت سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم شهید سید مرتضی آوینی با عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده و سرآغاز هفته هنر انقلاب اسلامی به شمار میرود.
سیدمرتضی آوینی، بیستم فروردین سال ۱۳۷۲ در فکه و در حال ساخت مجموعه مستند و تلویزیونی روایت فتح، بر اثر برخورد با مینهای باقیمانده از زمان جنگ به شهادت رسید.
پیکر شهید سید مرتضی آوینی روز ۲۲ فروردین ۷۲ با حضور مقام معظم رهبری و هنرمندان و نویسندگان تشییع و در قطعه ۲۹ بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.
شهید آوینی فیلمسازی را در اوایل پیروزی انقلاب با ساختن چند مجموعه درباره غائلهی گنبد (مجموعهی شش روز در ترکمن صحرا)، سیل خوزستان و ظلم خوانین (مجموعهی مستند خان گزیدهها) آغاز کرد.
اواخر سال ۱۳۷۰ «موسسه فرهنگی روایت فتح» به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا سید مرتضی به کار فیلمسازی مستند و سینمایی درباره دفاع مقدس بپردازد و تهیه مجموعه روایت فتح را که بعد از پذیرش قطعنامه رها شده بود، ادامه دهد.
سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ دوران اوج فعالیت مطبوعاتی شهید آوینی است و آثار او در طی این دوره نیز موضوعات بسیار متنوعی را شامل میشود.