مسعود مردانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: کرونا معمولا با تب همراه است و بروز تب در این بیماران نیاز به پروتئین و مایعات را در بدن افزایش می دهد. بنابراین تهیه غذایی که بتواند این دو ماده مغذی را در اختیار بدن بیمار قرار دهد، لازم و ضروری است.
وی اظهار داشت: غلات، برخی از سبزی ها، گوشت ها و حبوبات منابع پروتئین هستند. خوردن غذاهای سنگین علائم و عوارض کرونا را شدت می دهد و ممکن است بیمار اشتهای لازم برای مصرف مواد غذایی را نداشته باشد. به همین خاطر انتخاب غذاهای سبک و با حجم کمتر که در دفعات بیشتری به بیمار داده می شود می تواند مشکل کم اشتهایی را جبران کند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: لبنیات حاوی پروتئین های خوبی هستند. برای افزایش مصرف مایعات همیشه نوشیدن آب آشامیدنی زیاد استفاده شود و آب میوه های طبیعی و چای کم رنگ نیز می تواند بخشی از مایعات مورد نیاز بیمار را فراهم کند.
مردانی تصریح کرد: اگر بیمار دچار ضعف عمومی است، غذاهایی مانند فرنی ها، سوپ های غلیظ تر، مواد غذایی جامد برای وی تهیه شود. محدودیت غذایی این دوره استفاده از فست فودها، غذاهای خیلی چرب و یا زیاد سرخ شده است که بهتر است مصرف نشوند.
این پزشک گفت: با طی شدن مدت بیماری، بهبودی اتفاق می افتد و باید سیستم ایمنی تقویت شود. به همین منظور میوههای دارای آنتی اکسیدان بالا مانند پرتقال و لیموشیرین و سبزیجات که به صورت سبزی خوردن و سالاد است، باید به طور مداوم مصرف شود. البته شستشو و ضدعفونی کردن این مواد بسیار حائز اهمیت است.
مردانی افزود: شستن مرتب دستها و دوری از تجمعات برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ضروری است و باید ۲۰ ثانیه دست ها را با صابون شست. بهترین راه مقابله با کرونا پیشگیری با رعایت بهداشت پروتکل های بهداشتی است.
به گزارش ایرنا، ۲۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۲۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۵۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.